Annonce

Annonce

Landmænd og konsulenter er blevet mødt med adskillige it-fejl, når de har forsøgt at indsende EU-ansøgninger i Landbrugsstyrelsens tast-selv. Nu udskyder styrelsen ansøgningsfristen med seks dage. Foto: Colourbox

Landbrugsstyrelsen forlænger ansøgningsrunde efter it-bøvl

Landbrugsstyrelsen har valgt at forlænge årets ansøgningsrunde for EU-ansøgninger med seks dage. Det betyder, at den nye frist for at indsende fællesskemaet er torsdag den 28. april.

Efter flere fejl på Landbrugsstyrelsen it-systemer har styrelsen nu valgt at forlænge dette års ansøgningsrunde for EU-støtten med seks dage. Det skriver Landbrugsstyrelsen i en meddelelse på sin hjemmeside.

De første tre uger kunne økologer ikke indsende ansøgninger, da indberetningen af de nye sædskiftekrav drillede i systemet. Siden har bl.a. manglende kvitteringsbreve og langsomme markkort yderligere forsinket arbejdet.

Det er næsten to uger siden, at Landbrug & Fødevarer opfordrede Landbrugsstyrelsen til at udskyde fristen, da it-problemerne har gjort det vanskeligt for konsulenterne at blive færdige med ansøgningerne på vegne af landmændene.

"Konsulenterne kan simpelthen ikke nå i mål med de mange graverende fejl i tast-selv, de har oplevet, som har forsinket deres arbejde helt urimeligt," sagde EU- og klimadirektør i Landbrug & Fødevarer Niels Peter Nørring i opfordringen.

Landbrugsstyrelsen skriver, at it-systemerne generelt har været stabile i år, ligesom svartiderne er forbedret markant i forhold til 2021. Alligevel har der været udfordringer som altså nu gør, at ansøgningsfristen må udskydes.

Fristen for at indsende ansøgningsskemaet er nu 28. april 2022, mens ændringsfristen er udskudt til 23. maj. Ansøgningsrunden åbnede 1. februar.

Samtidig forlænges også fristen for at indsende ændringsforslag til eksisterende markbloktemaer eller oprette nye markbloktemaer i Internet Markkort. Fristen bliver ændret fra 2. maj til 9. maj 2022.  

Ifølge Landbrugsstyrelsen har over 28.000 ansøgere indsendt et skema indtil videre. Det forventes, at omkring 36.000 landmænd ansøger om støtte. EU-ansøgningen består bl.a. af den årlige ansøgning om landbrugsstøtte, og for økologerne er det samtidig en obligatorisk indberetning af deres økologiske produktion.


Flere artikler fra samme sektion

Artsrige græsblandinger har flere fordele på de økologiske kvægbedrifter - men hvilke er bedst?

Græsmarksblandinger med en stor diversitet og et balanceret indhold af græs, urter og bælgplanter kan have mange positive effekter, bl.a. kan de sikre stabile udbytter. Nyt projekt vil finde frem til de bedste blandinger.

01-05-2024 3 minutter Kvæg,   Afgræsning,   Biodiversitet

Nyt projekt vil udbrede den bedste praksis for landmandens økonomi

I et nyt projekt vil Innovationscenter for Økologisk Landbrug stille skarpt på landmandens økonomi og afdække, hvilke tiltag på bedrifterne der fører til de bedste resultater på bundlinjen.

01-05-2024 3 minutter Økonomi,   Nyt fra Icoel

Gram Slot vil ikke vente på politikerne: Nu går de selv i gang

To af landets store økologiske bedrifter samarbejder nu om at etablere skovlandbrug midt i deres landbrugsproduktion. Tusindvis af frugt- og nøddetræer bliver plantet på Gram Slot og Øm Klostergaard i et forsøg på at gavne bedrifternes biodiversitet og gøre deres landbrug mere klimavenlige og bæredygtige. Vel at mærke uden at skære ned på produktiviteten.

27-04-2024 10 minutter Skovlandbrug