Annonce

Okologisk-Inspirationsdag-2021-(A2).png

Annonce

NOFF_DAN-okt-nov.jpg

Annonce

GreenF-september.png
En landmand står med ryggen mod kameraet og ser på sine køer i baggrunden

Flere landmænd må se langt efter at få deres tilskud til tiden. Foto: Colourbox

Øko-landmænd må atter vente på tilskud

Landbrugsstyrelsen når ikke målet om at udbetale alle plejegræs- og økologitilskud til tiden. Et tilbagevendende problem, lyder det fra ØL.

Landbrugsstyrelsen når ikke at overholde sin målsætning om at have udbetalt samtlige tilskud til økologiske arealer og plejegræs inden den 30. juni. 

Det erkender styrelsen, som i stedet forventer at have udbetalt alle tilskuddene 'inden udgangen af 2020'. 

Landbrugsstyrelsen har indtil nu udbetalt tilskud til plejegræs til 84 pct. af ansøgerne og tilskud til ca. 87 pct. af sagerne om økologisk arealtilskud. En række it-fejl tvinger imidlertid styrelsen til at håndtere de resterende sager manuelt, hvilket øger sagsbehandlingstiden.

Af samme årsag udskydes ansøgningsrunden for nye tilsagn til det sene efterår - den præcise ansøgningsperiode bliver først fastlagt på et senere tidspunkt.

"Vi beklager denne ærgerlige forsinkelse. Vi er klar over, at tilskuddene betyder meget for den enkelte landmands økonomi, og vi arbejder hårdt for at have udbetalt tilskuddene hurtigst muligt," skriver styrelsen.

For Sybille Kyed, landbrugs- og fødevarepolitisk chef i Økologisk Landsforening, vækker forsinkelsen bekymring.

"Vi er meget skuffede. Det er et tilbagevendende problem, og i april svarede ministeren os - efter at vi havde henvendt os for at få aktiveret en forskudsbetaling - at alle tilskud ville være udbetalt senest 30. juni. Jævnfør EU-reglerne skal alle midler udbetales i perioden 1. december-30. juni, så ud over at det belaster de landmænd, der ikke har modtaget deres betaling endnu, meget hårdt, er vi også bekymrede for, hvad det får af konsekvenser i det hele taget, med hensyn til at sikre midler til økologi og naturpleje," siger hun.

Landbrugsstyrelsen forventer dog fortsat at blive færdig senest den 30. juni med at udbetale på de øvrige miljøordninger som f.eks. fastholdelses- og MVJ-ordningerne, når der ses bort fra enkelte problemsager.

Annonce

Okologisk-Inspirationsdag-2021-(A2).png

Flere artikler fra samme sektion

Fugleinfluenza igen på vej til Danmark

Fund af fugleinfluenza i vilde fugle i Vadehavet tyder på, at en ny sæson for fugleinfluenza står for døren. Fødevarestyrelsen opfordrer borgere til at tippe om fund af døde fugle, og beder fjerkræejere om at have ekstra fokus på smittebeskyttelse.

22-10-2021 3 minutter Æg og fjerkræ

Kok serverede blomkålsstænger til kødglade mænd: »Det er stadig den ret, de snakker om«

Kok Torben Kiel Hviid ser med bekymring på det, han betegner som dalende kvalitet af vores mad samt overforbruget af kød og råvarer fløjet hertil fra fjerne dele af verden. Som ejer af øko-cateren Groft prioriterer han at bruge grønt i sæson, små mængder kød og råvarer uden tilsætningsstoffer.

22-10-2021 13 minutter Gastronomi,   Forbrug,   Bæredygtighed

Stigende tendens til fjerpilning i økologiske etagesystemer skal stoppes

KRONIK: De seneste tre til fem år er der i økologien set en stigende forekomst af fjerpilning i høneflokkene, herunder også i de populære etagesystemer. Innovationscenter for Økologisk Landbrug vil sammen med producenterne finde veje til at forebygge det allerede i opstartsperioden.

21-10-2021 3 minutter Kronik,   Æg og fjerkræ,   Dyrevelfærd