Mark og stald

Politikreds dropper sag mod ægproducenter

De mange brystbensbrud hos høner fik sidste år Veganerpartiet til at politianmelde producenterne i de enkelte politikredse. Nu har den første politikreds så truffet en beslutning i sagen.

13-01-2022 2 minutter Dyrevelfærd,   Æg og fjerkræ

Køer på græs laver sundere mælk

Køer, der fodres med græs, producerer mælk med en sundere fedtsyresammensætning og en højere koncentration af essentielle vitaminer, viser et nyt dansk studie.

11-01-2022 3 minutter Forskning,   Kvæg,   Foder

Kompost er godt, men vent lidt på merudbyttet

Forsøg med kompost til økologisk korn viser, at det er svært at omsætte til udbytte i samme vækstår, selv når komposten er beriget med kvælstofholdigt materiale.

10-01-2022 3 minutter Kompostering,   Næringsstoffer,   Udbytte og jordbearbejdning

Mikroplast afskrækker ikke orme, hvis bare der er mad nok

Mikroplast påvirker tilsyneladende ikke regnormes liv og adfærd. Et valgforsøg med orme viser, at de foretrækker jord gødet med husholdningsaffald og biogødning, dvs. spildevandsslam fremfor kvægmøg.

07-01-2022 4 minutter Miljø

Restprodukter er afgørende for, at man kan få mere økologi

Have-parkaffald og kildesorteret husholdningsaffald er nogle af de restprodukter, økologer sætter deres lid til som erstatning for konventionel husdyrgødning. Mængden af disse recirkulerbare produkter rækker imidlertid ikke alene, hvis økologien skal vokse til 25 pct. i 2030.

07-01-2022 3 minutter Recirkulering,   Næringsstoffer

Rekordmange overtræder dyrkningsforbud ved vandboringer

I 2021 har Landbrugsstyrelsen registreret det højeste antal sager nogensinde om overtrædelse af reglerne for de dyrkningsfrie zoner, der skal beskytte vandboringer med drikkevand.

07-01-2022 2 minutter Miljø

Tyske luksusvogne til grise gav myndighederne grå hår

Hjemmebyggede mobile vogne præger landskabet omkring gården hos den tyske svineproducent Peer Sachteleben. Kødet fra grisene er vellidt af de lokale forbrugere, men myndighederne kan være på tværs, når man tænker ud af boksen.

06-01-2022 7 minutter Svin,   Dyrevelfærd,   Nye løsninger,   Lokale varer,   Udland

Kvægproducenter vil synliggøre, at koen er uundværlig i økosystemet

Projekt skal fremhæve, at køer på græs er en vigtig del af økosystemet og samtidig hjælpe producenter med at udarbejde forslag til et græskødskoncept, så forbrugerne får øjnene op for det.

06-01-2022 3 minutter Naturpleje,   Kødproduktion,   Kvæg

Der kan gøres endnu mere for at fremme de hjælpsomme jordsvampe

Jordprøver tyder på, at der kun er halvt så mange svampe i landbrugsjord, end hvad der er ønskeligt. Der er god grund til målrettet at forbedre levevilkårene for de nyttige svampe i jorden, mener rådgiver.

04-01-2022 4 minutter Jordfrugtbarhed

Forrige Side 1 af 84 Næste