Annonce

Annonce

Landbrugsmaskiner kører på en mark - i forgrunden ses afgrøder

Økologisk Landsforening forventer, at nye krav, som er sendt i høring, kan føre til tidligere udbetaling af arealtilskud. Foto: Joachim Kjeldsen

Udsigt til tidligere udbetaling af øko-arealtilskud fra 2020

Landbrugsstyrelsen har netop sendt en ny bekendtgørelse om økologisk arealtilskud i høring. Økologisk Landsforening forventer, at de nye regler vil føre til tidligere udbetaling af det økologiske arealtilskud, som i de senere år har været meget forsinket.

I de senere år har de økologiske landmænds likviditet været sat på prøve, fordi udbetalingen af det økologiske arealtilskud har været endog meget forsinket. En ny bekendtgørelse er netop sendt i høring af Landbrugsstyrelsen, og Økologisk Landsforening forventer, at de nye krav kan føre til tidligere udbetaling.


“Forsinkelserne har i alt for mange tilfælde skyldtes små afvigelser mellem areal i markblokken og ansøgt tilskud, hvilket har resulteret i, at mange sager har skullet behandles manuelt. Disse afvigelser skulle gerne forsvinde ved at markblokken låses fast, som det er forslået i høringsmaterialet,” siger Sybille Kyed, der er landbrugspolitisk chef i Økologisk Landsforening.

Det bliver dog tidligst fra 2020, at landmændene vil mærke resultatet af ændringerne. Økologisk Landsforening gør derfor opmærksom på, at der fortsat er et stort behov for, at alle Økologiske Arealtilskud for 2018 senest er udbetalt ved udgangen af første kvartal 2019. Det er en væsentlig tørkehjælp til økologerne.

Joachim Plaetner Kjeldsen er pressemedarbejder i Økologisk Landsforening.

Flere artikler fra samme sektion

Organisationer frygter, at fejl i it-system kan koste landmænd dyrt

Økologisk Landsforening og Landbrug & Fødevarer opfordrer i en fælles henvendelse Landbrugsstyrelsen til at ændre i sit elektroniske indberetningssystem.

16-10-2019 2 minutter Økologiregler

Flere lande kræver mere betaling til landbrugsstøtten

Briternes EU-exit efterlader et økonomisk hul i landbrugsstøtten, som skal dækkes, mener flere EU-lande.

16-10-2019 2 minutter CAPEU

Økologer åbner døren på klem for Crispr-teknologien

Der er en væsentlig forskel på Crispr-metoden og GMO, mener Økologisk Landsforening.

14-10-2019 2 minutter GMONye løsningerPolitik