Mennesker og meninger

Du er velkommen til at sende debatindlæg til Økologisk Nu. Send indlægget til hhk@okologi.dk og skriv "debat" i emnefeltet.

Navn og profession skal oplyses og vil stå i indlægget. Vi forbeholder os retten til at redigere i rubrik, manchet og mellemrubrik samt at rette sproglige fejl. Vi kan ikke love, at alle indlæg bliver optaget. Husk faktahenvisninger.

Som økologer ser vi selv både problemer og løsninger længe før andre

LEDER: Uro og utryghed er forandringens tro væbnere, når udviklingen trækker i en retning, som er uventet. Men helt uventet er det jo egentlig ikke for os økologer. Vi har i mere end en generation arbejdet for den forandring for bæredygtighed, som verden nu skriger på.

12-01-2021 5 minutter Leder,   Økologisk Landsforening

En omstilling af landbruget er nødvendig – økologien har en løsning

LEDER: Vi mangler bare, at regeringen får højere ambitioner og mod til at føre dansk landbrug ind i en bæredygtig fremtid.

04-12-2020 4 minutter Leder

"Det landbrug, vi har i dag, er ikke udtryk for, hvad landmændene helst vil"

DEBAT: Dagens landbrug i Danmark er formet af, hvad der bedst kan betale sig med den politik, der føres. Derfor er det politikken, der skal ændres, så det ikke er økonomisk fordelagtigt at tilsidesætte klima- og naturhensyn.

01-12-2020 7 minutter Debat,   Klima,   Bæredygtighed

Mulden er guldet

LEDER: De næste mange årtiers udfordring kommer til at handle om, hvordan vi finder balancen mellem en skånsom eller ingen jordbehandling, opbygning af humus og samtidig sikre afgrødens konkurrenceevne, vækst og udbytte.

29-10-2020 5 minutter

Nyt parti: Dansk landbrug er ikke bæredygtigt og bør gentænkes

DEBAT: Strukturen omkring store dele af dansk landbrug er bygget på et forældet industrielt produktionskoncept. Økologi er et langt skridt i den rigtige retning, men selv økologien indeholder faldgruber for klima og miljø.

27-10-2020 8 minutter Debat

Økologisk Landsforening kræver ændrede regler for slagtepræmie

KLUMME: Det er ikke rart at erkende det, men med fødevareministerens nye udmelding må vi konstatere, at han har vendt det døve øre til Økologisk Landsforening.

13-10-2020 4 minutter Klumme,   Politik,   Kødproduktion,   Tilskud

Produktion af buræg bør forbydes

BLOG: For dem, der synes, at det ikke kun handler om at overleve, men også om at have et godt liv – et liv, der er værd at leve – er burægproduktionen helt uacceptabel.

05-10-2020 6 minutter Blog,   Dyrevelfærd

EU's landbrugsstøtte skal gøre de mest belastende produkter dyrest

KLUMME: Grøn omstilling skal kunne betale sig. Derfor foreslår Økologisk Landsforening nu en CO2-afgiftsmodel via landbrugsstøtten, som belønner landmænd, der dyrker bæredygtigt

24-09-2020 5 minutter Klumme,   Politik,   Klima,   Biodiversitet,   EU

Økologisk Landsforening: Regeringen må stoppe udhulingen af økologien

Investeringerne i økologien på de seneste fem års finanslove har været under udfasning og rammer et rungende nulpunkt i 2022.

04-09-2020 4 minutter Debat

Martin Merrild stopper som formand i L&F

Efter otte år som formand for Landbrug & Fødevarer varsler Martin Merrild nu sin afsked.

31-08-2020 2 minutter

Forrige Side 1 af 7 Næste