Annonce

Annonce

En flok duer er ramt af den meget smitsomme sygdom Newcastle disease, men dyrlægerne i Fødevarestyrelsen ikke umiddelbart bekymrede for, at sygdommen spreder sig til landets store hønse- og kalkunfarme.

Alvorlig fjerkræsygdom fundet i kolonihave i Aalborg

Fødevarestyrelsen påbegynder torsdag aflivningen af mere end 1.000 duer, høns, papegøjer og parakitter efter fund af Newcastle disease i en kolonihaveforening i Aalborg.

 

Statens Serum Institut har påvist Newcastle disease blandt 40 duer i en kolonihaveforening på Hønsevænget i Aalborg SV. Derfor er Fødevarestyrelsen gået i gang med at aflive op mod 1000 dyr i kolonihaverne, oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Newcastle disease er en virussygdom, der er dødelig for de fleste fugle og fjerkræ, men ikke farlig for mennesker, heller ikke hvis man spiser æg eller kød fra smittede dyr. Sidste år fandt myndighederne den samme fjerkræsygdom i en kolonihaveforening med fuglehold ved Næstved, men ellers har sygdommen været en sjælden gæst i Danmark, oplyser myndighederne.

Vaccine er obligatorisk

Fødevarestyrelsen er i gang med at undersøge, om fjerkræsygdommen har spredt sig til fugle hos hobbyavlere, der har købt æg og fjerkræ fra fuglehold i kolonihaveforeningen eller på anden vis har været i kontakt med fugle fra Hønsevænget.

Der findes effektive vacciner mod Newcastle disease, og det er obligatorisk at vaccinere fjerkræ i Danmark. Derfor er dyrlægerne i Fødevarestyrelsen ikke umiddelbart bekymrede for, at sygdommen spreder sig til landets store hønse- og kalkunfarme, sådan som det har været tilfældet med fugleinfluenza.

Flere artikler fra samme sektion

Ny dyrevelfærdsrapport viser en stigning i antallet af politianmeldelser

Fra 2021 til 2022 skete der en fordobling i antallet af politianmeldelser mod kvægproducenter og en stigning på knap 30 pct. mod griseproducenter. Det skyldtes især manglende pleje af syge eller tilskadekomne dyr.

03-05-2024 5 minutter Dyrevelfærd

Debat om oksens fremtid: Skal oksekød være det nye champagne?

Det er kun godt, at koen bliver udskældt for tiden, mener Rune Sørensen, indehaver af restaurant Hærværk. Her serveres der oksekød, men kun i små mængder og kun fra kvæg, der har ydet naturpleje. Rune Sørensen mener, at udskældningen er nødvendig for at rejse en debat om vores madvaner.

03-05-2024 8 minutter Kvæg,   Forbrug,   Klima

Røde alger kan blive økologiens svar på Bovaer

Ved at tilsætte et mix af forskellige alger til malkekøernes foder, håber forskere fra Aarhus Universitet at kunne opnå samme metan-reducerende effekt, som Bovaer giver i de konventionelle kostalle.

03-05-2024 3 minutter Klima,   Kvæg