Annonce

Statsminister Mette Frederiksen (S) kan nu præsentere sin første finanslov. Foto: News Øresund - Johan Wessman (CC BY 3.0)

Økologien er fraværende i finansloven, men regeringen har ikke glemt sin plan

Der er ikke afsat midler i finansloven til at understøtte regeringens målsætning om at fordoble økologien. ØL undrer sig.

Regeringen har meldt ud, at den ønsker at fordoble økologien i Danmark, men man må lede forgæves efter midler øremærket en sådan indsats i den nye finanslov.

Det undrer Helle Borup Friberg, der er adm. direktør i Økologisk Landsforening (ØL), som på Twitter spørger, hvor målsætningen blev af.

Også ØL's formand, Per Kølster, undrer sig over den manglende prioritering.

Anders Kronborg, der er fødevareordfører for Socialdemokratiet, forklarer til Okologisk.nu, at i forhandlingerne med støttepartierne var der mulighed for at prioritere økologien, men det var altså andre indsatsområder, der blev valgt. Det betyder imidlertid ikke, at målsætningen om en fordobling er lagt i skuffen.

"Det er en snak, som vi i regeringen skal have med vores støttepartier fremadrettet. De økologiske ambitioner er på ingen måde glemt," fastslår han.

Økologien kan eventuelt også blive en del af regeringens fremtidige klimaindsats.

"Det er klart, at vi skal vende hver en sten, men økologi, sunde fødevarer og forædling spiller en rolle, og jeg kan ikke afvise, at der vil blive indtænkt økologi i forbindelse med klimaloven eller klimahandlingsplanen. Det ligger Socialdemokratiet meget på sinde," siger Anders Kronborg.

Flere artikler fra samme sektion

Svar til Zetland: Økologien ér en bæredygtig del af løsningen

DEBAT: Når Zetlands nylige artikel om økologi lægger så stor vægt på økologiens udbytte og alene kobler klimaaftryk sammen med dette begreb om effektivitet, giver det et forsimplet billede af klimaaftrykket.

20-01-2021 9 minutter Debat,   Bæredygtighed,   Klima

Gasoline Grill gør klar til at indtage Tivoli

Når Tivoli i København til påske slår dørene op til en ny sæson, kan den gamle have byde på en ny attraktion i form af den økologiske burgerbar Gasoline Grill, som åbner kædens hidtil største restaurant.

20-01-2021 3 minutter Foodservice

I 2020 solgte Coop 20 pct. flere økologiske varer end året før

Hver syvende vare, som Coops kunder stoppede i indkøbskurven i 2020, var økologisk, og en voksende andel af dem var forarbejdede produkter.

19-01-2021 5 minutter Detailhandel