Annonce

Annonce

Så vidtgående ændringer, som ØL's bestyrelse har præsenteret, kan ikke besluttes på den måde, som der er er lagt op til med corona-restriktionerne, mener Niels Ebbe.

Vidtgående forslag fra ØL's bestyrelse bør udskydes

DEBAT: Min bøn er, at bestyrelsen vil fjerne sit forslag om repræsentantskab og ændret bestyrelsesform inden generalforsamlingen, så det kan blive behandlet på værdig vis, når corona-restriktionerne tillader det.

Af: Niels Ebbe, stifter af Solhjulet

På den sidste dag i det gamle år fik jeg annonceret min udmeldelse af foreningen. Jeg syntes simpelthen, jeg ikke længere kunne se mig selv som medlem.

Hovedet på sømmet var beslutningen om flytning fra Åbyhøj til Skejby, der blev taget udenom generalforsamlingen, der jo er foreningens øverste myndighed. Efter min bedste overbevisning skal den slags vidtrækkende beslutninger tages i det store forum.

Jeg prøvede efter generalforsamlingen i 2020 at komme i dialog med bestyrelse og direktion, men blev effektivt bremset. Da kontingentopkrævningen så kom, blev jeg ganske blød i knæene og skyndte mig at betale, så jeg er altså stadig medlem. Beklager.

Selvfølgelig skal generalforsamlingen i år være digital. Andet er jo ikke muligt. Til gengæld må vi også forvente, at der kun træffes de allermest nødvendige beslutninger. Så vidtgående ændringer, som I har præsenteret, kan bare ikke besluttes på den måde, som I lægger op til.

Imod foreningens ånd

Det er fuldstændig i modstrid med ånden i vores forening. Og så kan man mene, hvad man vil om forslaget. Det er sådan set underordnet. Det vigtige er, at vores nu 40 år gamle forening har en lige så lang tradition for at lade meningerne brydes på generalforsamlingen. Måske er det ikke altid hensigtsmæssigt for direktion og bestyrelse. Mange medlemmer vil ofte stritte imod, og måske falder forslag, som man havde ønsket sig vedtaget.

Men det er samtidig medlemsdemokrati, når det er bedst – og forhåbentlig stadig kendetegnende for vores forening, og efter min mening kan dette ikke erstattes af nogle digitale dialogmøder, hvor alle ikke hører, hvad hinanden mener. Selv kunne jeg ikke deltage. Findes de optaget? Eller referater, så man kan orientere sig?

Min bøn er, at bestyrelsen vil fjerne sit forslag om repræsentantskab og ændret bestyrelsesform inden generalforsamlingen, så det kan blive behandlet på værdig vis af foreningens medlemmer, når corona-restriktionerne tillader det. Det er vel vigtigere end årshjul og økonomi.

Dette er et debatindlæg og ikke et udtryk for redaktionens holdning. Ønsker du at skrive et debatindlæg til Økologisk så send det til hhk@okologi.dk. Navn og profession skal oplyses. Vi forbeholder os retten til at redigere i rubrik, manchet og mellemrubrik samt at rette sproglige fejl.

Flere artikler fra samme sektion

Den store madkamp

BLOG: Drop kampagnerne - de flytter simpelthen for lidt og for langsomt. Hvis vi skal via hjernen til maven, skal der andre veje til.

25-02-2021 5 minutter Blog,   Bæredygtighed,   Klima,   Mere grønt

Økolog efterlyser nuancer i debatten om køers klimaaftryk

Preben Lauridsen, næstformand i Økologisk Landsforening, er bekymret over sagligheden eller mangel på samme i den offentlige debat om køernes klimaaftryk.

25-02-2021 8 minutter Mere grønt,   Klima

Øko-kampagne løfter salget markant hos Lidl

Lidl har succes med at bruge rabat på økologi som lokkemad til at få flere til at tilmelde sig discountkædens loyalitetsprogram, Lidl Plus

25-02-2021 2 minutter Detailhandel