Annonce

Annonce

Partinavne skrevet i forskellige farver

Venstre er størst både blandt konventionelle landmænd og økologer - men økologerne er i højere grad spredt ud på flere partier, særligt på venstrefløjen. Foto: Colourbox

Økologer stemmer mere rødt end deres konventionelle kolleger

Venstre nyder stor opbakning fra konventionelle landmænd, mens økologerne er mere tilbøjelige til at stemme på Socialdemokratiet.

Venstre ville være landets klart største parti, hvis det stod til de konventionelle landmænd. Hele 69 pct. af dem vil nemlig sætte deres kryds ved Lars Løkke Rasmussen og co. Til sammenligning vil blot 23 pct. af økologerne stemme på Venstre, hvilket alligevel betyder, at partiet også er størst blandt økologer. Det viser en meningsmåling foretaget af Aspecto for Landbrugsavisen.

Det næststørste parti blandt økologerne er Socialdemokratiet, som får opbakning fra 15 pct. af dem. Herefter følger Enhedslisten, Radikale Venstre og Alternativet, mens det for de konventionelle landmænds vedkommende er Liberal Alliance og Kristendemokraterne, som nyder størst opbakning efter Venstre.

Alternativet, der ligesom Enhedslisten ønsker en 100 procents omlægning til økologi, skal ikke forvente nogen opbakning fra rent konventionelle landmænd; her vil kun økologer eller konventionelle landmænd med økologisk produktion nemlig sætte deres kryds.

Se hele undersøgelsen her.

Flere artikler fra samme sektion

DF beskylder "socialisterne" for at modarbejde landbruget og klimaet

I en debat om, hvordan plantebaserede fødevarer kan bidrage til grøn omstilling, udtrykte DF's Morten Messerschmidt tydelig irritation over flere af sine politiske modstandere.

25-02-2020 7 minutter Klima,   Plantebaserede fødevarer

Midt i klimakrisen bruger EU millioner på at øge kødforbruget

Det vækker undren i Økologisk Landsforening, at EU har brugt næsten en halv mia. kr. på at støtte kampagner, der skal øge kødforbruget.

20-02-2020 4 minutter Klima,   EU,   Bæredygtighed,   Mere grønt mindre kød

Nu smækker EU døren i for to pesticider

Det bliver forbudt at importere og sælge frugt og grønt i EU, hvis fødevarerne indeholder rester af to pesticider mistænkt for at skade hjernens udvikling.

18-02-2020 2 minutter Pesticider,   EU