Mennesker og meninger

Du er velkommen til at sende debatindlæg til Okologisk.nu. Send indlægget til hhk@okologi.dk og skriv "debat" i emnefeltet.

Navn og profession skal oplyses og vil stå i indlægget. Vi forbeholder os retten til at redigere i rubrik, manchet og mellemrubrik samt at rette sproglige fejl. Vi kan ikke love, at alle indlæg bliver optaget. Husk faktahenvisninger.

Økologisk Landsforening kræver ændrede regler for slagtepræmie

KLUMME: Det er ikke rart at erkende det, men med fødevareministerens nye udmelding må vi konstatere, at han har vendt det døve øre til Økologisk Landsforening.

13-10-2020 4 minutter Klumme,   Politik,   Kødproduktion,   Tilskud

Produktion af buræg bør forbydes

BLOG: For dem, der synes, at det ikke kun handler om at overleve, men også om at have et godt liv – et liv, der er værd at leve – er burægproduktionen helt uacceptabel.

05-10-2020 6 minutter Blog,   Dyrevelfærd

EU's landbrugsstøtte skal gøre de mest belastende produkter dyrest

KLUMME: Grøn omstilling skal kunne betale sig. Derfor foreslår Økologisk Landsforening nu en CO2-afgiftsmodel via landbrugsstøtten, som belønner landmænd, der dyrker bæredygtigt

24-09-2020 5 minutter Klumme,   Politik,   Klima,   Biodiversitet,   EU

Økologisk Landsforening: Regeringen må stoppe udhulingen af økologien

Investeringerne i økologien på de seneste fem års finanslove har været under udfasning og rammer et rungende nulpunkt i 2022.

04-09-2020 4 minutter Debat

Martin Merrild stopper som formand i L&F

Efter otte år som formand for Landbrug & Fødevarer varsler Martin Merrild nu sin afsked.

31-08-2020 2 minutter

Økologi er en del af løsningen – men regeringen glemmer egne ambitioner

KOMMENTAR: Regeringens finanslovsudspil er alt andet end et gennembrud for økologien og et grønnere landbrug, mener Økologisk Landsforening.

31-08-2020 4 minutter Politik,   Økologisk Landsforening

Vi skal genfinde balancen mellem at få og at give

LEDER: Ved første nutidige øjekast syner plantefarvet uld, lerklinet bindingsværk, trætønder og hegn flettet af vidjer fra stævningsskov som kedsommelige oldtidslevn. Men hvad der med moderne øjne virker lidt plumpt, naivt og fattigt, var i virkeligheden resultat af århundreders højtbegavet forståelse for de teknologiske muligheder, der ligger indbygget i naturen, når man forstår at samarbejde med den.

28-08-2020 5 minutter Leder

Ny teknologi, der kan udvinde protein af græs og erstatte soja, oversælges

DEBAT: Udviklingen af græsprotein er for så vidt en god opfindelse, men den oversælges i medierne med argumenter, som ikke holder til et faktatjek.

06-08-2020 7 minutter Debat,   Foder

Øko-chef ser tilbage: »I den alder var meningen for mig at tjene penge og få en høj titel. Det er sgu da ikke særlig meningsfyldt«

Helle Borup Friberg, adm. direktør i Økologisk Landsforening, fylder 50 år. Meget er sket, siden hun for 25 år siden blev færdiguddannet.

30-06-2020 12 minutter Økologisk Landsforening

Vi skal ruste fremtiden til økologien

LEDER: At vores samfund står over for en massiv omstilling, er nok klart for de fleste. Det står bøjet i neon, at vi ikke kan fortsætte med den måde, vi forvalter vores ressourcer.

29-06-2020 6 minutter Leder

Forrige Side 1 af 7 Næste