Annonce

Annonce

Marie Sainabou Jeng står o bod på Madland Festival

Som gæst på Madland Festival kan man ifølge Marie Sainabou Jeng spise hos, møde, lytte og lære af mange af madlandskabets frontløbere Foto Mette-Ovgaard

Madland Festival kalder til samling, samtaler, hyldest og fejring

Det madpolitiske samlingspunkt og fællesskab Madland inviterer for femte år i træk til Madland Festival under sloganet: ”Gentænk madsystemet”.

Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) åbner torsdag festivalen, der i år finder sted over fem dage fra torsdag 18.- mandag 22. april med en stribe aktiviteter i København og omegn.  

Gårdbesøg, middage, dokumentar, manifestfejring, fællesfrokost, udstilling, samtaler og laboratorier. Europas mindste madsystemfestival, Madland Festival fylder fem år og inviterer indenfor og udenfor i og rundt om København. Ambitionen er at vise deltagerne, hvordan vi kollektivt kan spise og handle os til et sundere, grønnere og mere retfærdigt madsystem, hvor økologien kommer til at spille en større rolle end i dag.

”Økologi er et naturligt centrum i Madland, når vi planlægger vores festivalprogram som inspiration til engagement og handling til både madborgere og madprofessionelle. Økologien er derfor at finde i vores gårdbesøg, frokostpauser, laboratorier, manifestfejring, kunst og samtaler med viljen om at gentænke madsystemerne samfundsansvarligt”, siger Marie Sainabou Jeng, programdirektør og stifter af Madland.

Festivalprogrammet spænder vidt og favner bl.a. samtaler om jordbrug, manifestfejring, livemusik og mad, verdenspremiere på dokumentaren ‘Back to the Roots”, gårdbesøg og fællesfrokost på landet og laboratorium for grønne iværksættere.

“Sagt med jysk beskedenhed, så er Madland Festival landets fineste samlingspunkt for dem, der går forrest i at gentænke madsystemet samfundsansvarligt. Vi markerer de fem år med en kæmpe hyldest til de jordbrugere, kokke, madborgere, iværksættere, købmænd, politikere, ngo’er, undervisere, elever, studerende og medie- og madfolk, som gør en aktiv forskel for samfundets fælles bedste,” siger Marie Sainabou Jeng.

Se hele programmet madland.dk

Flere artikler fra samme sektion

Salget af økologi har stabiliseret sig

Efter et år med fald i salget af økologiske fødevarer viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik, at salget i 2023 har stabiliseret sig. Økologien har, som andre fødevarer, været udfordret af inflation og stigende omkostninger. Men nu ser det ud til at vende.

26-04-2024 3 minutter Detailhandel

Flest sanktioner til gårdsalg af æg

Fødevarestyrelsen har været på stikprøvekontrol hos 198 producenter og æg-pakkerier, der sælger direkte til forbrugere eller lokale butikker. I 9 pct. af besøgene førte kontrollerne til sanktioner.

25-04-2024 2 minutter Kontrol,   Gårdbutikker & direkte salg

Nu kommer der pant på de tyske dåser

EU-parlamentet har i dag vedtaget nye regler som betyder, at der fra 2029 skal opkræves dåsepant i de europæiske lande, hvilket formentlig vil begrænse forureningen med dåser i den danske natur.

24-04-2024 3 minutter Emballage