Annonce

OK21_okonu_1600x300.jpg

Annonce

Daka-fra-august-compressed.jpg

Annonce

NATEXPO-21-PARIS--1600x300--CTA-GB.jpg
Afstemning i Europa-Parlamentet om EU's 2020-budget

Den nuværende CAP bliver forlænget frem til udgangen af 2022. Foto: CC-BY-4.0: © European Union 2019 – Source: EP

EU-politikere enige om at forlænge CAP'en med to år

Forhandlingerne trækker ud, så politikerne er blevet enige om at forlænge den nuværende CAP - EU's fælles landbrugspolitik - med to år.

EU's nuværende landbrugspolitik, CAP'en, skulle oprindeligt erstattes af en ny CAP fra 1. januar 2021, men det ser nu ud til først at ske ved udgangen af 2022. 

EU's fødevare- og landbrugsministre har således indgået en aftale med Europa-Parlamentet om at udskyde CAP'en, efter at forhandlingerne har trukket i langdrag.

Dermed vil landbrugsstøtten fungere i 2,5 år frem under de nuværende regler. Allerede i oktober sidste år foreslog Europa-Kommissionen at forlænge den nuværende CAP, og flere politikere har siden udtalt, at en forlængelse var det sandsynlige udfald. 

"En toårig forlængelse af de nuværende regler, indtil den nye CAP er besluttet og trådt i kraft, giver en vigtig forudsigelighed og sikkerhed for alle landmænd på tværs af Europa midt i COVID-19-krisen," siger Kroatiens landbrugsminister, Marija Vuckovic, ifølge EUbusiness.com.

Hun tilføjer:

"EU vil fortsætte med at finansiere midler til landdistriktsprogrammerne og støtte de euopræiske landmænd via direkte støtte, mens man sikrer en let overgang til den næste CAP-periode."

Flere artikler fra samme sektion

Nyt klimaværktøj medregner også jordens evne til at lagre kulstof

Fra 2022 kan landmænd sætte tal på kulstoflagringen i kløvergræsmarker og i sædskiftet i det hele taget. Landbrugets Klimaværktøj medregner jordens kulstofbalance, når udledning af drivhusgasser fra planteavl gøres op.

28-09-2021 3 minutter Klima

Vismand sår tvivl om tænketanks dystre forudsigelse af økologers økonomi

Landbruget - særligt økologerne - bliver hårdt ramt, hvis regeringens landbrugsudspil gennemføres, vurderer tænketanken Axcelfuture. Vismand Lars Gårn Hansen er dog ikke overbevist om, at beregningen bliver virkelighed.

28-09-2021 7 minutter Økonomi,   Klima,   Politik

Eksperter vil finde ud af, hvad køerne laver, når de er på skovtur

På gården Ellinglund ved Silkeborg har ammetanter og kalve adgang til indhegnede skovarealer. Center for Frilandsdyr undersøger, hvordan dyrene bruger skoven. Det sker med GPS, kameraer og adfærdsstudier i marken.

27-09-2021 5 minutter Kvæg