Annonce

Annonce

Sonny Perdue sidder og gestikulerer med hænderne

USA's landbrugsminister, Sonny Perdue, vil ikke afvise, at landet vil rejse en sag ved WTO, hvis EU's grønne fødevarepolitik viser sig at være en handelsbarriere. Foto: Penn State/flickr/CC BY-NC-ND 2.0

USA kritiserer EU's grønne fødevareplan

USA's landbrugsminister langer ud efter EU's nye 'Farm to Fork'-strategi, der vil skabe et sundere og mere bæredygtigt fødevaresystem. Han kalder den "protektionistisk".

EU's nye fødevarestrategi 'Farm to Fork' bliver nu kritiseret af den amerikanske regering, der frygter, at den vil være en handelsbarriere.

Strategien skal skabe et sundere og mere bæredygtigt fødevaresystem, hvilket stiller skærpede krav til hele produktionskæden. Den amerikanske landbrugsminister, Sonny Perdue, frygter derfor, at den vil gøre det for svært for producenterne rent økonomisk at leve op til kravene, og anser den derfor som protektionistisk.

Det skriver euractiv.com.

"Enhver selvstændig nation har ret til at bestemme sine regler og reguleringer af fødevarer og landbrugsproduktionen. Det gør vi, det gør Europe (...), men når du forsøger at pålægge disse standarder på den internationale handel (...) bliver det ekstremt problematisk," sagde Sonny Perdue på en telekonference ifølge euractiv.com.

Han ville ikke udelukke, at USA vil rejse en sag ved WTO - organisationen for international handel - hvis det viser sig, at EU's regler kommer til at forhindre import af amerikanske fødevarer, men tilføjede: "Jeg kan ikke lide at true".

'Farm to Fork' blev præsenteret i slutningen af maj som en del af EU's 'Green Deal', der skal skabe en klimaneutral union i 2050, og den skal bl.a. understøtte en øget økologisk landbrugsproduktion og nedbringe det øvrige landbrugs brug af pesticider.

Sonny Perdue mener imidlertid, at EU's politik begrænser landbruget i at bruge "moderne værktøjer" med henvisning til både genmodificering og pesticider.

Flere artikler fra samme sektion

EU-Kommissionen trækkes i retten for løftebrud på dyrevelfærdsområdet

Et borgerinitiativ, som skulle bringe landbrugets dyr ud af burene så længe ud til at blive hørt af EU-Kommissionen. Nu har en gruppe dyreforkæmpere imidlertid lagt sag an mod kommissionen og anklaget den for at bryde sit løfte om at udfase og forbyde bure i landbruget.

19-04-2024 3 minutter EU,   Dyrevelfærd

Folketinget øremærker flere millioner til økologi

Et politisk flertal har netop fordelt ca. fem mia. kr. til indsatser for natur, klima og havmiljø - heriblandt er flere millioner øremærket økologien.

15-04-2024 3 minutter Politik

Regeringen anerkender, at der mangler viden om, hvordan klimamiddel i foderet påvirker dyrevelfærden

Forskere er uenige om risikoen for dyrevelfærden ved at tilsætte Bovaer i foderet, men der er enighed om, at det faktisk ikke er undersøgt. Regeringen har anerkendt den manglende viden, viser et dokument sendt til EU. Alligevel vil regeringen stadig bruge 700 mio. kr. på Bovaer.

11-04-2024 5 minutter Dyrevelfærd,   Klima,   Politik,   Kvæg