Annonce

Annonce

Mette Frederiksen bliver interviewet på gaden af TV2

Statsminister Mette Frederiksen (S) kan nu præsentere sin første finanslov. Foto: News Øresund - Johan Wessman (CC BY 3.0)

Økologien er fraværende i finansloven, men regeringen har ikke glemt sin plan

Der er ikke afsat midler i finansloven til at understøtte regeringens målsætning om at fordoble økologien. ØL undrer sig.

Regeringen har meldt ud, at den ønsker at fordoble økologien i Danmark, men man må lede forgæves efter midler øremærket en sådan indsats i den nye finanslov.

Det undrer Helle Borup Friberg, der er adm. direktør i Økologisk Landsforening (ØL), som på Twitter spørger, hvor målsætningen blev af.

Også ØL’s formand, Per Kølster, undrer sig over den manglende prioritering.

Anders Kronborg, der er fødevareordfører for Socialdemokratiet, forklarer til Okologisk.nu, at i forhandlingerne med støttepartierne var der mulighed for at prioritere økologien, men det var altså andre indsatsområder, der blev valgt. Det betyder imidlertid ikke, at målsætningen om en fordobling er lagt i skuffen.

“Det er en snak, som vi i regeringen skal have med vores støttepartier fremadrettet. De økologiske ambitioner er på ingen måde glemt,” fastslår han.

Økologien kan eventuelt også blive en del af regeringens fremtidige klimaindsats.

“Det er klart, at vi skal vende hver en sten, men økologi, sunde fødevarer og forædling spiller en rolle, og jeg kan ikke afvise, at der vil blive indtænkt økologi i forbindelse med klimaloven eller klimahandlingsplanen. Det ligger Socialdemokratiet meget på sinde,” siger Anders Kronborg.

Flere artikler fra samme sektion

Økologisk Landsforening flytter hovedsæde

Økologernes interesseorganisation Økologisk Landsforening forlader Åbyhøj ved Aarhus for at flytte til mere tidsvarende lokaler.

24-01-2020 3 minutter Økologisk Landsforening

Ministeren, der indførte Ø-mærket: I starten var jeg inderligt imod det

Det røde Ø har været en ubetinget succes, mener Laurits Tørnæs, der som landbrugsminister var med til at indføre økologimærket for 30 år siden. Oprindeligt var han modstander af idéen.

22-01-2020 8 minutter PolitikØkologisk Landsforening

Kaffebønder opfordres til at blive økologer

En organisation i Tanzania opfordrer kaffebønderne til at omlægge til økologi, fordi det sænker produktionsomkostningerne og øger indtjeningen.

16-01-2020 2 minutter Udland