Annonce

Annonce

Mette Frederiksen bliver interviewet på gaden af TV2

Statsminister Mette Frederiksen (S) kan nu præsentere sin første finanslov. Foto: News Øresund - Johan Wessman (CC BY 3.0)

Økologien er fraværende i finansloven, men regeringen har ikke glemt sin plan

Der er ikke afsat midler i finansloven til at understøtte regeringens målsætning om at fordoble økologien. ØL undrer sig.

Regeringen har meldt ud, at den ønsker at fordoble økologien i Danmark, men man må lede forgæves efter midler øremærket en sådan indsats i den nye finanslov.

Det undrer Helle Borup Friberg, der er adm. direktør i Økologisk Landsforening (ØL), som på Twitter spørger, hvor målsætningen blev af.

Også ØL’s formand, Per Kølster, undrer sig over den manglende prioritering.

Anders Kronborg, der er fødevareordfører for Socialdemokratiet, forklarer til Okologisk.nu, at i forhandlingerne med støttepartierne var der mulighed for at prioritere økologien, men det var altså andre indsatsområder, der blev valgt. Det betyder imidlertid ikke, at målsætningen om en fordobling er lagt i skuffen.

“Det er en snak, som vi i regeringen skal have med vores støttepartier fremadrettet. De økologiske ambitioner er på ingen måde glemt,” fastslår han.

Økologien kan eventuelt også blive en del af regeringens fremtidige klimaindsats.

“Det er klart, at vi skal vende hver en sten, men økologi, sunde fødevarer og forædling spiller en rolle, og jeg kan ikke afvise, at der vil blive indtænkt økologi i forbindelse med klimaloven eller klimahandlingsplanen. Det ligger Socialdemokratiet meget på sinde,” siger Anders Kronborg.

Flere artikler fra samme sektion

EU-politikere enige om at forlænge CAP'en

Forhandlingerne trækker ud, så politikerne er blevet enige om at forlænge den nuværende CAP - EU's fælles landbrugspolitik - med to år.

01-07-2020 1 minutter CAP,   EU,   Politik,   Tilskud

Fødevareminister: Vi kan godt betale nogle få ører mere for vores kød

Ny rapport fra Københavns Universitet viser, at brug af ansvarlig og afskovningsfri soja kun vil gøre kød- og mejeriprodukter marginalt dyrere end alternativet.

29-06-2020 2 minutter Foder,   Bæredygtighed

Økologisk Landsforening får million-bevilling til skovlandbrugsprojekt

Sammen med 10 partnere har ØL fået tilsagn til at gennemføre et fireårigt projekt, hvis formål er at fremme skovlandbrug i det danske landbrug.

26-06-2020 3 minutter Skovlandbrug,   Økologisk Landsforening