Annonce

Annonce

Oversigtsbillede af græssende dyr på Molslaboratoriet

år der er sat hegn op, er dyrene ikke frie, og de kan derfor ikke flytte sig til andre arealer med føde. Dyrene er dyreholderens ansvar. Foto: Ann Malmgren/Molslaboratoriet

Dyrs velfærd skal tælle først – også i rewilding-projekter

DEBAT: Både Kød- og Mælkeudvalget i Økologisk Landsforening slår fast, at dyr bag hegn altid skal passes og ikke må tabe i ideologiske eksperimenter.

Af: Kødudvalget og Mælkeudvalget, Økologisk Landsforening

Når mennesker sætter hegn op – uagtet om det er mindre folde eller store arealer - og der sættes dyr ud, skal dyrene passes. Man skal som dyreholder til hver en tid som minimum opfylde kravene i dyreværnsloven.

Er arealerne økologiske, lægges de regler naturligvis ovenpå. Det må der ikke herske tvivl om, er både Kød- og Mælkeudvalget helt enige om.

De historier, vi har set og hørt om på det seneste, hvor dyr sulter, så de aborterer, mistrives og i yderste konsekvens dør, er helt uacceptabelt.

Argumenter om, at dyrene skal tabe sig i vinterhalvåret, og at de bare bevæger sig hen, hvor der er føde, holder jo ikke. Når der er sat hegn op, er dyrene ikke frie, og de kan derfor ikke flytte sig til andre arealer med føde. Dyrene er dyreholderens ansvar, og dyrene skal ikke lide, men holdes ved huld, ligesom de naturligvis skal tilses hver dag, så vi tager klart afstand fra det, som er dokumenteret foregået bl.a. i Mols Bjerge.

Dispensationer fra dyreværnsloven burde være en umulighed. Hvem tror på, at en dispensation er til det bedre for dyrene? Det værste er, at de ønskede landskabsmæssige og naturudviklende resultater, som rewildingprojekterne vil opnå, kan opnås uden at plage dyrene. Giv os naturplejetilskuddet og lad os med velpassede dyr passe arealerne.

Dette er et debatindlæg og ikke et udtryk for redaktionens holdning. Ønsker du at skrive et debatindlæg til Økologisk så send det til hhk@okologi.dk. Navn og profession skal oplyses. Vi forbeholder os retten til at redigere i rubrik, manchet og mellemrubrik samt at rette sproglige fejl.

Flere artikler fra samme sektion

Flere økologer kan se frem til tilskud til ny teknologi

Der er stor efterspørgsel på tilskud til ny teknologi, og nu afsætter fødevareministeren ekstra penge til Økologisk investeringsstøtte i 2021. Derudover får ansøgerne et halvt år ekstra til at afslutte deres projekt.

02-12-2021 2 minutter Tilskud

Snart bliver engelske landmænd belønnet for at passe på deres jord

Engelske landmænd vil fra 2022 modtage betaling, hvis de aktivt værner om jordens frugtbarhed og sundhed. Flere naturorganisationer er dog skuffede over ordningen.

02-12-2021 4 minutter Udland,   Politik,   Jordfrugtbarhed

Ny kampagne skal gøre det nemt at spise grønnere i januar

I januar 2022 sætter Dansk Vegetarisk Forening for første gang den landsdækkende kampagne Grøn Januar i gang. Grøn Januar har deltagelse af flere store kæder og skal sætte fokus på at spise grønnere ved at synliggøre udbuddet af veganske muligheder i landets butikker samt på spisesteder og i kantiner.

02-12-2021 4 minutter Forbrug,   Detailhandel,   Plantebaserede fødevarer