Annonce

Taks-planten ses tæt på

Det var efter alt at dømme den giftige taks-plante, som var årsagen til, at seks kvier døde af forgiftning i sidste uge. Foto: Colourbox

Haveejere har meldt sig selv efter forgiftning af kvier

Hensmidt haveaffald kostede seks kvier livet. Nu har haveejerne kontaktet landmanden: De handlede i god tro.

Haveaffald smidt i en indhegning kostede i begyndelsen af sidste uge seks kvier livet og gjorde flere andre syge. 

Det viste sig, at haveaffaldet indeholdt planten taks, der er ekstremt giftig, og selvom man endnu afventer resultatet fra prøverne, peger alt på, at taks er årsagen til forgiftningen.

I fredags tog personerne, som havde smidt affaldet, så kontakt til kvægejer Lene Gommesen, hvor de beklagede og udtrykte dårlig samvittighed. 

Lene Gommesen fortæller til landbrugsavisen.dk, at de straks erkendte, at det var dem, der havde smidt det, og at det var sket i god tro, da de troede, at kvierne kunne spise det.

"Vi er ikke interesserede i, at de skal hænges ud. Vi er blot interesserede i, at det ikke sker igen," siger Lene Gommesen til landbrugsavisen.dk og tilføjer, at hun er lettet over, at personerne selv tog kontakt til hende.

Sagen har ifølge Lene Gommesen kostet hende og hendes mand over 100.000 kr., bl.a. på grund af udgifter til dyrlægen, og politiet skal nu vurdere, om der skal rejses sigtelse.

"Uanset hvad kommer vi med et erstatningskrav, for det har været et kæmpe tab for os - også økonomisk," siger hun.

I alt havde landmandsparret 11 kvier af racen Skotsk Højlandskvæg til at gå i indhegningen ved Munkebo Multipark nord for Odense.

Flere artikler fra samme sektion

Nu skal græsproteinet stå sin prøve i svinestalden

I et projekt får en gruppe grise serveret en kost, hvor en del af proteinet i foderet kommer fra kløvergræs. Håbet er at sænke importen af soja.

20-03-2019 2 minutter SvineproduktionForskning

Rengøring med hydratkalk forsinker kalvediarré

Svenske forskere har undersøgt, om desinfektion med kalk kan fjerne cryptosporidier og forhindre kalvediarre. Det er ikke helt tilfældet.

19-03-2019 2 minutter ForskningMejeri

Festival for økologiske korn-nørder

Bønder, bagere og bryggere mødes med forskere og forædlere fra hele Europa til international økologisk kornfestival 26.-28. juni.

19-03-2019 2 minutter Planteavl