Annonce

Viceformand i L&F valgt som formand for europæisk økologiforum

Lone Andersen, der er økologisk landmand og viceformand for Landbrug & Fødevarer, skal fortsat stå i spidsen for det organ, der rådgiver EU-Kommissionen om økologi i Europa.

For tredje gang er Lone Andersen, økologisk landmand og viceformand i Landbrug & Fødevarer (L&F), valgt som formand for CDG Organic. 

Det oplyser Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

CDG Organic er EU-Kommissionens civile dialoggruppe for økologi, og den rådgiver Kommissionen om økologiudviklingen i Europa. Derfor er det ifølge L&F “af væsentlig betydning” at have en dansker siddende som formand, fordi økologireglerne, der vedtages i EU, har stor betydning for dansk økologi.

“Jeg er glad for igen at blive valgt som formand. I maj blev der efter fire år endelig vedtaget en ny EU-økologiforordning. I halen på den er der stadigvæk en del drøftelser om blandt andet regler for økologisk fjerkræ. Her er det vigtigt, at vi er inde og give vores vurderinger, så vi kan sikre økologerne de bedst mulige rammevilkår,” siger Lone Andersen, som tilføjer, at en af hendes mærkesager bliver at få klimatiltag og bæredygtighed på dagsordenen.

CDG Organic består af repræsentanter fra de væsentligste europæiske organisationer med økologiinteresser.

Lone Andersen blev viceformand i L&F i 2013 og dermed den første kvinde i organisationens formandskab. Med sin mand Erik driver hun et økologisk landbrug med 115 malkekøer i Lyhne ved Tarm.

Flere artikler fra samme sektion

EU-kandidat: Dyrevelfærd skal øverst på dagsordenen i EU

DEBAT: Vi skal øge støtten til landbrugsformer, som tager hensyn til dyrevelfærd, miljø og klima i EU, mener Socialdemokratiets spidskandidat til EU-Parlamentet.

21-05-2019 2 minutter DebatDyrevelfærdEUValg 2019

ØL: Landbrugsstøtten skal gå til klimaet, naturen og miljøet

KRONIK: Støtten fra EU bør i mindre grad gå til fødevareproduktion og i højere grad belønne landmænd, der gør en gavnlig indsats for klima, natur, miljø og dyrevelfærd, mener Økologisk Landsforening.

16-05-2019 4 minutter Valg 2019EUTilskudPolitik

Økologisk landbrug er vigtigt. Men det er plads til vild natur også

DEBAT: Det giver ikke mening at lade produktionsinteresser stå i vejen for mere statslig natur. Det indebærer blandt andet, at hele Livø omsider kan blive til vild natur, og at statslandbruget på øen nedlægges.

08-05-2019 3 minutter DebatNatur