Annonce

Annonce

Vinderne af 'Årets øko-elev' står med blomster sammen med formanden for Økologisektionen og fødevareminister Mogens JensenFra prisoverrækkelsen

Tre unge landbrugsskoleelever lod sig torsdag eftermiddag hylde af bl.a. fødevareminister Mogens Jensen og formand for Landbrug & Fødevarers Økologisektion, Hans Erik Jørgensen (Yderst t.h.), i kåringen af ’Årets øko-elev’ 2019. Førstepladsen gik til Sigurd Holst (nr. 2 fra højre) fra Kalø Økologisk Landbrugsskole, mens andenpladsen fik til Asger Marker Due (t.v.) fra Bygholm Landbrugsskole. Matilde Munch fra Agroskolen i Hammerum blev ’Årets bobler.’ Foto: Irene Brandt-Møller

Tre landbrugsskoleelever blev Årets Øko-elev

Landbrug & Fødevarer har for første gang afholdt konkurrencen ’Årets øko-elev’. Vinderne blev kåret på Økologisektionens årsmøde på Dalum Landbrugsskole.

Fødevareminister Mogens Jensen overrakte torsdag priserne til ’Årets øko-elev’ på Landbrug & Fødevarers Økologisektions årsmøde. I alt blev tre elever hædret for deres engagement i den økologiske produktion.

Førstepladsen gik til Sigurd Holst fra Kalø Økologisk Landbrugsskole, mens andenpladsen gik til Asger Marker Due fra Bygholm Landbrugsskole.

Om Sigurd Holst sagde fødevareminister Mogens Jensen blandt andet, at:

”Sigurd har et stort engagement i den økologiske produktion. Han kommer tit med nye forslag, der kan optimere produktionen og produktiviteten på det landbrug, han arbejder på. Sigurd er en videbegærlig ung mand, der søger ny viden inden for forskning, i de traditionelle produktionsformer og blandt de alternative produktionsformer.”

Til daglig er Sigurd Holst i praktik mellem 1. og 2. hovedforløb på Kaløs skolelandbrug, hvor han får rig mulighed for at slå sine folder inden for den økologiske grøntsagsdyrkning, der er hans store interesse.

Sigurd Holst har aktivt valgt at være i praktik på skolens landbrug, da hans store interesse er planteavl og særligt grønsagsproduktion.

Om vinderen af 2. pladsen, Asger Marker Due, sagde Mogens Jensen blandt andet, at:

”Asger har en utrolig stor interesse og forståelse for den økologiske produktionsform. Stor ihærdighed og gå-på-mod kombineret med viljen og lysten til at gå det ekstra stykke for at få tingene til at lykkes, kendetegner Asger. Asger brænder for arbejdet med økologiske grise og at få tingene til at lykkes på dyrenes og naturens præmisser.”

Til daglig er Asger Marker Due elev hos Bovbjerg Økologi, hvor han arbejder med økologiske grise.

Mange gode nominerede

I alt har ni landbrugsskoleelever med stor interesse for økologien været indstillet til ’Årets øko-elev’. Et dommerpanel bestående af seks personer har voteret om de ni kandidater på baggrund om deres interesse for økologien, deres faglige engagement, deres nysgerrighed på det økologiske håndværk samt initiativlyst.

Formand for Landbrug & Fødevarers Økologisektions bestyrelse, Hans Erik Jørgensen, er rigtig glad for alle de gode kandidater, der har meldt sig på banen: 

”Jeg synes, det er et rigtigt spændende kandidatfelt med meget kvalificerede kandidater, der både er dygtige økologiske håndværkere, men som også har stærke holdninger til måden at drive landbrug på,” sagde Hans Erik Jørgensen.

Efter kåringen trak Hans Erik Jørgensen en ekstra kåring op af hatten, da han introducerede kategorien ’Årets Overraskelse’, der reelt også kan betegnes som ’Årets bobler’. Her vandt Matilde Munch fra Agroskolen i Hammerum. Som begrundelse for valget af Matilde Munch sagde Hans Erik Jørgensen:

”Matilde er valgt, fordi hun er ung i feltet; hun er 17 år, men har allerede en klar kurs i sin uddannelse. Hendes undervisere fremhæver Matilde som en elev, der er god til at argumentere for økologien, samtidig med at hun også er nysgerrig på andre produktionsformer, hvilket styrker hendes økologiske ståsted. Matilde vil gerne være med til at udvikle økologien i fremtiden; det glæder vi os til.”

Flere artikler fra samme sektion

Landmand advarer om risikoen ved at eje

LandboUngdom og Økologisk Landsforening samarbejder om inspirationsaftener, hvor medlemmer af LandboUngdom kan møde etablerede landmænd og blive inspireret til selv at starte en produktion.

02-07-2020 5 minutter Uddannelse,   Generationsskifte

Økologisk uddannelse er på konventionelle præmisser

På Kalø Økologisk Landbrugsskole er arbejdet med uddannelsesbekendtgørelsen for landbrugsskoler en daglig udfordring.

02-07-2020 3 minutter Uddannelse

Virus tvang til anderledes tænkning, da skovlandbrug skulle fremvises

I denne tid skal der tænkes anderledes. Det blev der i den grad, da et netværksmøde om skovlandbrug med stor tilslutning blev lavet til et virtuelt møde mellem landmand og konsulenter og dem bag skærmene.

02-07-2020 4 minutter Skovlandbrug