Annonce

Annonce

Arla mælketankere

Arla har som mål, at mælkeproduktionen i 2050 skal være klimaneutral. Foto: Arla

Arla vil belønne klima-indsats

Mejeriselskabet Arla vil fra januar 2021 afregne flere end 10.000 mælkeproducenter efter de enkelte bedrifters klimaaftryk.

For at belønne de landmænd, som gør en ekstra klimaindsats, arbejder Arlas ledelse på en ny grøn afregningsmodel, som ifølge DR skal være klar til brug efter udgangen af 2020.

“I dag afregner vi efter mælkens kvalitet. Men hvis vi i fremtiden vil have mindst muligt klimaaftryk, tror vi på, at vi skal i retning af også at afregne efter det klimaaftryk, den enkelte landmand sætter,” siger Jan Toft Nørgaard, der er formand for Arla, til DR.

Mens målet om en grønnere afregning står klart, er det endnu uvist, hvordan den nye grønne afregningsmodel skal skrues sammen, men ifølge DR planlægger Arla-ledelsen at blive klar med et oplæg, som selskabets repræsentantskab skal drøfte til efteråret.

Landbruget tegner sig for godt 22 pct. af den samlede udledning af drivhusgasser herhjemme, og det er især produktionen af kvæg og svin, der fylder i regnskabet, og Arla har som mål, at mælkeproduktionen i 2050 skal være klimaneutral.

Flere artikler fra samme sektion

Afklaring nærmer sig efter usikkerhed om aflivning af dyr på marken

KOMMENTAR: Der er udsigt til, at praksis med at aflive dyr på marken, inden de transporteres til slagteri, kan fortsætte.

15-10-2019 3 minutter ØkologireglerPolitik

Kløvergræsmarken til vinter

En stor del af dine græsmarker skal også være i topform som græsmarker næste år, derfor er det vigtigt, at de bliver trimmet her i efteråret.

11-10-2019 3 minutter Fagligt talt

Avlsmål for en økologisk malkeko er ikke lige om hjørnet

Der er brug for mere viden om de økonomiske værdier på de enkelte fedtsyrer, mener avlsforening, som endnu ikke er klar til at lade avlsmål for fedtsyresammensætningen vægte højere end for eksempel ydelsen.

10-10-2019 5 minutter Kvæg