Mad og marked

Prisen på frugt og grønt får endnu et hak ned

Nyt pristjek maler et billede af et økologimarked, der er præget af benhård konkurrence. Næsten alle supermarkeder har det seneste år skåret en kr. af priserne.

20-03-2019 4 minutter Detailhandel

Sygefravær og risiko for underernæring faldt efter øko-omlægning

"Før en omlægning har et køkken måske slet ikke en kniv. De har sakse til at klippe poser op. Personalet skal lære at gøre det hele igen."

16-03-2019 6 minutter Det Økologiske SpisemærkeFoodservice

Elever er vilde med skolehaverne

60 skolehaver har sat økologisk grøntsagsdyrkning på skoleskemaet i Furesø Kommune. Det giver dem et helt nyt syn på fødevaresystemet, siger en koordinator.

15-03-2019 4 minutter UddannelseBæredygtighed

Thise Mejeri krydsede milliarden

Thise Mejeri kom ud af 2018 med sit hidtil bedste resultat på 29 mio. kr., men afregningen til landmanden måtte godt være lidt større, mener mejeriets formand Arne Bisgaard.

15-03-2019 4 minutter MejeriEksport

Ny webshop skal mindske madspild

Via en ny webshop leverer Too Good To Go overskudsmad til hele landet.

15-03-2019 3 minutter Klima & energiBæredygtighed

Lidl efterlyser flere danske produkter

Økologiske producenter er inviteret til leverandørdag i Lidls hovedsæde i Kolding, hvor de får mulighed for at forklare, hvorfor deres produkter passer ind i kædens sortiment.

14-03-2019 2 minutter Detailhandel

Coop vil halvere grænseværdien for pesticidrester

Coop har meddelt sine leverandører, at frugt og grønt maksimalt må indeholde 50 pct. af de officielle grænseværdier for pesticidrester.

12-03-2019 5 minutter DetailhandelPesticider

Øko-landmand lagde om til konventionelt og tilbage igen

Efter halvandet år med marksprøjten og alt for meget majs vendte Torben Hørlyck Jørgensen tilbage til den økologiske driftsform.

12-03-2019 7 minutter ØkodagMejeri

Øko-mælk påvirker miljøet langt mindre end konventionelt

Der er stort fokus på klimabelastningen fra animalske fødevarer, men klima er ikke alt. Jord og biodiversitet skal med i ligningen, fastslår forsker.

12-03-2019 2 minutter ForskningMejeriKlima & energiBiodiversitetMiljø

Nu kan forbrugerne få økologisk sukker fra Danmark

Den stigende omlægning til økologi gør det nu muligt at producere sukker udelukkende af danske økologiske roer.

12-03-2019 1 minutter Detailhandel

Glæde over eksport, men bekymring for det lokale salg

GF 2019: I 2017 voksede økologieksporten med 21 pct., men ØL-formand Per Kølster ser udfordringer for lokalt salg.

Her er økologernes aftryk i foodservice og detailhandlen

GF 2019: Den store ’Ren Madglæde’-kampagne er nu gået ind i sit andet år. 90 pct. af dagligvarehandlen er med, og samtidig vokser brugen af det økologiske spisemærke støt.

08-03-2019 3 minutter Generalforsamling 2019DetailhandelFoodservice

Virksomhederne tror på fortsat fremgang for økologien

GF 2019: Fire nye repræsentanter fra nogle af landets største producenter af økologiske fødevarer er klar til at tage en tørn i Virksomhedsudvalget i Økologisk Landsforening.

08-03-2019 4 minutter Generalforsamling 2019DetailhandelEksport

2018 blev et rekordår for den økologiske mælkeproduktion

Selv om drikkemælken er kommet under pres fra plantebaserede alternativer, fortsætter Europas økologiske mælkeproduktion med at vokse, og efterspørgslen følger med.

05-03-2019 2 minutter Mejeri

Klimaforandringer og skovfældning truer kaffeproduktionen

Over halvdelen af verdens vilde kaffeplanter er truet af udryddelse. Især den populære Arabica-kaffe får det svært i fremtidens klima.

05-03-2019 4 minutter UdlandKlima & energi

Møn Vin har brug for støtte til at udvide

Efter en fantastisk vinhøst i 2018 har Møn Vin brug for kapital til at forvandle danske druer til vin.

05-03-2019 2 minutter Finansiering

Første øko-guld til dansk burgerbar

Gasoline Grill bliver den første burgerbar i Danmark, der certificeres med det Økologiske Spisemærke i guld.

02-03-2019 4 minutter FoodserviceDet Økologiske Spisemærke

Irma er tilbudskongen inden for økologi

Der er store forskelle på, hvor meget de økologiske dagligvarer fylder i kædernes tilbudsaviser.

27-02-2019 4 minutter Detailhandel

Nu begynder arbejdet med et klimamærke på fødevarer

En gruppe studerende skal i samarbejde med Klimaministeriet finde ud af, hvordan danskernes indkøbsvaner påvirkes.

27-02-2019 2 minutter Klima & energiDetailhandelPolitik

Nye værktøjer skal sætte skub i Danmarks økologi-eksport

Økologisk Landsforening har været med til at udvikle en værktøjskasse, som giver de danske producenter af økologiske fødevarer en stribe nye PR-værktøjer, der kan hjælpe deres produkter til udlandet

27-02-2019 3 minutter EksportØkologisk Landsforening

Ny datomærkning skal mindske madspild

En sammenslutning af fødevareproducenter har valgt at introducere en ny datomærkning, der skal gøre op med en udbredt misforståelse.

27-02-2019 3 minutter DetailhandelBæredygtighed

Graden af dyrevelfærd kan være svær at gennemskue

KRONIK: Vi kan se, at der er efterspørgsel på varer med højere dyrevelfærd, men det kan være svært for forbrugeren at gennemskue graden af dyrevelfærd.

26-02-2019 5 minutter DyrevelfærdDetailhandelKronik

Bornholms eneste økologiske malkebedrift er reddet

Overraskende mange afgav bud på Bornholms eneste økologiske malkeproduktion, Stålegård, som netop er blevet købt af et konventionelt landsmandspar.

25-02-2019 4 minutter Mejeri

Nordjysk cateringmesse sætter spot på økologien

ØL sætter sammen med flere aktører ekstra fokus på økologi og 10-års jubilæum for Det Økologiske Spisemærke, når Cateringmesse Nord slår dørene op den 27. februar.

19-02-2019 4 minutter Foodservice

Arla lancerer ny øko-yoghurt med kun to ingredienser

En helt ny type yoghurt uden tilsat sukker eller tilsætningsstoffer af nogen art udfordrer både smagsløg og de gængse standarder for yoghurt.

18-02-2019 2 minutter Detailhandel

Massiv interesse for dansk eksportfremstød

Vodka-serie med rodfrugter fra dansk mikrobrænderi får stor opmærksomhed på verdens største økologimesse, hvor der er tæt trafik på den danske fællesstand.

15-02-2019 5 minutter Eksport

"Vi er kun to dage inde i messen, og vi er ved at løbe tør for visitkort"

På under to år har flaskerne med boblende te fra Copenhagen Sparkling Tea Company fundet vej til kunder i 16 lande, og i disse dage bliver næste afsnit af eksporteventyret skrevet på BioFach i Nürnberg.

15-02-2019 7 minutter Eksport

Minister går efter økologien for sine børns skyld

Jakob Ellemann-Jensen (V) køber økologisk mad til sine børn for at sikre dem et sundt alternativ og opfordrer samtidig til et mere holistisk syn på maden.

14-02-2019 3 minutter Politik

ØL: Dansk model forklarer vores førerposition

På globalt plan er der ingen, som kan hamle op med andelen af økologi i de danske forbrugeres indkøbskurv, og det er der en god grund til, vurderer Økologisk Landsforening.

13-02-2019 4 minutter Detailhandel

Det globale øko-marked nærmer sig billionstor milepæl

Den internationale detailhandel med økologi var i 2017 sølle tre mia. dollars fra at runde en stor milepæl i form af en billion dollars.

13-02-2019 4 minutter Udland

Historisk vækst i det globale øko-areal

Ny international rapport opgør verdens samlede øko-areal til 69,8 mio. ha. Dermed er arealet vokset med rekordhøje 11,7 mio. ha, eller mere end 20 pct. på et enkelt år.

13-02-2019 5 minutter UdlandOmlægning

Danskerne sætter igen økologisk verdensrekord

En ny international rapport, som viser, at Danmark har udbygget sin position som verdens førende økologination.

13-02-2019 4 minutter Detailhandel

Minister klipper snoren til dansk stand på verdens største øko-messe

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) klippede onsdag morgen snoren til den danske fællesstand på BioFach-messen, som i år kan fejre 30 års jubilæum.

13-02-2019 3 minutter Eksport

Iværksættere investerer millioner i plantebaseret mad

Stifterne af Hanegal vil investere 25 mio. kr. på etableringen af en fabrik, der kan producere planteproteiner.

11-02-2019 2 minutter Detailhandel

Furesø Kommune tager som den første kød med i klimaregnskab

Som den første af landets kommuner tager Furesø Kommune nu klimabelastningen fra det kød, kommunen indkøber, med i kommunens grønne regnskab.

08-02-2019 3 minutter FoodserviceKlima & energiPolitik

Thise Mejeri er åben for senere fravænning af ko og kalv

Mejeridirektør Poul Pedersen vil ikke afvise, at Thise kan blive mejeriet, som tager det næste skridt mod senere fravænning af ko og kalv.

07-02-2019 3 minutter DyrevelfærdMejeri

ØL frygter ikke svenske tilstande

Mens væksten i salget af økologi faldt markant i Sverige i 2018, er der ifølge Økologisk Landsforening intet, som tyder på, at en tilsvarende opbremsning vil ramme det danske marked.

05-02-2019 3 minutter Detailhandel

Foodservice-messe viste en plantebaseret tendens

3.500 gæster på Hørkrams messe i Fredericia var et smut forbi det økologiske univers i ØkoSalonen, som nu er klart til at tage på turné til andre af landets største foodservicemesser.

05-02-2019 5 minutter FoodserviceBæredygtighed

Sønderjysk slagter satser på økologi

Slagter Lampe fra Haderslev fejrer sit 80-års jubilæum med lanceringen af en ny serie af økologiske charcuterivarer, som både henvender sig til detail- og foodservicekunder.

04-02-2019 3 minutter DetailhandelFoodservice

Kraftig opbremsning af svensk økologi kan ramme dansk eksport

Danmarks næststørste eksportmarked for økologi er gået i stå. Overproduktion af kød og mælk får flere svenske økologer til at lægge tilbage til konventionel produktion.

04-02-2019 6 minutter UdlandEksport

Stor fremgang for økologien i USA presser priserne nedad

Antallet af økologiske bedrifter i USA er steget med 56 pct. på fem år. Økologiens popularitet har øget udvalget og presser samtidig priserne.

31-01-2019 2 minutter Udland

Europas største detailkæde vil fremskynde omlægningen til økologi

Den stigende efterspørgsel på økologiske varer får nu detailkæden Carrefour til at indtræde i et crowdfunding-projekt, der skal hjælpe landmænd med bl.a. at lægge om til økologi.

31-01-2019 2 minutter UdlandOmlægningDetailhandel

Væksten har fået en kedelig følgesvend

Det voksende prispres fra grossister og dagligvarekæder er ifølge avlerne en trussel mod kvaliteten og mangfoldigheden i den økologiske grøntsagsproduktion.

30-01-2019 6 minutter Detailhandel

Vegansk producent vil ændre økologiregel

Naturli’ Foods efterlyser mulighed for at tilsætte B12-vitamin til virksomhedens nye økologiske plantedrikke, så de ernæringsmæssigt står stærkere i konkurrencen med komælken.

29-01-2019 4 minutter Detailhandel

Kerneforretningen er det, der gør dit produkt dramatisk anderledes

"Fjerkræ" er ikke en kerneforretning. Find det specielle ved dit produkt, lød det fra erhvervsmanden Jesper Elling på et kursus for gårdbutikker.

28-01-2019 6 minutter Gårdbutikker & direkte salg

Undersøgelse: Danskerne har overdrevet antallet af kødfrie dage

Ny undersøgelse viser, at danskerne spiser kød til aften lige så ofte som for tre år siden.

28-01-2019 4 minutter

Opsang: Mejerierne bør skrue markant op for dyrevelfærden

Ifølge Kirsten Poulsen fra Firstmove er der kunder, som er villige til at betale det tredobbelte for en liter mælk, som sætter helt nye standarder for dyrevelfærden.

24-01-2019 6 minutter DyrevelfærdMejeri

Søstrene Grene lancerer økologiske fødevarer

Søbogaard og Aurion er blandt leverandører til Søstrene Grenes nye fødevareserie, som er udviklet i samarbejde med en tidligere Michelin-kok.

24-01-2019 2 minutter

Brexit-kaos skaber usikkerhed hos eksportører

Danske eksportører af økologiske fødevarer frygter brandbeskatning af danske produkter på det engelske marked og øget prispres i Europa.

17-01-2019 3 minutter EksportPolitik

Ny online salgskanal vil hjælpe de små producenter

Råhandel tilbyder at overtage flere af de tidskrævende opgaver, som kan gøre livet surt for de mindste fødevarevirksomheder.

16-01-2019 4 minutter Onlinesalg

Bekymring for økologien efter at Mays brexit-aftale blev nedstemt eftertrykkeligt

Selvom den økologiske eksport til Storbritannien er beskeden, vil de økologiske priser formentlig blive påvirket alligevel efter briternes afstemning, frygter ØL-formand.

16-01-2019 3 minutter Eksport

Københavns Madhus lancerer vidensportal for fagfolk

Portalen Madværk rummer masser af relevant viden for det økologiske køkken.

15-01-2019 4 minutter Foodservice

Ny brancheforening bliver født

Odense Marcipan danner 1. marts rammen om en stiftende generalforsamling for en ny brancheorganisation, som skal varetage de fælles interesser for producenter af alternativer til animalske fødevarer.

15-01-2019 3 minutter Politik

Med en salon sætter forårsmesse ekstra spot på økologien

Op mod 3.500 gæster forventes at besøge Hørkrams fødevaremesse, hvor over 160 leverandører udstiller varer.

11-01-2019 4 minutter Foodservice

ØL: Udsigt til mangel på svinekød

Økologisk Landsforening forudser mangel på øko-svinekød i 2020. Producenten Friland tøver dog med at efterlyse flere øko-landmænd.

Efterspørgslen på økologi er så høj, at der mangler økologiske landmænd

Den massive salgsfremgang af økologiske fødevarer medfører et stort behov for flere økologiske landmænd, viser en ny prognose.

Aarstiderne går i offensiven i Sverige

I en tid, hvor flere og flere aktører forsøger at få en bid af det voksende marked for måltidskasser i Danmark, er Aarstidernes svenske gren i gang med at udvide forretningen på den anden side af Øresund.

10-01-2019 1 minutter UdlandDetailhandelOnlinesalg

Konceptlandbrug er Michelin-koks modsvar til industriproduktionen

"Det handler ikke om, at vi skal tilbage til Morten Korch, men vi skal skabe fremtidens fødevarer ved at fokusere på kvalitet," siger Christian Puglisi, der samarbejder tæt med en økologisk landmand.

08-01-2019 3 minutter Afsætning

Landbrug slår bro mellem land og by

Daglig kontakt mellem landbruget og køkkenerne skaber en større forståelse for, at vind og vejr sætter et aftryk på menuerne, mener landmanden bag et afsætningskoncept.

08-01-2019 3 minutter Afsætning

Ægtepar bag vegansk snackfirma fik lynfinansiering på nettet

På blot 55 minutter rejste iværksætterne bag NØD Snacks 150.000 kr. gennem Coops crowdfunding-platform.

04-01-2019 4 minutter FoodserviceFinansiering

ØL vil hjælpe økologiske landmænd med direkte salg

I starten af det nye år inviterer Økologisk Landsforening til tre uddannelsesdage for landmænd med fokus på, hvordan man udvikler sit direkte salg.

Udlandet vil have Danmarks økologividen

Udenlandske dagligvarekæder viser stor interesse for de danske erfaringer med at udvikle det økologiske marked. Det baner vejen for mere eksport.

21-12-2018 2 minutter EksportØkologisk Landsforening

Flere danskere vælger økologisk and til jul

Salget af øko-ænder vokser markant ifølge dagligvarehandlen. Dyrenes Beskyttelse anbefaler den økologiske and, fordi den har god plads og kommer ud i det fri.

20-12-2018 2 minutter DyrevelfærdDetailhandel

Mols Organic fik kontakt til Lidl via datterens vuggestue

Mols Organics aftale om at levere 30 forskellige produkter til Wassim Hallals nye serie af Lidl-produkter er et vigtigt skridt i selskabets vækststrategi.

19-12-2018 3 minutter Detailhandel

Gode billeder kan bane vej til dine kunder

Gode billeder spiller en altafgørende rolle, når landmænd skal i kontakt med kunder på medier som Facebook og Instagram.

18-12-2018 3 minutter Gårdbutikker & direkte salg

En af landets få Ø-mærkede restauranter lukker

Efter den 20. december er der kun én Ø-mærket restaurant tilbage i København.

14-12-2018 5 minutter Foodservice

De økologiske varer kommer i stigende grad fra udlandet

De danske økologer kan ikke følge med efterspørgslen - derfor importerer Danmark nu økologi for knap én mia. kr. Den igangværende omlægning kan måske vende udviklingen.

13-12-2018 4 minutter ImportDetailhandel

Vegansk firma med massiv eksportsucces kan gavne danske økologer

På under et år har Naturli' Foods' veganske varer fundet vej til 13 udenlandske markeder, og det kan vise sig at gavne de danske økologiske grøntsagsavlere.

13-12-2018 6 minutter EksportDetailhandel

Dansk økologi-eksport når nye højder

Der blev eksporteret øko-varer for knap tre mia. kr. i 2017, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Det svarer til en fremgang på hele 21 pct. på ét år.

13-12-2018 3 minutter Eksport

Øko-mærke er en udfordring for spisesteder

En ny rapport viser, at både hoteller, caféer og restauranter stadig oplever en del udfordringer for at leve op til kravene bag Det Økologiske Spisemærke.

12-12-2018 5 minutter FoodserviceDet Økologiske Spisemærke

Krav om p-pladser lukker populært landbrug i byen

Den store køkkenhave ØsterGro, der ligger på taget af et gammelt bilauktionshus i København, står til at måtte lukke på grund af en lov om parkeringspladser.

12-12-2018 3 minutter Bæredygtighed

Fynsk hospital modtager 76 økologiske spisemærker

Over 60 pct. af madvarerne på Odense Universitetshospital er nu økologiske, og hospitalet har netop modtaget 76 spisemærker af sølv.

12-12-2018 3 minutter FoodserviceDet Økologiske Spisemærke

Økologisk hospitalskøkken vinder klimapris

Aalborg Universitetshospital er blevet belønnet for sit fokus på bæredygtighed og økologi.

11-12-2018 3 minutter Klima & energiFoodservice

Kæmpe fremgang for Naturmælk

Overtagelsen af Øllingegaard Mejeri bidrager til rekordår for det sønderjyske mejeri, som runder en omsætning på 372 mio. kr.

10-12-2018 3 minutter Mejeri

Nyt succeskoncept breder sig i Danmark

Køge er hjemsted for landets første REKO-ring - et koncept hvor medlemmerne handler direkte med producenterne. Flere er på vej.

10-12-2018 5 minutter Gårdbutikker & direkte salg

Finsk afsætningssucces kommer til Danmark

Et koncept, hvor producenter og forbrugere handler lokalt ved hjælp af Facebook, er kommet til Køge. Danmarks geografi er dog en udfordring for konceptet.

07-12-2018 5 minutter Gårdbutikker & direkte salg

Irma-succes har givet Ganefryd mod på mere

Det er fem år siden, at de første jyske dadelbarer landede i Irmas butikker, og nu skal et crowdfundingprojekt hjælpe dem ind i flere af Coops kæder.

06-12-2018 4 minutter Detailhandel

Optimisme trods skrumpet bundlinje hos Hanegal

Hanegal dropper planen om at dele produktionen op i to selskaber og bygge en ny fabrik. Nu er planen at udbygge og øge aktiviteterne på den nuværende fabrik i Haderslev.

03-12-2018 4 minutter Detailhandel

Populær mærkning fylder rundt

Fødevarestyrelsen opfordrer alle landets køkkener til at være med til at markere jubilæet for Det Økologiske Spisemærke i 2019.

03-12-2018 4 minutter Foodservice

Discountkæde og Michelin-kok udfordrer supermarkederne

Kunderne har taget så godt imod Lidls nye produktserie af primært økologiske varer, at kæden forventer at tilføje flere produkter til serien.

29-11-2018 4 minutter Detailhandel

Friland nåede rekordhøj omsætning

Friland A/S har netop præsenteret et årsregnskab med en rekordhøj omsætning. Afregningen til de økologiske producenter lever dog ikke op til målsætningen.

29-11-2018 4 minutter Svineproduktion

Michelin-kok vil løfte discount til nyt niveau

Den aarhusianske Michelin-kok ser ikke noget modsætningsforhold mellem at drive en gourmetrestaurant og samtidig udvikle en produktserie til discountkæden Lidl.

29-11-2018 5 minutter Detailhandel

Store mejerier har kig på plantedrikke

For at imødegå konkurrencen ser landets største mejerier nu med interesse på markedet for plantebaserede alternativer til mælk.

28-11-2018 3 minutter MejeriDetailhandel

Ny milepæl for økologien i Norge

En vækst på ni pct. i detailsalget af økologi bringer for første gang den norske økologiandel op over to pct.

23-11-2018 2 minutter Udland

Det er ikke nok, at fødevarerne er bæredygtige

Fremtidens forbrugere forventer, at de økologiske fødevarer bliver pakket i bæredygtig emballage. Det skal økologer tage op, hvis de vil fastholde en bæredygtig profil.

23-11-2018 3 minutter Bæredygtighed

Kick off-møde indleder nedtællingen til verdens største økologimesse

Den 11. december er der kick off-møde for udstillerne på BioFach 2019. Her vil være fokus på eksportmulighederne i Tyskland.

23-11-2018 3 minutter Eksport

Der er rift om de økologiske juletræer

Man skal være hurtig, hvis man vil nå at have fingre i en økologisk version af juletræet. Interessen for øko-juletræer vokser, og flere producenter har allerede udsolgt.

22-11-2018 3 minutter

Forskere: Forbrugerne jagter oplevelser på madmarkeder

Størstedelen af forbrugerne besøger fødevaremarkedet for at se og smage regionale fødevarer og for at blive inspireret, mens de færreste vil møde primærproducenterne.

21-11-2018 2 minutter Gårdbutikker & direkte salgForskning

Hospital får guld efter lynomlægning

Bispebjerg og Frederiksberg Hospital går foran og har på få år omlagt køkkenet til over 90 procent økologi.

20-11-2018 5 minutter Foodservice

Rådgiver: Sådan styrker du din gårdbutik på Facebook

Kommunikationsrådgiver gav på et nyligt kursus gode tip til, hvordan man kan styrke sin gårdbutiks salg via sociale medier.

20-11-2018 5 minutter Gårdbutikker & direkte salg

Øko-pizzeria lukker i Aarhus efter otte måneder

Iværksætteren bag Oles Gård har lukket sin eneste fysiske restaurant og vil fremover satse på festivaler og salg af frosne gourmetpizzaer til større events.

20-11-2018 4 minutter Detailhandel

Nyt tiltag vil gøre gårdbutikker mere synlige

Landets gårdbutikker får snart adgang til en ny platform, der skal gøre det nemmere og mere attraktivt for forbrugerne at handle med gårdbutikkerne.

19-11-2018 4 minutter Gårdbutikker & direkte salg

Hanegal vil tredoble omsætningen

Eksporten får en afgørende rolle i selskabets ambition om at tredoble omsætningen på fem år.

15-11-2018 3 minutter EksportDetailhandel

Opråb fra Paradiset: Tilpas dig eller dø

Øko-branchen skal følge med forbrugertendenserne og kan passende hente inspiration hos discountkæderne, mener direktøren for øko-konceptet Paradiset.

15-11-2018 4 minutter Detailhandel

Thise og Naturmælk vandt Gourmetprisen 2018

Økologiske mejerivarer strøg til tops i tre ud af fire kategorier ved International Food Contest i Herning.

15-11-2018 3 minutter Mejeri

Paradiset kæmper mod discount og fake food

Det har været en stor udfordring for Stockholms økologiske flagskib at få balance i økonomien, men med en ny investor i ryggen ser grundlæggeren af Paradiset positivt på fremtiden.

15-11-2018 6 minutter DetailhandelUdland

Den danske økologieksport skal styrkes på Nordens største øko-messe i Sverige

På bare tre år er eksporten af økologiske varer til Sverige fordoblet, men importen er stærkt stigende, så rollen som eksportnation skal forsvares.

14-11-2018 4 minutter EksportDetailhandel

Kom på kursus i markedsføring og salg af øko-grønt

Økologisk Landsforening giver økologiske frugt- og grøntavlere hjælp til at markedsføre og sælge deres fødevarer.

Pesticidrester i mere end halvdelen af ikke-økologisk frugt og grønt

Kontrol fandt pesticidrester i 71 pct. af konventionelt dyrket frugt og i 42 pct. konventionelt dyrkede grønsager. I flere tilfælde var grænseværdien overskredet signifikant.

13-11-2018 4 minutter Pesticider

Danske økologer vil fylde hullerne på det svenske marked

Produktionen af økologi vokser hos Gasa Nord Grønt, som nu satser på at øge eksporten af økologisk frugt og grønt til Sverige.

12-11-2018 3 minutter Eksport

Emballagefri butik udvider

LØS Market i København har fået så meget gang i salget, at folkene bag den emballagefri butik nu gør klar til at åbne deres anden butik.

12-11-2018 4 minutter DetailhandelBæredygtighed

"I vores øjne er det et fantastisk koncept, som havde fortjent en bedre skæbne"

Både værterne og deres leverandører ærgrer sig over, at indkøbskonceptet med madsamlinger lukker i Danmark.

05-11-2018 3 minutter Gårdbutikker & direkte salg

Koncept er populært i udlandet, men må lukke i Danmark

Den danske gren af et fransk madkoncept nåede ikke at fylde to år, før initiativtagerne trak stikket.

05-11-2018 5 minutter Gårdbutikker & direkte salg

Madkoncept skærer supermarkedet fra

Mens madsamlingerne kun levede i to år i Danmark, er de stadig populære i oprindelseslandet Frankrig, som har 881 aktive madsamlinger.

05-11-2018 6 minutter Gårdbutikker & direkte salg

Coops Øktober-salg satte rekord

Fokus på lave priser var med til at øge økologisalget i Coops kæder.

05-11-2018 3 minutter Detailhandel

Træk din øko-bøf i automaten

Slagtermester håber, at der ved udgangen af 2019 vil være opstillet 50-100 selvbetjente, døgnåbne kødautomater med økologisk kød rundt omkring i landet.

05-11-2018 2 minutter Detailhandel

Økologi får butik til at vende hjem

Fensmark Brugsforening forlader Dagrofa og vender hjem til Coop, hvor to af dens tre butikker bliver en del af SuperBrugsen.

02-11-2018 2 minutter Detailhandel

Økologer kritiserer nyt velfærdsmærke for at vildlede

Formanden for Økologisk Landsforening betegner nyt velfærdsmærke for kyllinger som noget uigennemskueligt makværk.

02-11-2018 4 minutter DyrevelfærdPolitikDetailhandel

140 stillinger skal nedlægges i Arla

Arla vil effektivisere driften, og det forventes at koste 140 stillinger.

31-10-2018 2 minutter

Kan du skabe din egen virksomhed for 1 mio. kr?

Landbrugsskolernes afgangselever skal i efteråret udtænke, hvordan de kan starte en landbrugsvirksomhed for bare én mio. kr.

08-10-2018 2 minutter I gang for 1 million

Bliv klædt på til at udvikle din gårdbutik

Få viden og redskaber til at udvikle din gårdbutik de kommende år ved en inspirerende workshop på Sjælland onsdag den 10. oktober.

Gratis seminar - Fremtidens kød

Hvordan ser fremtidens kødproduktion ud i en verden med stadig større forbrugerkrav til både kvalitet, dyrevelfærd og bæredygtighed?

Økologien får en større rolle i Aldi

En nyansættelse har sat Aldi ind på en grønnere kurs.

20-09-2018 4 minutter Detailhandel

Gasa vil sælge rodfrugter til Kina

Mange producenter er ved at få øjnene op for potentialet på det kinesiske marked, og det er ikke længere kun mejerierne, som øjner muligheden for en god handel

17-09-2018 3 minutter Eksport

Sponsorer til Økologisk Landsforenings generalforsamling 2019