Annonce

Annonce

Et billede af hele bestyrelsen ifm. generalforsamlingen 2020

ØL's bestyrelse fra venstre: Per Kølster, Christina Udbye Hansen, Mads Helms, Karsten Kjærgaard, Tenna Hedeager, Martha Marie Hansen, Maj Toppenberg, Birte Brorson, Brian Nybo, Tina Unger, Rune Lund Sørensen og Preben Lauridsen. Foto: Henrik Hindby Koszyczarek

Stor udskiftning i Økologisk Landsforenings bestyrelse

Fredag valgte ØL's medlemmer tre helt nye bestyrelsesmedlemmer på foreningens generalforsamling.

Maj Toppenberg fra Kokkenes Køkken på Sjælland, Rune Lund Sørensen fra restaurant Hærværk i Århus og Tenna Hedeager, forbrugermedlem fra Århus, er tre helt nye ansigter i Økologisk Landsforening, som skal være med til at bringe Økologisk Landsforening videre i sin transformation fra brancheforening til interesseorganisation.

Maj Toppenberg lovede at være et stærkt kort på hånden i Økologisk Landsforening bestræbelser på at hverve flere medlemmer.

Tenna Hedeager er ambitiøs på økologiens og foreningens vegne:

"Økologi og ØL skal være modig, være det naturlige valg og gå forrest," sagde hun, da hun præsenterede sig.

Rune Lund Sørensen lovede at støtte op om, at Økologisk Landsforening, der startede som en bevægelse, fortsætter som en bevægelse og ikke stagnerer.

Seks bestyrelsesmedlemmer var på genvalg, hvoraf fem genopstillede. To af disse - Kim Qvist og Ole Sørensen - opnåede ikke genvalg, Kim Qvist blev dog valgt som 1. suppleant og glædede sig alligevel over valgets udfald.

"Jeg er rigtig tilpas med at se, at gennemsnitsalderen er faldet. Det har vi brug for," sagde han efterfølgende, med henvisning til de nye medlemmer der er 29 år, 36 år og 45 år.  

Laust Stenger var også ny kandidat, og han blev valgt som 2. suppleant.

De tre nye skal følges med tre genvalgte medlemmer: Brian Nybo fra Aurion,  Birte Brorson fra Øko++ og Mads Helms, mælkeproducent fra Ejstrupholm. Helle Huus Bjerge ønskede ikke at genopstille.

Flere artikler fra samme sektion

EU-Kommissionen trækkes i retten for løftebrud på dyrevelfærdsområdet

Et borgerinitiativ, som skulle bringe landbrugets dyr ud af burene så længe ud til at blive hørt af EU-Kommissionen. Nu har en gruppe dyreforkæmpere imidlertid lagt sag an mod kommissionen og anklaget den for at bryde sit løfte om at udfase og forbyde bure i landbruget.

19-04-2024 3 minutter EU,   Dyrevelfærd

Folketinget øremærker flere millioner til økologi

Et politisk flertal har netop fordelt ca. fem mia. kr. til indsatser for natur, klima og havmiljø - heriblandt er flere millioner øremærket økologien.

15-04-2024 3 minutter Politik

Regeringen anerkender, at der mangler viden om, hvordan klimamiddel i foderet påvirker dyrevelfærden

Forskere er uenige om risikoen for dyrevelfærden ved at tilsætte Bovaer i foderet, men der er enighed om, at det faktisk ikke er undersøgt. Regeringen har anerkendt den manglende viden, viser et dokument sendt til EU. Alligevel vil regeringen stadig bruge 700 mio. kr. på Bovaer.

11-04-2024 5 minutter Dyrevelfærd,   Klima,   Politik,   Kvæg