Annonce

Annonce

Kokke i køkken

Endelig kan landets mange spisesteder åbne for gæster både inde og ude, og danskerne står i kø for at bestille bord. Foto: Rasmus Bluhme

Du skal skynde dig, hvis du vil have et bord

Torsdag åbner de økologiske restauranter og caféer endelig op for både udendørs- og indendørsservering. Og de får travlt, viser en befolkningsundersøgelse fra Arla Pro.

I søndags kom de økologiske køer på græs, og i morgen kan kokkene i de økologiske restauranter og caféer glæde sig over, at det også er blevet forår for horeca-branchen, når de danske spisesteder igen får mulighed for at servere mad for deres gæster – både ude og inde.

Og alt tyder på, at de får travlt. I en undersøgelse, som Arla Pro har lavet, svarer 38 pct af danskerne, at de forventer at spise ude mindst hver anden uge efter genåbningen. Det skyldes i høj grad ønsket om at støtte restaurationsbranchen. Den melding glæder Mona Carøe, som er formand for Økologisk Landsforenings nye fagudvalg for professionelle køkkener.

”Det er utrolig glædeligt, og det er dejligt, at spisestederne får mulighed for at åbne både inde og ude. De har haft en hård tid, og det er vanskeligt at servere en syv-retters gourmetmenu udendørs,” siger Mona Carøe, som til dagligt arbejder som cheføkonoma på Regionshospitalet Randers.

Det har det økologiske guld-spisemærke. Det dokumenterer, at økologiprocenten er over 90 procent, men som offentligt sygehuskøkken har hun ikke mærket nær så meget til corona-restriktionerne som de mange private spisesteder, som har været helt eller delvist lukket ned i flere måneder.

”Jeg glæder mig selv til at komme ud at spise, og jeg har allerede bestilt bord på en restaurant, hvor vi fik det sidste bord, og jeg håber, at der bliver run på derude,” siger hun.

Flere artikler fra samme sektion

Tre køkkener er nomineret til Kantineprisen

Tre kantiner kæmper om Kantineprisen, som går til det køkken, der kan levere på både smag, bæredygtighed og økologi.

07-05-2024 2 minutter Professionelle køkkener

Eks-bankdirektør: Penge er et redskab til at få noget til at ske

Selv om Lars Pehrson aldrig fik en bankuddannelse, var han landets længst siddende bankdirektør, da han i 2020 forlod direktørstolen i Merkur Andelskasse, og han brænder stadig for økologien og mener, at vi alle har mulighed for at bidrage til den grønne omstilling.

06-05-2024 9 minutter Ildsjæle,   finansiering

Sæsonen er skudt i gang: Nu breder dansk øko-grønt sig på butikshylderne

Nu ligger der for første gang i år økologiske danske radisser, spinat og pak choi i butikkerne. Hos de danske økologiske grøntsagsproducenter er sæsonen netop skudt i gang.

02-05-2024 4 minutter Forbrug,   Grøntsager