Annonce

Annonce

Bestyrelsen for Madens Folkemøde sidder bænket om keffebord.

Mens partierne bag Finansloven var villige til at ofre de økologiske spisemærker, kan bestyrelsen for Madens Folkemøde glæde sig over en million skattekroner til et topmøde, som skal diskutere vejen til en grønnere madkultur. Foto: Madens Folkemøde Foto: Madens Folkemøde

Finanslov støtter grønt topmøde på Madens Folkemøde

Der er afsat en mio. kr. til et grønt topmøde ved Madens Folkemøde, hvor deltagerne skal diskutere, hvordan vi skaber en større mangfoldighed af frugt og grønt i dansk madkultur.

Da Finansloven i dag blev præsenteret, var det en særlig glædelig dag for Madens Folkemøde, da politikerne har afsat en mio. kr. til et nationalt grønt topmøde. Det skal holdes i forbindelse med Madens Folkemøde 31. maj, hvor førende tænkere og beslutningstagere skal drøfte, hvordan vi kan skabe en større mangfoldighed af frugt og grønt i dansk madkultur og samtidig fastholde et stærkt landbrug, der skaber flere arbejdspladser i landområderne.

Topmødet forventes at samle politikere, detailhandel, grossister, gartnere, landmænd, restauranter, hoteller, kantiner, spisesteder, offentlige køkkener, forbrugerorganisationer og mange flere, der alle sammen har indflydelse på, hvordan de danske marker og plantager ser ud, oplyser Madens Folkemøde i en pressemeddelelse.

Fakta om Madens Folkemøde

  • Madens Folkemøde afholdes hvert år på Engestofte Gods på Lolland-Falster

  • Femte udgave af Madens Folkemøde afholdes 31. maj – 1. juni 2024

  • 10.000 gæster forventes at besøge årets folkemøde

  • 200 organisationer, foreninger og virksomheder bidrager med aktiviteter og madoplevelser

Vi glæder os til at samle de vigtigste spillere omkring det store bord og tage en helt nødvendig drøftelse af, hvordan vi kan lave både en grønnere madkultur og et grønnere fødevareland.

— Kasper Fogh, formand, Madens Folkemøde

Formand for Madens Folkemøde, Kasper Fogh glæder sig over at folkemødet er kommet på Finansloven:

”Vi er stolte af, at regeringen og et bredt flertal i Folketinget anerkender Madens Folkemøde som stedet, hvor man kan tage de vigtige diskussioner om, hvor vi skal hen som madland. Vi glæder os til at samle de vigtigste spillere omkring det store bord og tage en helt nødvendig drøftelse af, hvordan vi kan lave både en grønnere madkultur og et grønnere fødevareland,” siger Kasper Fogh, formand i Madens Folkemøde.

Kurs mod en bæredygtig madkultur 

Ida Auken (S), som var blandt Madens Folkemødes deltagere sidste år, forklarer hvorfor regeringen og Folketinget har valgt at bakke op om Madens Folkemøde: 

”Jeg var med på Madens Folkemøde i 2023, og det var stor oplevelse at møde så mange holdninger og ideer til hvordan Danmark skal udvikle sig som madland. Vi mener, det er vigtigt at samle Danmark om en drøftelse om retningen for Danmarks som madland og en mere bæredygtig madkultur - og det indebærer jo et større fokus på frugt og grønt. Vi glæder os til at komme tilbage til Lolland-Falster og Madens Folkemøde,” udtaler Ida Auken.

Flere artikler fra samme sektion

Økologisk Landsforening uddeler atter gratis blomsterfrø landet over

Den 5. maj kan man hente en gratis pose blomsterfrø i Føtex og Bilka landet over. Økologisk Landsforening uddeler i alt 38.000 poser for at give bierne mere mad og sætte fokus på de truede arter.

30-04-2024 5 minutter Biodiversitet

Nyt ejerskab skal stoppe slingrekurs, så Coop kan fokusere mere på kerneværdierne

Efter præsentationen af endnu et katastroferegnskab og med energiselskabet OK som ny medejer, har Coop lagt sig fast på en ny kædestruktur, som skal være med til at gøre Danmarks største salgskanal for økologiske fødevarer til en god forretning.

30-04-2024 6 minutter Detailhandel

Salget af økologi har stabiliseret sig

Efter et år med fald i salget af økologiske fødevarer viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik, at salget i 2023 har stabiliseret sig. Økologien har, som andre fødevarer, været udfordret af inflation og stigende omkostninger. Men nu ser det ud til at vende.

26-04-2024 3 minutter Detailhandel