Annonce

Annonce

.

Viceformand i L&F valgt som formand for europæisk økologiforum

Lone Andersen, der er økologisk landmand og viceformand for Landbrug & Fødevarer, skal fortsat stå i spidsen for det organ, der rådgiver EU-Kommissionen om økologi i Europa.

For tredje gang er Lone Andersen, økologisk landmand og viceformand i Landbrug & Fødevarer (L&F), valgt som formand for CDG Organic. 

Det oplyser Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

CDG Organic er EU-Kommissionens civile dialoggruppe for økologi, og den rådgiver Kommissionen om økologiudviklingen i Europa. Derfor er det ifølge L&F "af væsentlig betydning" at have en dansker siddende som formand, fordi økologireglerne, der vedtages i EU, har stor betydning for dansk økologi.

"Jeg er glad for igen at blive valgt som formand. I maj blev der efter fire år endelig vedtaget en ny EU-økologiforordning. I halen på den er der stadigvæk en del drøftelser om blandt andet regler for økologisk fjerkræ. Her er det vigtigt, at vi er inde og give vores vurderinger, så vi kan sikre økologerne de bedst mulige rammevilkår," siger Lone Andersen, som tilføjer, at en af hendes mærkesager bliver at få klimatiltag og bæredygtighed på dagsordenen.

CDG Organic består af repræsentanter fra de væsentligste europæiske organisationer med økologiinteresser.

Lone Andersen blev viceformand i L&F i 2013 og dermed den første kvinde i organisationens formandskab. Med sin mand Erik driver hun et økologisk landbrug med 115 malkekøer i Lyhne ved Tarm.

Annonce

Flere artikler fra samme sektion

Claus Hein: Vi er på vej i den rigtige retning

Frilands direktør glæder sig over, at selskabet kom ud af året med skindet på næsen trods flere uforudsete udfordringer.

24-11-2020 2 minutter

Fremgang for Friland trods coronakrise

Omsætningen hos Danish Crown-datterselskabet Friland voksede med 4,4 pct. til 859 mio. kr., og økologien stod for 84 pct. af salget i et regnskabsår med mange uforudsete udfordringer.

24-11-2020 5 minutter