Annonce

Annonce

Nærbillede af en lastbil

Thise Mejeri vil afprøve en lastbil, der kører på brint, før man beslutter, om hele vognparken skal udskiftes. Planen er led i mejeriets ønske om at reducere sit klimaaftryk. Foto: Colourbox

Thise Mejeri vil køre på brint

Det økologiske mejeri Thise har planer om at udskifte sin vognpark fra diesel til brint og igangsætter derfor et forsøg næste år.

Fra 2021 skal én af Thise Mejeris i alt 10 lastbiler efter planen køre på brint. Det sker som led i mejeriets plan om at reducere sin CO2-udledning.

Viser det sig, at brintlastbilen fungerer, vil mejeriet “hurtigst muligt” udskifte de resterende ni lastbiler, så hele vognparken kommer til at køre på brint. Det skriver AgriWatch.

Ifølge adm. direktør Poul Pedersen står transporten for ca. 25 pct. af mejeriets energiforbrug, og alene udskiftningen af én diesellastbil vil reducere udledningen med 170 ton CO2 per år.

Han har ingen forventninger om, at investeringen bliver rentabel på den korte bane, men er overbevist om, at det i fremtiden vil gavne mejeriet.

“Vi er kendt for at tage nogle skridt til at starte med, som ikke ved første øjekast er en god forretning, men det bliver det. Jeg er overbevist om, at de fossile brændstoffer er noget, som udgår hurtigere, end man regner med,” siger Poul Pedersen til AgriWatch.

Thise Mejeri har 70 andelshavere. 

Flere artikler fra samme sektion

Økologisk Landsforening præsenterer ny landbrugsmodel

Fremtidens bæredygtige fødevaresystem indeholder belønninger og afgifter gennem EU's landbrugsstøtte.

24-09-2020 2 minutter Økologisk Landsforening,   Klima

Dansk EU-politiker kæmper videre for klimalov trods modstand

Asger Christensens (V) forslag om obligatorisk klimaregnskab for landmænd blev nedstemt i EU’s miljøudvalg, men han har ikke mistet modet.

23-09-2020 3 minutter EU,   Klima,   Politik

Enhedslisten sætter tal på sit økologi-krav til finansloven: Vil mangedoble midlerne

Tilskuddet til økologiforskning, innovation og omlægning i offentlige køkkener skal være langt større, end hvad regeringen har foreslået, lyder det fra Enhedslisten.

23-09-2020 3 minutter Politik