Annonce

Annonce

En stak burgere fra Gasoline Grill

Gasoline Grill og Matr Foods har indgået et samarbejde, så burgerkæden fremover kan tilbyde en plantebaseret bøf i alle sine burgere. Foto: Gasoline Grill

Burgerkæde tilbyder nu øko-plantebøffer i samtlige burgere

Gasoline Grill og Matr har indgået et samarbejde, som betyder, at burgerkædens kunder fremover kan vælge en økologisk plantebaseret bøf lavet af bl.a. frasorterede grønsager.

Burgerkæden Gasoline Grill har indtil nu haft en vegetarisk burger på menuen, hvor kødet var erstattet af sæsonens grønt.

Nu præsenterer kæden imidlertid et nyt tiltag fra den plantebaserede verden, idet den fremover kan tilbyde kunderne en plantebaseret bøf i alle burgere på menukoret.

Det har længe været en målsætning for stifter og direktør Klaus Wittrup at kunne tilbyde et plantebaseret alternativ på samme niveau som kødet, men det skulle først ske, når smagen og konsistensen var lige i skabet. Noget, som Matr Foods, der arbejder med frasorteret grønt, korn, bælgfrugter og fermenterede svampe, har været i stand til at opfylde.

“Jeg har længe gerne villet kunne tilbyde et lækkert plantebaseret alternativ til bøffen i vores burgere, men jeg har ikke kunnet finde et produkt, som levede op til de produktions- og kvalitetskrav jeg har til et sådant alternativ. For det første skal det være et økologisk 'clean label'-produkt, der ikke er tilsat noget skidt, for det andet skal det sætte et lavere klimaaftryk end kødet og sidst, men vigtigst af alt, så skal det være saftig velsmag, dyb umami og tilbyde et lige så godt bid, som når jeg bider i en bøf. Hos Matr har jeg nu fundet det, jeg søgte, jeg er vildt imponeret over deres produkt og glæder mig til at præsentere det for vores gæster,” siger Klaus Wittrup i en pressemeddelelse.

Baseret på bælgfrugter og frasorteret grønt

Der er ved hjælp af svampekulturer, at Matr Foods giver sine produkter en smag og tekstur, som minder om kød, samtidig med at de er rige på næring. Produkterne er baseret på lokale, økologiske ingredienser, hvoraf ca. 40 pct. er upcycled grønt - altså frasorterede grøntsager. Produkterne er desuden helt uden tilsætningsstoffer.

"Vi er meget glade og stolte af samarbejdet med Gasoline Grill. Værdierne hos Gasoline Grill ligger rigtig godt i snor, med det vi dagligt arbejder for hos Matr Foods. Og at vi nu kan lancere vores produkt i noget så velkendt som burgeren og vise, at der findes et alternativ til bøffen, der rent faktisk giver samme tilfredsstillelse at spise, er et stort skridt i den rigtige grønne retning. Vi ved godt, at man ikke kan redde verden med en burger, men det er da et godt sted at starte," udtaler Randi Wahlsten, direktør og medejer af Matr Foods.

Flere artikler fra samme sektion

Eks-bankdirektør: Penge er et redskab til at få noget til at ske

Selv om Lars Pehrson aldrig fik en bankuddannelse, var han landets længst siddende bankdirektør, da han i 2020 forlod direktørstolen i Merkur Andelskasse, og han brænder stadig for økologien og mener, at vi alle har mulighed for at bidrage til den grønne omstilling.

06-05-2024 9 minutter finansiering

Sæsonen er skudt i gang: Nu breder dansk øko-grønt sig på butikshylderne

Nu ligger der for første gang i år økologiske danske radisser, spinat og pak choi i butikkerne. Hos de danske økologiske grøntsagsproducenter er sæsonen netop skudt i gang.

02-05-2024 4 minutter Forbrug,   Grøntsager

Økologisk Landsforening uddeler atter gratis blomsterfrø landet over

Den 5. maj kan man hente en gratis pose blomsterfrø i Føtex og Bilka landet over. Økologisk Landsforening uddeler i alt 38.000 poser for at give bierne mere mad og sætte fokus på de truede arter.

30-04-2024 5 minutter Biodiversitet