Annonce

Annonce

Årets Øko-Træf afholdes den 11. juni hos den økologiske mælkeproducent Alfred Kloster.

Øko-Træf sætter fokus på selvforsyning

I juni afvikles det årlige Øko-Træf, hvor landmænd kan møde hinanden, firmaer og rådgivere og diskutere de faglige udfordringer, som den økologiske drift byder på.

Temaet ved dette års Øko-Træf, som Velas og ØkologiRådgivning Danmark sammen arrangerer den 11. juni, er proteinafgrøder og selvforsyning på kvægbedriften.

"Selvforsyning med protein er en problemstilling, som er blevet ekstra aktuel og nærværende det seneste år, da sojamarkedet er lagt ned af corona. Vi har fokus på at finde danske alternativer, der fungerer i praksis med en fornuftig økonomi for landmanden," siger plantechef Claus Østergaard, ØkologiRådgivning Danmark om baggrunden for valget af temaet, som også har økonomiske og klimamæssige perspektiver.

Deltagerne vil i demonstrationsmarken kunne se og høre rådgivere fortælle om hvordan, de med størst chance for succes kan dyrke proteinafgrøder, og hvordan græsmarken kan tunes med hensyn til både mængde og kvalitet.

I udstillingsområdet vil omkring 30 maskin-, frø- og foderfirmaer vise nye og aktuelle produkter.

Claus Østergaard håber, at mange vil vælge at lægge vejen forbi Aulum og tanke ny inspiration på Øko-Træf, der afholdes hos økologisk mælkeproducent Alfred Kloster. Program og udstillerliste kan ses på arrangørernes hjemmesider.  

Flere artikler fra samme sektion

Niårigt studie konkluderer: Vær klimasmart og dyrk flerårige afgrøder

Dyrkning af flerårige afgrøder kan være en lovende løsning for danske landmænd til at sikre en klimavenlig produktion uden at gå på kompromis med markens samlede udbytte eller jordens frugtbarhed. Det viser en ny undersøgelse fra Aarhus Universitet.

26-04-2024 3 minutter Planteavl,   Efterafgrøder,   Forskning,   Klima

Dronehyrden hjælper landmanden

I takt med at naturområderne til afgræsning vokser, opstår der behov for at finde nye metoder til overvågning af de græssende dyr. Alene i år er der hos landbrugsstyrelsen søgt om tilskud til at omlægge 10.000 ha til afgræsning. Lige nu tester 10 landmænd hvordan droner fungerer som en lille hjælper – en slags flyvende hyrde.

18-04-2024 7 minutter Biodiversitet

Truslen er blevet mindre, så nu må hønsene atter komme ud

Risikoen for fugleinfluenza er faldet. Derfor ophæver Fødevarestyrelsen nu kravet om, at gæs, høns, ænder og kalkuner skal være under tag eller lukket inde.

17-04-2024 2 minutter Fugleinfluenza,   Æg og fjerkræ