Annonce

En dyretransport kører på motorvejen

De vælgere, der vægter dyrevelfærd højst i forbindelse med valget, er særligt kritiske over for de lange dyretransporter. Foto: Richard Says/flickr/CC BY-NC-ND 2.0

Vælgere vil have forbud mod lange dyretransporter

Hver femte vælger er tilbøjelig til at stemme ud fra et partis dyrevelfærdspolitik. Særligt lange dyretransporter har deres opmærksomhed.

Fører man som politiker en dyrevenlig politik, kan man regne med at næsten hver femte danske vælger er tilbøjelig til at stemme på én. 

Det viser en webbaseret undersøgelse foretaget på Epinions Danmarkspanel på baggrund af 2.050 gennemførte interview foretaget fra 28. februar til 15. marts, skriver Dyrenes Beskyttelse på sin hjemmeside.

Helt konkret svarer 18 pct., at de “i høj grad” eller “i meget høj grad” er tilbøjelig til at lade dyrevelfærdspolitikken afgøre krydset ved folketingsvalget. Samtidig svarer 40 pct., at dyrevelfærd er “vigtigt” eller “meget vigtigt”, når de skal stemme ved valget.

I undersøgelsen blev respondenterne præsenteret for 16 dyrevelfærdsproblematikker og bedt om at udvælge de vigtigste til det forestående valg. Her var et klart flertal for at sætte fokus på et forbud mod lange dyretransporter.

“Det har gjort et stort indtryk på danskerne, at der har været fokus i medierne på de dårlige forhold for de næsten 15 mio. danske smågrise, som hvert år sendes levende på lastbiler ud i verden. Men også de grimme sager med hvalpefabrikker og ulovlig handel med hunde har medvirket til, at befolkningen ønsker et dyrepolitik og hårdere straffe i dyreværnssager,” vurderer Britta Riis, der er direktør i Dyrenes Beskyttelse.

Hårdere straffe i dyreværnssager ligger nummer to, mens indførelse af et dyrepoliti og en indsats mod ulovlige hvalpefabrikker indtager hhv. tredje- og fjerdepladsen. På femtepladsen ligger ønsket om mere plads til vild natur.

Dyrenes Beskyttelse har også stillet partierne en række spørgsmål om, hvad de agter at gøre på området. Svarene kan læses her.

Flere artikler fra samme sektion

Regeringen afviser ny målsætning for økologien

ØL's målsætning om 30 pct. økologi i 2030 er "urealistisk", mener Det Konservative Folkeparti. Liberal Alliance ønsker, at markedskræfterne - ikke politikerne - afgør målet.

24-05-2019 4 minutter Valg 2019PolitikØkologisk Landsforening

EU-kandidater vil gøre grøn mad billigere, men store partier er imod

EP-VALG: Flere EU-spidskandidater vil have sænket momsen på miljøvenlige varer. Socialdemokratiet, Venstre og Konservative er imod.

24-05-2019 5 minutter EUValg 2019

Over halvdelen af maden i offentlige køkkener skal være økologisk, mener politisk flertal

Et flertal på tværs af fløjene ønsker en national målsætning om mindst 60 pct. økologi i offentlige køkkener.

24-05-2019 3 minutter Valg 2019Det Økologiske SpisemærkePolitik