Annonce

Annonce

”Vi er stolte og beærede”, siger Helle Borup Friberg, direktør i Økologisk Landsforening. Økologisk Landsforening er sammen med søsterorganisationerne i Norden nomineret til Nordisk Råds Miljøpris 2020 for deres arbejde med at skabe mere liv i markerne.

Søsterorganisationer nomineret til Nordisk Råds Miljøpris 2020

Pressemeddelelse

Økologisk Landsforening er sammen med Luomuliitto i Finland, Ekologiska Odlarna på Åland, Oikos i Norge og Ekologisk Lantbrukarna i Sverige nomineret til Nordisk Råds Miljøpris 2020. Begrundelsen er blandt andet, at der i det økologiske landbrug er meget mere liv i marken.

Fem økologiske søsterorganisationer har fået en samlet nominering til dette års Nordisk Råds miljøpris 2020. Temaet for Nordisk Råds miljøpris i 2020 er biodiversitet og fokuserer på biologisk mangfoldighed som en kilde til velfærd og forudsætning for vores eksistens. Der var ekstraordinært mange indstillinger til årets pris. Nordisk Råd har modtaget 112 forslag til i alt 72 forskellige initiativer.

”Vi er stolte og beærede over at være en del af fem stærke organisationer, der er nominerede til denne flotte pris. Økologien er en vigtig del af fremtidens landbrug, for vi står desværre midt i en biodiversitetskrise, der kræver, at vi passer meget bedre på vores natur: vores bier, sommerfugle, biller og agerhøns. Landbruget spiller en central rolle, da landbrugsarealet i Danmark udgør over 60 % af vores samlede areal. Med nomineringen fra Nordisk Råd bliver der endnu engang sat fokus på, at økologien er vejen til et bæredygtigt landbrugs- og fødevaresystem” siger Helle Borup Friberg, direktør, Økologisk Landsforening.

Også i EU er der fokus på, at økologien er en del af fremtidens landbrug. EUs biodiversitets strategi indeholder nu også et mål om mere økologi og EU har et mål om, at 25% af arealet skal være økologisk.En målsætning som man kan understøtte med en ny indretning af EU’s landbrugsstøtte, så vi bruger penge på at betale landbruget for at levere til blandt andet natur og biodiversitet fremfor at betale landmændene for at eje jord til fødevareproduktion.

Begejstringen er også stor ved de andre søsterorganisationer.

”Det känns fantastiskt roligt att vi ekologiska lantbrukare i hela norden uppmärksammas genom denna nominering. Vi är del av en rörelse som inte bara värnar om den biologisk mångfalden, vi skapar den när vi producerar mat. Vi hoppas nu att fler medborgare får upp ögonen för hur man själv kan främja biologisk mångfald genom att köpa ekologisk mat. Sedan är vi så klart nyfikna på vem som nominerade oss,” säger Anders Lunneryd, ordförande för Ekologiska Lantbrukarna i Sverige.  

“Vi är glatt överraskade och känner oss hedrade över att ha blivit nominerade till Nordiska Rådets miljöpris,” siger Ekologiska Odlarna på Åland

”Økologisk landbruk både beskytter og styrker det biologiske mangfoldet. Denne nominasjonen er en anerkjennelse og en viktig drahjelp i vårt arbeid med å verne om biodiversitet i Norden,” sier Børre Solberg, daglig leder i Økologisk Norge

“Med nomineringen ges ekologiska producenter uppskattning för det värdefulla arbete de dagligen gör med att producera mat i samarbete med naturen. Ekologiska produktionen är en förebild för hela lantbrukssektorn i övergången till mer hållbara produktionsmetoder” kommenterar Susann Rännäri, verksamhetsledare i Luomuliitto, Förbundet för Ekologisk Odling i Finland. 

Det er en anonym, der har indstillet de fem økologiske organisationer til prisen med bl.a. begrundelsen, at der i gennemsnit er 30 % flere arter i de økologiske landbrug.

Hele indstillingen kan ses her.

Dette er en pressemeddelelse fra Økologisk Landsforening. Det er tilladt at kopiere og bringe den på andre nyhedssider.

Flere artikler fra samme sektion

Økologer: Sådan kan afgifter gøre landbruget mere bæredygtigt

Det skal være dyrt at forurene og belønnes, når man laver klima- og naturtiltag, mener Økologisk Landsforening, som nu har fremlagt sit bud på en fremtidig CO2- og naturafgift i landbruget.

24-09-2020 6 minutter Klima,   Politik,   Økologisk Landsforening,   Biodiversitet

Økologisk Landsforening præsenterer ny landbrugsmodel

Fremtidens bæredygtige fødevaresystem indeholder belønninger og afgifter gennem EU's landbrugsstøtte.

24-09-2020 2 minutter Økologisk Landsforening,   Klima

Dansk EU-politiker kæmper videre for klimalov trods modstand

Asger Christensens (V) forslag om obligatorisk klimaregnskab for landmænd blev nedstemt i EU’s miljøudvalg, men han har ikke mistet modet.

23-09-2020 3 minutter EU,   Klima,   Politik