Annonce

Annonce

Annonce

Arla mælketankere

Arla har som mål, at mælkeproduktionen i 2050 skal være klimaneutral. Foto: Arla

Arla vil belønne klima-indsats

Mejeriselskabet Arla vil fra januar 2021 afregne flere end 10.000 mælkeproducenter efter de enkelte bedrifters klimaaftryk.

For at belønne de landmænd, som gør en ekstra klimaindsats, arbejder Arlas ledelse på en ny grøn afregningsmodel, som ifølge DR skal være klar til brug efter udgangen af 2020.

“I dag afregner vi efter mælkens kvalitet. Men hvis vi i fremtiden vil have mindst muligt klimaaftryk, tror vi på, at vi skal i retning af også at afregne efter det klimaaftryk, den enkelte landmand sætter,” siger Jan Toft Nørgaard, der er formand for Arla, til DR.

Mens målet om en grønnere afregning står klart, er det endnu uvist, hvordan den nye grønne afregningsmodel skal skrues sammen, men ifølge DR planlægger Arla-ledelsen at blive klar med et oplæg, som selskabets repræsentantskab skal drøfte til efteråret.

Landbruget tegner sig for godt 22 pct. af den samlede udledning af drivhusgasser herhjemme, og det er især produktionen af kvæg og svin, der fylder i regnskabet, og Arla har som mål, at mælkeproduktionen i 2050 skal være klimaneutral.

Flere artikler fra samme sektion

Omfattende studie viser, hvor hårdt klimaændringer har ramt udbytterne

De seneste års usædvanlige vejr har betydet en reduktion i flere vigtige afgrøder verden over. Antallet af mennesker, der sulter, er stigende efter flere års fald.

17-07-2019 4 minutter KlimaForskning

Blandingsafgrøder giver højere udbytter

Et igangværende projekt skal optimere afgrødeblandinger for at forbedre udbyttestabiliteten, reducere skadedyrs- og sygdomsangreb samt øge robustheden i landbrugssystemer.

16-07-2019 9 minutter Planteavl

Der er brug for nye vårbygsorter

Jagten på sunde kornsorter, der både kan levere gode udbytter og dække af for ukrudtet, stopper aldrig.

16-07-2019 3 minutter Planteavl