Annonce

Annonce

Landbrugsmaskiner kører på en mark - i forgrunden ses afgrøder

Økologisk Landsforening forventer, at nye krav, som er sendt i høring, kan føre til tidligere udbetaling af arealtilskud. Foto: Joachim Kjeldsen

Udsigt til tidligere udbetaling af øko-arealtilskud fra 2020

Landbrugsstyrelsen har netop sendt en ny bekendtgørelse om økologisk arealtilskud i høring. Økologisk Landsforening forventer, at de nye regler vil føre til tidligere udbetaling af det økologiske arealtilskud, som i de senere år har været meget forsinket.

I de senere år har de økologiske landmænds likviditet været sat på prøve, fordi udbetalingen af det økologiske arealtilskud har været endog meget forsinket. En ny bekendtgørelse er netop sendt i høring af Landbrugsstyrelsen, og Økologisk Landsforening forventer, at de nye krav kan føre til tidligere udbetaling.


“Forsinkelserne har i alt for mange tilfælde skyldtes små afvigelser mellem areal i markblokken og ansøgt tilskud, hvilket har resulteret i, at mange sager har skullet behandles manuelt. Disse afvigelser skulle gerne forsvinde ved at markblokken låses fast, som det er forslået i høringsmaterialet,” siger Sybille Kyed, der er landbrugspolitisk chef i Økologisk Landsforening.

Det bliver dog tidligst fra 2020, at landmændene vil mærke resultatet af ændringerne. Økologisk Landsforening gør derfor opmærksom på, at der fortsat er et stort behov for, at alle Økologiske Arealtilskud for 2018 senest er udbetalt ved udgangen af første kvartal 2019. Det er en væsentlig tørkehjælp til økologerne.

Joachim Plaetner Kjeldsen er pressemedarbejder i Økologisk Landsforening.

Flere artikler fra samme sektion

Her kan du møde ØL på Folkemødet

Hvordan bliver hverdagsmaden mere bæredygtig og hvad med dyrevelfærden? Det er nogle af temaerne, som Økologisk Landsforening debatterer på Folkemødet på Bornholm.

11-06-2019 3 minutter EventsPolitik

Viborg Kommune tilbyder landmænd øko-omlægningstjek

En fjerdedel af landmændene i Viborg Kommune får nu tilbud om et gratis øko-omlægningstjek.

11-06-2019 3 minutter OmlægningØkologisk Landsforening

ØL har to markante ønsker til regeringsgrundlaget

Befolkningen har sammensat et folketing, der utvetydigt vil føre en mere grøn politik, mener Økologisk Landsforenings formand.

06-06-2019 4 minutter PolitikKlimaØkologisk Landsforening