Annonce

Annonce

Partinavne skrevet i forskellige farver

Venstre er størst både blandt konventionelle landmænd og økologer - men økologerne er i højere grad spredt ud på flere partier, særligt på venstrefløjen. Foto: Colourbox

Økologer stemmer mere rødt end deres konventionelle kolleger

Venstre nyder stor opbakning fra konventionelle landmænd, mens økologerne er mere tilbøjelige til at stemme på Socialdemokratiet.

Venstre ville være landets klart største parti, hvis det stod til de konventionelle landmænd. Hele 69 pct. af dem vil nemlig sætte deres kryds ved Lars Løkke Rasmussen og co. Til sammenligning vil blot 23 pct. af økologerne stemme på Venstre, hvilket alligevel betyder, at partiet også er størst blandt økologer. Det viser en meningsmåling foretaget af Aspecto for Landbrugsavisen.

Det næststørste parti blandt økologerne er Socialdemokratiet, som får opbakning fra 15 pct. af dem. Herefter følger Enhedslisten, Radikale Venstre og Alternativet, mens det for de konventionelle landmænds vedkommende er Liberal Alliance og Kristendemokraterne, som nyder størst opbakning efter Venstre.

Alternativet, der ligesom Enhedslisten ønsker en 100 procents omlægning til økologi, skal ikke forvente nogen opbakning fra rent konventionelle landmænd; her vil kun økologer eller konventionelle landmænd med økologisk produktion nemlig sætte deres kryds.

Se hele undersøgelsen her.

Flere artikler fra samme sektion

Finansloven giver milliarder til klima- og naturindsats i landbruget

Landmænd skal kompenseres for at udtage lavbundsjord, og en fond skal finansiere skovrejsning.

03-12-2019 2 minutter KlimaPolitik

Han viser vej med økologi: »Det er som at putte lys ind i mørket«

"For de her landmænd er konventionelt landbrug slet ikke en mulighed," siger biolog Klaus Sall, der har udbredt økologi i Afrika og hjulpet landmænd med at øge udbytter og indtjening.

03-12-2019 4 minutter UlandsarbejdeBæredygtighedUdland

Øko-konsulent stod med helt særlige udfordringer i bjergrigt land

Jesper Saxgren har arbejdet for at udbrede økologi i Bhutan - et land, der på flere områder skiller sig markant ud i forhold til andre ulande.

03-12-2019 4 minutter Ulandsarbejde