Annonce

Annonce

Partinavne skrevet i forskellige farver

Venstre er størst både blandt konventionelle landmænd og økologer - men økologerne er i højere grad spredt ud på flere partier, særligt på venstrefløjen. Foto: Colourbox

Økologer stemmer mere rødt end deres konventionelle kolleger

Venstre nyder stor opbakning fra konventionelle landmænd, mens økologerne er mere tilbøjelige til at stemme på Socialdemokratiet.

Venstre ville være landets klart største parti, hvis det stod til de konventionelle landmænd. Hele 69 pct. af dem vil nemlig sætte deres kryds ved Lars Løkke Rasmussen og co. Til sammenligning vil blot 23 pct. af økologerne stemme på Venstre, hvilket alligevel betyder, at partiet også er størst blandt økologer. Det viser en meningsmåling foretaget af Aspecto for Landbrugsavisen.

Det næststørste parti blandt økologerne er Socialdemokratiet, som får opbakning fra 15 pct. af dem. Herefter følger Enhedslisten, Radikale Venstre og Alternativet, mens det for de konventionelle landmænds vedkommende er Liberal Alliance og Kristendemokraterne, som nyder størst opbakning efter Venstre.

Alternativet, der ligesom Enhedslisten ønsker en 100 procents omlægning til økologi, skal ikke forvente nogen opbakning fra rent konventionelle landmænd; her vil kun økologer eller konventionelle landmænd med økologisk produktion nemlig sætte deres kryds.

Se hele undersøgelsen her.

Flere artikler fra samme sektion

ØL-formand efter ministermøde: Forventer handling bag ordene

Efter sit møde med den nye fødevareminister ser Per Kølster positivt på det politiske samarbejde. Klima, næringsstoffer og landbrugsstøtte var blandt emnerne.

21-08-2019 3 minutter PolitikØkologisk Landsforening

Solceller på under én pct. af klodens landbrugsareal kan dække verdens elforbrug

Det koster ikke nødvendigvis på udbytterne, hvis der placeres solceller på under 1 pct. af verdens landbrugsareal - til gengæld kan hele vores elforbrug dækkes af solenergi. I teorien.

21-08-2019 4 minutter KlimaForskning

Stort økologisk fællesskab får nu 100 pct. grøn strøm

USA's største sammenslutning af økologer køber udelukkende grøn strøm til deres hovedbygninger. Samtidig er der sået blomster omkring solcellepanelerne for at understøtte biodiversiteten.

21-08-2019 2 minutter KlimaUdlandBiodiversitet