Annonce

Annonce

Annonce

Lidl-indkøbsvogne

Lidl er billigst på økologiske varer, mens Irma er dyrest, viser et nyt pristjek. PR-foto: Lidl

Man får mest økologi for pengene hos Lidl

Discountkæden Lidl er både billigst på hylderne med økologiske kolonialvarer og i grøntafdelingen. Det fremgår af to pristjek, som Forbrugerrådet Tænk har lavet i første halvdel af 2019.

Er man økologisk forbruger, rækker husholdningspengene længst i Lidl. Det viser Forbrugerrådet Tænks nyeste pristjek, som netop er offentliggjort. Det omfatter tjek af priser på 15 kolonialvarer i 12 dagligvarekæder i Danmark.

Tidligere var Forbrugerrådet Tænk også på prisjagt i grøntafdelingerne i de danske dagligvarekæder, også her var Lidl billigst med økologisk frugt og grønt, og dermed har den tyske discountkæde nu cementeret sin position som Danmarks billigste sted at handle øko-varer.

Pristjek

Forbrugerrådet Tænks pristjek af økologiske kolonialvarer er baseret på indkøb af 15 udvalgte økologiske varer købt i 12 danske dagligvarebutikker d. 30. april 2019.

Indkøbslisten omfatter: finvalsede havregryn, honning, hvedemel, instant-kaffe, æblejuice, hele kaffebønner, ketchup, marmelade, müsli, pasta, brune ris, saftevand, rørsukker, sort te og hakket eller flået tomat.

Som kunde betaler man næsten 100 kr. mere for 15 økologiske kolonialvarer som ris, ketchup, mel, müsli, kaffe og marmelade hos Irma, end hvis man køber tilsvarende produkter hos Lidl.

Det fremgår af juniudgaven af Forbrugerrådet Tænks magasin, hvor man kan læse, at kurven med de 15 kolonialvarer koster 219,36 kr. i Lidl. Det er henholdsvis 7,19 kr. og 7,24 kr. billigere end Bilka og Netto, som var næstbilligst i pristjekket.

I den anden ende af skalaen ligger Meny og Irma, som var dyrest med priser på henholdsvis 290,06 kr. og 313,59 kr.

De var billigst:

  • Lidl: 219,36 DKK.
  • Bilka: 226,55 DKK
  • Netto: 226,60 DKK

De var dyrest:

  • Irma: 313,59 kr.
  • Meny: 290,06 kr.

Kilde: Forbrugerrådet Tænk

Hos Lidl er man naturligvis meget glad for resultatet:

”Vi vil altid tilbyde vores kunder den bedste kvalitet af økologiske produkter til den bedste pris. Med Forbrugerrådet Tænks økopristjek på kolonialvarer samt pristjekket på frugter og grøntsager tidligere i år har vi endnu et bevis for, at vi er det billigste sted at handle økologisk,” siger CCO fra Lidl Mikko Forsström.

Lidl har et fast sortiment på ca. 2.100 produkter, og kæden oplyser, at ca. 15 pct. af dem er økologiske.

Flere artikler fra samme sektion

Global supermarkedskæde satser massivt på økologi

Den franske kæde Carrefour vil næsten fordoble økologiudvalget i sine brasilianske butikker.

16-07-2019 2 minutter UdlandDetailhandel

Opråb fra Fødevarestyrelsen: Få styr på temperaturen

Det er gift for fødevaresikkerheden, hvis mad som fersk kød står for længe i solen eller ikke køles til den rette temperatur.

Voksende forbrugergruppe savner flere danske råvarer

En stor undersøgelse viser, at danske vegetariske forbrugere foretrækker, at deres mad er produceret i Danmark.

11-07-2019 3 minutter AfsætningFrugt bær & grøntImport