Annonce

Annonce

Mette Frederiksen bliver interviewet på gaden af TV2

Statsminister Mette Frederiksen (S) kan nu præsentere sin første finanslov. Foto: News Øresund - Johan Wessman (CC BY 3.0)

Økologien er fraværende i finansloven, men regeringen har ikke glemt sin plan

Der er ikke afsat midler i finansloven til at understøtte regeringens målsætning om at fordoble økologien. ØL undrer sig.

Regeringen har meldt ud, at den ønsker at fordoble økologien i Danmark, men man må lede forgæves efter midler øremærket en sådan indsats i den nye finanslov.

Det undrer Helle Borup Friberg, der er adm. direktør i Økologisk Landsforening (ØL), som på Twitter spørger, hvor målsætningen blev af.

Også ØL’s formand, Per Kølster, undrer sig over den manglende prioritering.

Anders Kronborg, der er fødevareordfører for Socialdemokratiet, forklarer til Okologisk.nu, at i forhandlingerne med støttepartierne var der mulighed for at prioritere økologien, men det var altså andre indsatsområder, der blev valgt. Det betyder imidlertid ikke, at målsætningen om en fordobling er lagt i skuffen.

“Det er en snak, som vi i regeringen skal have med vores støttepartier fremadrettet. De økologiske ambitioner er på ingen måde glemt,” fastslår han.

Økologien kan eventuelt også blive en del af regeringens fremtidige klimaindsats.

“Det er klart, at vi skal vende hver en sten, men økologi, sunde fødevarer og forædling spiller en rolle, og jeg kan ikke afvise, at der vil blive indtænkt økologi i forbindelse med klimaloven eller klimahandlingsplanen. Det ligger Socialdemokratiet meget på sinde,” siger Anders Kronborg.

Flere artikler fra samme sektion

Drikkevandet er under pres – det økologiske landbrug har en løsning

"Vi foreslår, at alle landbrug i de kritiske drikkevandsarealer tilbydes et økologisk omlægningstjek,” siger Paul Holmbeck, politisk direktør i Økologisk Landsforening.

09-12-2019 2 minutter PesticiderOmlægningØkologisk Landsforening

EU forbyder to farlige sprøjtemidler

Trods et nyt EU-forbud kan forbrugerne stadig købe konventionelle varer med de bandlyste pesticider.

09-12-2019 3 minutter PesticiderEUPolitik

Finansloven giver milliarder til klima- og naturindsats i landbruget

Landmænd skal kompenseres for at udtage lavbundsjord, og en fond skal finansiere skovrejsning.

03-12-2019 2 minutter KlimaPolitik