Annonce

Annonce

Lidl-indkøbsvogne

Lidl er billigst på økologiske varer, mens Irma er dyrest, viser et nyt pristjek. PR-foto: Lidl

Man får mest økologi for pengene hos Lidl

Discountkæden Lidl er både billigst på hylderne med økologiske kolonialvarer og i grøntafdelingen. Det fremgår af to pristjek, som Forbrugerrådet Tænk har lavet i første halvdel af 2019.

Er man økologisk forbruger, rækker husholdningspengene længst i Lidl. Det viser Forbrugerrådet Tænks nyeste pristjek, som netop er offentliggjort. Det omfatter tjek af priser på 15 kolonialvarer i 12 dagligvarekæder i Danmark.

Tidligere var Forbrugerrådet Tænk også på prisjagt i grøntafdelingerne i de danske dagligvarekæder, også her var Lidl billigst med økologisk frugt og grønt, og dermed har den tyske discountkæde nu cementeret sin position som Danmarks billigste sted at handle øko-varer.

Pristjek

Forbrugerrådet Tænks pristjek af økologiske kolonialvarer er baseret på indkøb af 15 udvalgte økologiske varer købt i 12 danske dagligvarebutikker d. 30. april 2019.

Indkøbslisten omfatter: finvalsede havregryn, honning, hvedemel, instant-kaffe, æblejuice, hele kaffebønner, ketchup, marmelade, müsli, pasta, brune ris, saftevand, rørsukker, sort te og hakket eller flået tomat.

Som kunde betaler man næsten 100 kr. mere for 15 økologiske kolonialvarer som ris, ketchup, mel, müsli, kaffe og marmelade hos Irma, end hvis man køber tilsvarende produkter hos Lidl.

Det fremgår af juniudgaven af Forbrugerrådet Tænks magasin, hvor man kan læse, at kurven med de 15 kolonialvarer koster 219,36 kr. i Lidl. Det er henholdsvis 7,19 kr. og 7,24 kr. billigere end Bilka og Netto, som var næstbilligst i pristjekket.

I den anden ende af skalaen ligger Meny og Irma, som var dyrest med priser på henholdsvis 290,06 kr. og 313,59 kr.

De var billigst:

  • Lidl: 219,36 DKK.
  • Bilka: 226,55 DKK
  • Netto: 226,60 DKK

De var dyrest:

  • Irma: 313,59 kr.
  • Meny: 290,06 kr.

Kilde: Forbrugerrådet Tænk

Hos Lidl er man naturligvis meget glad for resultatet:

”Vi vil altid tilbyde vores kunder den bedste kvalitet af økologiske produkter til den bedste pris. Med Forbrugerrådet Tænks økopristjek på kolonialvarer samt pristjekket på frugter og grøntsager tidligere i år har vi endnu et bevis for, at vi er det billigste sted at handle økologisk,” siger CCO fra Lidl Mikko Forsström.

Lidl har et fast sortiment på ca. 2.100 produkter, og kæden oplyser, at ca. 15 pct. af dem er økologiske.

Flere artikler fra samme sektion

Mere spotlight på lokale fødevarer under coronakrisen

Coronakrisen giver de kreative ideer og samarbejder så stor medvind, at produktionen og opfattelsen af lokale fødevarer har rykket sig 10-15 år, vurderer bogaktuel direktør i Nordisk Center for Lokale Fødevarer.

31-07-2020 4 minutter Lokale varer

GratisMad.dk bliver madspildskampens schweizerkniv

Etableringen af den landsdækkende portal GratisMad.dk, skal gøre det nemmere for fødevareproducenter og butikker i hele landet at donere overskudsmad til socialt udsatte borgere.

31-07-2020 2 minutter Madspild

Fresh.Land laver samarbejde med Emmerys

Begge parter ser potentiale i onlinebrødsalget via Fresh.Land, da kunderne ikke længere behøver at besøge de fysiske butikker, for at få fingre i friskbagt, økologisk bagværk

30-07-2020 4 minutter Onlinesalg,   Frugt bær & grønt,   Bageri