Annonce

Annonce

Annonce

Annonce

Butikschef Sarah Adeltoft havde de brede smil fremme, da Irma på Østerbrogade 110 i 2018 konverterede til en økologisk frontløberbutik med navnet Irma Øko. Arkivfoto: Jakob Brandt

Irma lukker tidligere spydspidsbutik

I 2018 blev Irma på Østerbrogade 110 konverteret til en ren øko-butik, men konceptet blev droppet sidste år, og nu lukker butikken helt.

Meget symbolsk var den grønne løber rullet ud på fortovet foran Østerbrogade 110, da Irma i januar 2018 markerede, at butikken på adressen var konverteret til en grøn Irma Øko.

Bortset fra rengøringsartikler og nonfood-produkter var stort set alle varerne på hylderne og i kølediskene økologiske. Butikken skulle fungere som testlaboratorium for salget af økologiske varer i et rent øko-koncept, og i forbindelse med åbningen af 'Irmas grønne lillesøster' betegnede formanden for Coop, Lasse Bolander, butikken som Irmas nye spydspids.

"Den viser, hvor langt vi er kommet med økologien. Det er resultatet af 20-30 års arbejde med økologi, og vi vil bruge butikken til at vise, at i dag kan man stort set få alt i økologiske udgaver," sagde Coop-formanden.

Irma-direktør Søren Steffensen og Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening (t.h.) stod i forreste række, da Irma Øko åbnede i 2018
Irma-direktør Søren Steffensen og Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening (t.h.) stod i forreste række, da Irma Øko åbnede i 2018. Arkivfoto: Jakob Brandt

Det var Irma-kædens første forsøg på at etablere et næsten 100 pct. økologisk supermarked, men det viste sig at være for besværligt at håndtere et rent øko-sortiment for butikken, mens flere kunder gik forgæves efter populære Irma-varer som Blå Cirkel-kaffe.

Butikkens omsætning faldt, og derfor valgte Irma sidste år at fjerne den grønne Irma-pige fra facaden. Butikken blev ført tilbage til det normale blå Irma-koncept, hvor ca. en tredjedel af varerne er økologiske, men nu skriver Østerbro Avis, at butikken lukker helt.

"Denne Irma har desværre en størrelse og et kundeunderlag, der gør, at den ikke er rentabel. Det er rigtigt, at vi har forsøgt en række ting for at vende udviklingen og skabe overskud – desværre uden held," siger Jens Juul Nielsen, kommunikationsdirektør i Coop, til avisen.

Så måske var det ikke det ikke det økologiske sortiment, som var årsagen til, at den grønne Irma fik en kort levetid. Butikken lå måske bare det forkerte sted i forhold til indkøbsvanerne hos københavnerne, som har landets største forbrug af økologiske fødevarer.

Men selvom Irma på Østerbrogade 110 nu lukker helt, skal de inkarnerede Irma-kunder ikke lede længe efter Irmas sortiment, da kæden fortsat driver syv forretninger med masser af økologi på hylderne på Østerbro.

Flere artikler fra samme sektion

Økolog er ny rådgiver for Greenpeace og vil kæmpe for færre husdyr

At få ændret landbrugspolitikken er som kampen mellem David og Goliat, mener Helene Hansen, der er ny landbrugspolitisk rådgiver i Greenpeace. Selv er hun uddannet økolog og ønsker et mere plantebaseret, økologisk landbrug.

15-06-2021 4 minutter Politik

Dyrenes Beskyttelse: Vilde fisk fortjener at blive aflivet på en ordentlig måde

Et hold af danske og svenske forskere skal nu forsøge at finde ud af, hvor meget vilde fisk lider, når de bliver fanget og hevet ombord på nutidens store trawlere.

15-06-2021 3 minutter Akvakultur

Et nyt biodiversitetsråd skal rådgive regeringen

Folketinget har besluttet at nedsætte et uafhængigt organ af eksperter, der fremover skal rådgive om indsatser på naturområdet.

14-06-2021 2 minutter Biodiversitet,   Politik