Annonce

Annonce

Den nuværende CAP bliver forlænget frem til udgangen af 2022. Foto: CC-BY-4.0: © European Union 2019 – Source: EP

EU-politikere enige om at forlænge CAP'en med to år

Forhandlingerne trækker ud, så politikerne er blevet enige om at forlænge den nuværende CAP - EU's fælles landbrugspolitik - med to år.

EU's nuværende landbrugspolitik, CAP'en, skulle oprindeligt erstattes af en ny CAP fra 1. januar 2021, men det ser nu ud til først at ske ved udgangen af 2022. 

EU's fødevare- og landbrugsministre har således indgået en aftale med Europa-Parlamentet om at udskyde CAP'en, efter at forhandlingerne har trukket i langdrag.

Dermed vil landbrugsstøtten fungere i 2,5 år frem under de nuværende regler. Allerede i oktober sidste år foreslog Europa-Kommissionen at forlænge den nuværende CAP, og flere politikere har siden udtalt, at en forlængelse var det sandsynlige udfald. 

"En toårig forlængelse af de nuværende regler, indtil den nye CAP er besluttet og trådt i kraft, giver en vigtig forudsigelighed og sikkerhed for alle landmænd på tværs af Europa midt i COVID-19-krisen," siger Kroatiens landbrugsminister, Marija Vuckovic, ifølge EUbusiness.com.

Hun tilføjer:

"EU vil fortsætte med at finansiere midler til landdistriktsprogrammerne og støtte de euopræiske landmænd via direkte støtte, mens man sikrer en let overgang til den næste CAP-periode."

Flere artikler fra samme sektion

Landbrugsorganisationer ser vidt forskelligt på regeringens klimaudspil

Regeringens skattereform mangler grøn vilje, mener Økologisk Landsforening. Omvendt er Landbrug & Fødevarer lettet over, at regeringen ikke indfører en bred CO2-afgift.

23-11-2020 6 minutter Klima,   Politik

Stude fra Vadehavet ender som bøffer i Noma-burgere

Spis Min Gris skal levere alt oksekødet til Nomas genfødte burgerkoncept, som 3. december åbner i de lokaler, der tidligere rummede Restaurant 108 i Strandgade på Christianshavn.

23-11-2020 7 minutter Foodservice,   Det Økologiske Spisemærke

Bovbjerg Økologi er kåret som Årets Frontløber 2020

Med kåringen af Poul Bovbjerg som Årets Frontløber ønsker Dyrenes Beskyttelse at fremhæver Henrik Bovbjergs unikke arbejde med at fremavle grise, der er bedre egnet til økologisk produktion.

23-11-2020 2 minutter Dyrevelfærd