Mad og marked

Ny lov skal sikre, at fødevareproducenter får en mere fair behandling af kæderne

Erhvervsministeriet har udarbejdet det første udkast til et lovforslag, der skal gøre op med mange års urimelig handelspraksis, hvor fødevareproducenter risikerer at vente i op til tre-fire måneder på deres afregning.

18-01-2021 4 minutter EU

SuperBrugsen er Nørrebros økologiske oase

Med mindst 2500 forskellige, økologiske varer på hylderne er SuperBrugsen på Nørrebrogade 53 lidt af et fund for stenbroens mange øko-freaks.

18-01-2021 8 minutter Detailhandel

Dagrofa åbner døren for flere plantebaserede produkter

Et strategisk samarbejde med Naturli’ skal bringe Dagrofa tættere på målet om at blive landets førende leverandør af plantebaserede fødevarer.

13-01-2021 3 minutter Plantebaserede fødevarer

Tomater fra Sydeuropa kan være markant bedre for klimaet end danske

Tomater dyrket i danske drivhuse udleder generelt langt mere CO2<\sub> end tomater fra Sydeuropa - også når transport medregnes.

12-01-2021 4 minutter Klima,   Forskning,   frugt-baer-groent

Virtuel eksportmesse når ud til alle kroge af kloden

Knap 20 virksomheder har tilmeldt sig BioFach eSPECIAL, som sammen med en virtuel dansk fællesstand, skal erstatte den fysiske udgave af verdens største økologimesse, der i år er aflyst på grund af corona.

12-01-2021 6 minutter Eksport

Stikprøver finder pesticidrester i 7 ud af 10 konventionelle frugter

Der blev fundet pesticidrester i størstedelen af konventionelle frugter og en tredjedel af de konventionelle grønsager, viser den nye pesticidrapport fra DTU Fødevareinstituttet.

12-01-2021 5 minutter Pesticider,   Frugt & bær,   Grøntsagsproduktion,   Forbrug

Udenlandsk venturefond skyder stort beløb i dansk madspilds-app

Med en investering på 188 mio. kr. er den danske madspildsvirksomhed Too Good To Go formentlig kommet et stort skridt nærmere mod at nå sine høje ambitioner om at bekæmpe madspild og blive en ledende spiller på det globale marked for overskudsmad.

08-01-2021 1 minutter Madspild

Netværk for akvakultur: De økologiske fisk bør opprioriteres i ny strategiplan

De økologiske producenter kommer bagest i køen til midlerne i ny pulje, som skal sikre grønnere fisk. Det vækker undren i branchen.

08-01-2021 4 minutter Fisk

Salget af Thise-ost stormer frem i USA

Kalus eksportselskab har succes med at sælge økologisk ost til amerikanerne, som både har fået smag for Thises Vesterhavs Ost og gedeoste fra Tebstrup Gedeosteri.

07-01-2021 2 minutter Eksport

Så er de nye kostråd her: Skær 1/3 af dit madforbrugs klimaaftryk væk

De nye officielle kostråd lægger ikke kun vægt på menneskets sundhed, men også klodens. Organisationer roser initiativet, men påpeger også mangler.

07-01-2021 4 minutter Klima,   Forbrug

Forrige Side 1 af 62 Næste