Annonce

Annonce

En landmand står med en tablet på marken

Et nyt it-system i Landbrugsstyrelsen er slet ikke færdigudviklet. Foto: Colourbox

It-fejl giver problemer for økologer

Et nyt ansøgningssystem i Landbrugsstyrelsen åbnede tidligere på måneden, men det er slet ikke klar til brug.

Et nyt ansøgningssystem, som økologer gør brug af, er ramt af problemer. 

Det nye system, der er for ansøgere om nye tilsagn til pleje af natur- og græsarealer og økologisk arealtilskud, åbnede den 11. juni, men en del af det er slet ikke færdigprogrammeret. Det fortæller Niels Peter Nørring, områdedirektør for bæredygtighed, miljø & EU hos Landbrug & Fødevarer (L&F), ifølge landbrugsavisen.dk.

Det betyder, at nye økologer ikke kan søge om omlægningstillæg. En stor del af ansøgerne med eksisterende tilsagn kan heller ikke søge om fornyelser eller ændringer.

L&F har derfor kontaktet Landbrugsstyrelsen og gjort den opmærksom på, at det er uacceptabelt, at systemet ikke kører fejlfrit.

“Vi har påpeget, at vores medlemmer og konsulenter står i en uholdbar situation. En situation, der kun bliver forstærket af, at en stor del af ansøgningsperioden er samtidig med den almindelige sommerferieperiode. Hverken vores medlemmer eller konsulenterne har mulighed for at planlægge deres arbejde, når alle dele af ansøgningssystemet ikke virker. Der er derfor behov for, at systemet kommer op at køre fejlfrit, og at der bliver givet klar besked om, hvornår systemet kommer til at virke stabilt,” siger Hans Erik Jørgensen, der er formand for Landbrug & Fødevarers økologisektion.

Flere artikler fra samme sektion

Plantebaseret firma søger danske producenter af grøntsager

Salget af økologiske måltidskasser hos Simple Feast er nu blevet så stort, at selskabet kan høste flere fordele ved at handle direkte med danske og svenske producenter af grøntsager.

21-02-2020 4 minutter Plantebaserede fødevarer

Ny regel om brug af ikke-økologisk N-gødning i 2020

FAGLIGT TALT: Alle økologer skal nu dokumentere et behov for N-gødning, når man bruger ikke-økologisk N-gødning. Loftet på de 50 kg udnyttet ikke-øko N pr. ha. falder væk i 2020.

18-02-2020 2 minutter Næringsstoffer,   Fagligt talt

Planteavl kan blive næste bølge for maskinstationer

Økologisk markdrift kræver nogle gange særlige løsninger, udstyr og større præcision. Maskinstationerne kan byde ind med løsninger, hvis flere økologer efterspørger dem.

14-02-2020 3 minutter Planteavl