Mark og stald

Grøntsager dyrket med plantebaseret gødning – det virker!

KRONIK: Resultater fra de tre første år i DoubleCropsædskiftet viser, at vi kan producere grøntsager gødsket alene med plantebaserede gødninger uden at gå på kompromis med jordens frugtbarhed – bæredygtig intensivering i praksis.

04-03-2021 4 minutter Kronik,   Forskning,   frugt-baer-groent,   Grøntsagsproduktion

Naturlig immunitet mod rødpletsyge kan forhindre værditab i økologisk ørredproduktion

KRONIK: Rødpletsyge (RMS) er en sygdom, der forårsager røde sårlignende mærker på regnbueørreder. Sygdommen slår ikke fiskene ihjel, men fisken bliver et mindre attraktivt produkt, og værdien falder. At skabe naturlig immunitet hos yngre fisk skal måske være en del af løsningen.

03-03-2021 7 minutter Kronik,   Akvakultur

Nye græsblandinger til bioraffinering

KRONIK: ØkologiRådgivning Danmark har i samarbejde med DLF sammensat tre græsblandinger, der egner sig til raffinering af græsprotein.

02-03-2021 5 minutter Kronik,   Foder,   Planteavl

ØkologiRådgivning Danmark: Nye efterafgrøder åbner for økologisk kvalitetskorn

Muligheden for at bruge bælgplanter i efterafgrøderne åbner for, at flere økologiske planteavlere kan lave afgrøder, der kan afsættes til bedre priser end foderkorn.

01-03-2021 2 minutter Planteavl,   Efterafgrøder

Solskinsøens landmænd er klar til en større testproduktion af bælgplanter til konsum

I samarbejde med Solhjulet og andre, der tænker i plantebaserede baner, arbejder 12 landmænd på at gøre Bornholm til hjemsted for en større produktion af bælgplanter.

26-02-2021 6 minutter Plantebaserede fødevarer,   Mere grønt

Tiltræk bestøvere til dine blomstrende afgrøder

FAGLIGT TALT: Flere afgrøder kvitterer med et højere udbytte, hvis der er insekter, der sikrer bestøvning, og nogle afgrøder, som hvidkløver til frø, er helt afhængige af at blive bestøvet.

23-02-2021 3 minutter Fagligt talt,   Biodiversitet

Biogasanlæg og økologer har brug for hinanden

Rådgiver anbefaler, at økologiske landmænd organiserer sig lokalt for at fremme samarbejdet og blive mere interessante partnere for biogasanlæg

23-02-2021 4 minutter Biogas,   Recirkulering

Selv rovinsekter spiser grønt

De lever af bladlus og andre smådyr, men faktisk spiller pollen og nektar en stor rolle for rovinsekters overlevelse i og omkring marker og plantager, viser ny forskning

23-02-2021 5 minutter Biodiversitet,   Bæredygtighed,   Forskning,   Natur,   Planteavl

Europas økologiske landbrug voksede med næsten en mio. ha

Selv om Europas økologiske landbrug i 2019 voksede med 970.000 ha. kan de europæiske økologer ikke følge med væksten i forbruget af økologi, som derfor bliver dækket af en voksende import fra Asien.

19-02-2021 4 minutter Forbrug

Biostimulanter er ofte penge ud af lommen

Brug kompost og efterafgrøder eller kig i hvert fald grundigt på prisen, før du tilfører mikroorganismer til jorden for at styrke jordliv og plantevækst. Sådan lyder anbefalingen i nyt faktablad.

19-02-2021 4 minutter Forskning,   Jordfrugtbarhed,   Planteavl

Forrige Side 1 af 65 Næste