Annonce

Annonce

En kvinde står ved en bod, hvor der reklameres for Organic Valleys øko-mælk

Den økologiske forening Organic Valley indkøber nu strøm fra nyopførte solceller. Foto: Alex Speaks/flickr/Creative Commons

Stort økologisk fællesskab får nu 100 pct. grøn strøm

USA's største sammenslutning af økologer køber udelukkende grøn strøm til deres hovedbygninger. Samtidig er der sået blomster omkring solcellepanelerne for at understøtte biodiversiteten.

Organic Valley, der er USA’s største sammenslutning af økologiske landmænd, kan nu få grøn strøm, efter at tre anlægsprojekter med solceller er blevet opført i staten Wisconsin. 

Dermed får alle bygninger ejet af landmændene strøm fra solen, og ifølge mediet PR Newswire er Organic Valley nu den største fødevaresammenslutning i verden, som forsynes med ren energi.

“Vi ved, som en økologisk sammenslutning stiftet af og ejet af landmændene, at det at få energi fra solen bare er en ekstra måde at hjælpe landmændene med deres arbejde, og vi håber at kunne blive et eksempel for andre større og mindre virksomheder og organisationer, som går ambitiøst efter at få 100 pct. fornybar strøm,” siger Stanley Minnick, der er leder af Organic Valleys energi- og teknologiafdeling, til mediet Clean Technica.

Strømmen forsyner foreningens kontorbygninger, forarbejdningscentre og et distributionscenter, men dækker ikke landmændenes bedrifter, om end ca. 220 af de knap 2.000 bedrifter bliver forsynet med vedvarende energi, som landmændene selv har valgt at få installeret.

Blomster til insekterne

Eftersom man teknisk set ikke kan sikre, at den strøm, der kommer ud af kontakten, er fra en vindmølle frem for et kulkraftværk, har Organic Valley købt certifikater, der svarer til den mængde strøm, som foreningen forbruger. Ejeren af den vedvarende kilde får på den måde finansieret opførelsen og vedligeholdelsen af solcellerne og vindmøllerne samt eventuelle midler til at udbygge forsyningen.

Derudover har økologerne sørget for, at der omkring solcellerne er sået blomster, som forsyner bestøverne med mad, og at græssende får kan gå rundt og pleje arealerne. Frøblandingerne, der sås under solcellepanelerne, er blandet specifikt til de enkelte arealer, så de understøtter de hjemmehørende arter.

Organic Valley blev stiftet i 1988 og omfatter knap 2.000 økologiske landmænd fordelt over 34 amerikanske stater. Solcellerne er opført af energiselskabet OneEnergy Renewables i samarbejde med offentlige myndigheder.

Der er faktisk store perspektiver i at opføre solceller ved landbrugsarealer. Et nyt studie publiceret i tidsskriftet Scientific Reports konkluderer, at installerer man solceller på knap én pct. af verdens landbrugsareal, kan man dække verdens samlede elforbrug ved hjælp af solenergi - uden at det nødvendigvis medfører et lavere udbytte.

Flere artikler fra samme sektion

De Konservative efterlyser klimamærkning af fødevarer

Selv om det er både dyrt og kompliceret at beregne, hvad klimaaftrykket er for vores madvarer, mener ordfører fra De Konservative, at det er på tide, at Danmark indfører en klimamærkning.

28-07-2020 1 minutter Klima

Ulovlige pesticider får grønt lys af myndighederne

Trods forbud bliver ulovlige pesticider stadig brugt, fordi myndighederne giver dispensationer. Systemet bliver misbrugt, lyder kritikken.

08-07-2020 3 minutter Pesticider

Regeringen flytter 200 mio. kr. over i grøn pulje til landbruget

Regeringen har overført EU-midler til grønne tiltag - men den kunne faktisk have overført mere end dobbelt så meget.

08-07-2020 4 minutter Tilskud