Annonce

Annonce

To høner går på en græsmark

Hobbyejere i den nyoprettede zone skal senest 7. februar 2020 registrere deres fjerkræ hos Fødevarestyrelsen på e-mail 10@fvst.dk og oplyse deres adresse, samt hvor mange høns de har. Foto: Colourbox

Fugleinfluenza fundet i økologisk hønsebesætning

Fødevarestyrelsen har fundet fugleinfluenza i et økologisk hønsehold i Nordjylland.

50.000 æglæggende høner skal aflives, efter at Fødevarestyrelsen har konstateret fugleinfluenza i et hønsehold nær Sæderup syd for Aalborg. Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

Der er tale om den lavpatogene fugleinfluenza af typen H5N1, der betragtes som mild og ikke anses som farlig for mennesker.

Den medfører heller ikke døden for de fleste fjerkræ, ligesom det ikke er alle, der viser sygdomstegn. Der er dog risiko for, at de inficerede dyr kan smitte andet fjerkræ, og at virus kan ændre sig til den højpatogene type med en dødelighed på op mod 100 pct. Det scenario skal aflivningen forhindre.

Styrelsen har desuden oprettet en zone med særlige restriktioner på én km uden om besætningen. Det betyder, at hverken private eller professionelle fjerkræejere i området må flytte fjerkræ, andre fugle samt æg ud af, ind i eller inden for zonen. Fjerkræ i zonen må gerne være udendørs. 

Hobbyejere i zonen skal senest 7. februar 2020 registrere deres fjerkræ hos Fødevarestyrelsen på e-mail 10@fvst.dk og oplyse deres adresse, samt hvor mange høns de har.

Alle fuglearter kan rammes af fugleinfluenza, men der er store variationer i de forskellige fuglearters følsomhed med hensyn til at udvikle egentlige symptomer på sygdommen. Kalkuner og høns er de mest følsomme, mens vandfugle generelt er langt mere modstandsdygtige, oplyser Fødevarestyrelsen på sin informationsside om fugleinfluenza.

Flere artikler fra samme sektion

Solskinsbonde lagrer kulstof i stor stil

Mens oksekødproduktionen dagligt må stå for skud i klimadebatten, går Hereford-kreaturerne på Eskelyst i Vejle stille og roligt rundt på deres græsgange, der binder flere klimagasser, end kreaturerne udleder.

28-02-2020 5 minutter Kødproduktion,   Miljø

Der skal flere økologiske læggekartofler i jorden

Landbrugsstyrelsen strammer op om økologiske læggekartofler. Det skal være sværere at få dispensation til at bruge ikke-økologiske læggekartofler fra 2021

27-02-2020 3 minutter Økologiregler,   kartofler

Plantebaseret firma søger danske producenter af grøntsager

Salget af økologiske måltidskasser hos Simple Feast er nu blevet så stort, at selskabet kan høste flere fordele ved at handle direkte med danske og svenske producenter af grøntsager.

21-02-2020 4 minutter Plantebaserede fødevarer