Annonce

Annonce

Årets Øko-Træf afholdes den 11. juni hos den økologiske mælkeproducent Alfred Kloster.

Øko-Træf sætter fokus på selvforsyning

I juni afvikles det årlige Øko-Træf, hvor landmænd kan møde hinanden, firmaer og rådgivere og diskutere de faglige udfordringer, som den økologiske drift byder på.

Temaet ved dette års Øko-Træf, som Velas og ØkologiRådgivning Danmark sammen arrangerer den 11. juni, er proteinafgrøder og selvforsyning på kvægbedriften.

"Selvforsyning med protein er en problemstilling, som er blevet ekstra aktuel og nærværende det seneste år, da sojamarkedet er lagt ned af corona. Vi har fokus på at finde danske alternativer, der fungerer i praksis med en fornuftig økonomi for landmanden," siger plantechef Claus Østergaard, ØkologiRådgivning Danmark om baggrunden for valget af temaet, som også har økonomiske og klimamæssige perspektiver.

Deltagerne vil i demonstrationsmarken kunne se og høre rådgivere fortælle om hvordan, de med størst chance for succes kan dyrke proteinafgrøder, og hvordan græsmarken kan tunes med hensyn til både mængde og kvalitet.

I udstillingsområdet vil omkring 30 maskin-, frø- og foderfirmaer vise nye og aktuelle produkter.

Claus Østergaard håber, at mange vil vælge at lægge vejen forbi Aulum og tanke ny inspiration på Øko-Træf, der afholdes hos økologisk mælkeproducent Alfred Kloster. Program og udstillerliste kan ses på arrangørernes hjemmesider.  

Flere artikler fra samme sektion

Flere økologer kan se frem til tilskud til ny teknologi

Der er stor efterspørgsel på tilskud til ny teknologi, og nu afsætter fødevareministeren ekstra penge til Økologisk investeringsstøtte i 2021. Derudover får ansøgerne et halvt år ekstra til at afslutte deres projekt.

02-12-2021 2 minutter Tilskud

Snart bliver engelske landmænd belønnet for at passe på deres jord

Engelske landmænd vil fra 2022 modtage betaling, hvis de aktivt værner om jordens frugtbarhed og sundhed. Flere naturorganisationer er dog skuffede over ordningen.

02-12-2021 4 minutter Udland,   Politik,   Jordfrugtbarhed

Ny kampagne skal gøre det nemt at spise grønnere i januar

I januar 2022 sætter Dansk Vegetarisk Forening for første gang den landsdækkende kampagne Grøn Januar i gang. Grøn Januar har deltagelse af flere store kæder og skal sætte fokus på at spise grønnere ved at synliggøre udbuddet af veganske muligheder i landets butikker samt på spisesteder og i kantiner.

02-12-2021 4 minutter Forbrug,   Detailhandel,   Plantebaserede fødevarer