Annonce

Annonce

Sonny Perdue sidder og gestikulerer med hænderne

USA's landbrugsminister, Sonny Perdue, vil ikke afvise, at landet vil rejse en sag ved WTO, hvis EU's grønne fødevarepolitik viser sig at være en handelsbarriere. Foto: Penn State/flickr/CC BY-NC-ND 2.0

USA kritiserer EU's grønne fødevareplan

USA's landbrugsminister langer ud efter EU's nye 'Farm to Fork'-strategi, der vil skabe et sundere og mere bæredygtigt fødevaresystem. Han kalder den "protektionistisk".

EU's nye fødevarestrategi 'Farm to Fork' bliver nu kritiseret af den amerikanske regering, der frygter, at den vil være en handelsbarriere.

Strategien skal skabe et sundere og mere bæredygtigt fødevaresystem, hvilket stiller skærpede krav til hele produktionskæden. Den amerikanske landbrugsminister, Sonny Perdue, frygter derfor, at den vil gøre det for svært for producenterne rent økonomisk at leve op til kravene, og anser den derfor som protektionistisk.

Det skriver euractiv.com.

"Enhver selvstændig nation har ret til at bestemme sine regler og reguleringer af fødevarer og landbrugsproduktionen. Det gør vi, det gør Europe (...), men når du forsøger at pålægge disse standarder på den internationale handel (...) bliver det ekstremt problematisk," sagde Sonny Perdue på en telekonference ifølge euractiv.com.

Han ville ikke udelukke, at USA vil rejse en sag ved WTO - organisationen for international handel - hvis det viser sig, at EU's regler kommer til at forhindre import af amerikanske fødevarer, men tilføjede: "Jeg kan ikke lide at true".

'Farm to Fork' blev præsenteret i slutningen af maj som en del af EU's 'Green Deal', der skal skabe en klimaneutral union i 2050, og den skal bl.a. understøtte en øget økologisk landbrugsproduktion og nedbringe det øvrige landbrugs brug af pesticider.

Sonny Perdue mener imidlertid, at EU's politik begrænser landbruget i at bruge "moderne værktøjer" med henvisning til både genmodificering og pesticider.

Flere artikler fra samme sektion

Flere økologer kan se frem til tilskud til ny teknologi

Der er stor efterspørgsel på tilskud til ny teknologi, og nu afsætter fødevareministeren ekstra penge til Økologisk investeringsstøtte i 2021. Derudover får ansøgerne et halvt år ekstra til at afslutte deres projekt.

02-12-2021 2 minutter Tilskud

Snart bliver engelske landmænd belønnet for at passe på deres jord

Engelske landmænd vil fra 2022 modtage betaling, hvis de aktivt værner om jordens frugtbarhed og sundhed. Flere naturorganisationer er dog skuffede over ordningen.

02-12-2021 4 minutter Udland,   Politik,   Jordfrugtbarhed

Ny kampagne skal gøre det nemt at spise grønnere i januar

I januar 2022 sætter Dansk Vegetarisk Forening for første gang den landsdækkende kampagne Grøn Januar i gang. Grøn Januar har deltagelse af flere store kæder og skal sætte fokus på at spise grønnere ved at synliggøre udbuddet af veganske muligheder i landets butikker samt på spisesteder og i kantiner.

02-12-2021 4 minutter Forbrug,   Detailhandel,   Plantebaserede fødevarer