Annonce

Annonce

En landmand står med en tablet på marken

Et nyt it-system i Landbrugsstyrelsen er slet ikke færdigudviklet. Foto: Colourbox

It-fejl giver problemer for økologer

Et nyt ansøgningssystem i Landbrugsstyrelsen åbnede tidligere på måneden, men det er slet ikke klar til brug.

Et nyt ansøgningssystem, som økologer gør brug af, er ramt af problemer. 

Det nye system, der er for ansøgere om nye tilsagn til pleje af natur- og græsarealer og økologisk arealtilskud, åbnede den 11. juni, men en del af det er slet ikke færdigprogrammeret. Det fortæller Niels Peter Nørring, områdedirektør for bæredygtighed, miljø & EU hos Landbrug & Fødevarer (L&F), ifølge landbrugsavisen.dk.

Det betyder, at nye økologer ikke kan søge om omlægningstillæg. En stor del af ansøgerne med eksisterende tilsagn kan heller ikke søge om fornyelser eller ændringer.

L&F har derfor kontaktet Landbrugsstyrelsen og gjort den opmærksom på, at det er uacceptabelt, at systemet ikke kører fejlfrit.

“Vi har påpeget, at vores medlemmer og konsulenter står i en uholdbar situation. En situation, der kun bliver forstærket af, at en stor del af ansøgningsperioden er samtidig med den almindelige sommerferieperiode. Hverken vores medlemmer eller konsulenterne har mulighed for at planlægge deres arbejde, når alle dele af ansøgningssystemet ikke virker. Der er derfor behov for, at systemet kommer op at køre fejlfrit, og at der bliver givet klar besked om, hvornår systemet kommer til at virke stabilt,” siger Hans Erik Jørgensen, der er formand for Landbrug & Fødevarers økologisektion.

Flere artikler fra samme sektion

Økologer brygger på nyt naturværktøj med hjælp fra satellitter

Landmændene skal have hjælp til at finde de løsninger, der er bedst for naturen på marken, lyder det fra Økologisk Landsforening i forbindelse med et igangværende projekt.

19-11-2019 3 minutter Økologikongres 2019Natur

Nyt studie viser, hvor vigtigt det er for klimaet, at landmænd planter træer

Skovlandbrug øger ikke kun biodiversiteten og jordens sundhed: Det kan også bidrage til, at landbruget bliver en decideret gevinst for klimaet.

19-11-2019 4 minutter SkovlandbrugKlimaForskning

Kødproducenter efterlyser forskning i positive klimaeffekter

Kødudvalget i Økologisk Landsforening har på sit seneste møde drøftet, hvordan udvalget bedst kan skabe synlighed omkring de positive klimaeffekter, som drøvtyggere efter udvalgets mening rummer.

15-11-2019 3 minutter KlimaHolistisk afgræsning