Annonce

"Helt grundlæggende er vi hos Enhedslisten meget interesserede i at lave nogle ændringer i landbrugsstøtten, som ændrer dansk landbrugs fremtid,” siger Enhedslistens Søren Egge Rasmussen.

Enhedslisten ser positivt på ØL's forslag til en ny landbrugsmodel

Enhedslisten kalder Økologisk Landsforenings model for fremtidens landbrug "rigtig spændende". Modellen vil omlægge EU’s landbrugsstøtte, så den skaber mere natur i markerne og reducerer landbrugets CO2-udledning.

Enhedslisten ser positivt på den afgiftsbaserede model for fremtidens landbrug, som Økologisk Landsforening (ØL) netop har præsenteret. En model, hvor foreningen anerkender behovet for en CO2-afgift.

“Jeg synes, at det er rigtig spændende, at Økologisk Landsforening laver en model som tager et højere hensyn til både klima og natur,” siger partiets fødevareordfører, Søren Egge Rasmussen, om forslaget.

“Desuden er det interessant, at man går ind og ser på, hvordan landmændene får basis-støtte og hæver ambitionerne,” tilføjer han.

ØL's model er opbygget sådan, at landmænd belønnes via EU’s landbrugsstøtteordninger, hvis de sænker klimaaftrykket, mens et højere klimaaftryk vil medføre, at deres støtte reduceres. Samme belønning sker, når de giver mere plads til natur på bedriften.

Forslaget fordrer en mere optimal udnyttelse af jordens ressourcer, hvilket Søren Egge Rasmussen ser en fordel i.

“Forslaget vil jo medføre, at der er incitament til ikke at dyrke korn på marginaljord, som den nuværende støtteordning fordrer, men i stedet dyrke mere eksempelvis græs. Helt grundlæggende er vi hos Enhedslisten meget interesserede i at lave nogle ændringer i landbrugsstøtten, som ændrer dansk landbrugs fremtid,” siger han.

På Twitter roser Radikale Venstres klimakonsulent, Svend Elberg Thomsen, også forslaget.

“Det er fantastisk, hvordan Økologisk Landsforening har meldt sig ind i kampen for en klimaafgift - også for landbruget,” skriver han.

Flere artikler fra samme sektion

Hyppig udmugning og teltoverdækning skal sænke landbrugets forurening

Et ekspertudvalg er kommet med en række forslag til, hvordan dansk landbrug kan sænke sin ammoniak-forurening.

19-10-2020 3 minutter Miljø,   Politik

Anima lancerer offensiv kampagne mod Rema 1000

Rema 1000 undrer sig over Animas angreb på kædens salg af såkaldte turbokyllinger.

19-10-2020 4 minutter

Økologs rødkløver godkendt til medicinsk brug

Den fynske økolog og urteproducent Michael Mohr Jensen har fået rødkløver-produktet Regoros godkendt som fødevare til særligt medicinsk formål.

15-10-2020 1 minutter Produktudvikling,   Eksport,   Virksomheder