Annonce

Annonce

Et treårigt projekt skal forsøge at udbrede eksisterende grønne teknologier i landbruget. Arkivfoto: Økologisk Landsforening

Flere grønne teknologier til landbruget bliver slet ikke brugt

Grønne teknologier og strategier er klar til landbruget, men de er slet ikke blevet udbredt nok. Det skal der nu rettes op på.

Med 15 mio. kr. i ryggen skal et nyt EU-støttet projekt forsøge at sparke døren ind til landbruget og få det til at gøre brug af de mange klimavenlige teknologier, der allerede ér på markedet.

Her er tale om teknologier, der kan udfase de fossile brændsler til fordel for grøn energi.

“Vi ser en relativt stor kløft mellem nyudviklede teknologier og strategier og så den faktiske anvendelse af disse bæredygtige teknologier i landbrugssektoren over hele Europa. Med dette projekt vil vi forsøge at finde ud af, hvilke problemer der er med at få teknologierne implementeret, hvilke barrierer der eksisterer, hvilke begrænsninger og muligheder der er, hvordan teknologierne spiller sammen og om der mangler noget,” siger Claus Grøn Sørensen, professor fra AU Engineering på Aarhus Universitet, som medvirker i projektet 'AgroFossilFree', i en pressemeddelelse fra universitetet.

Aarhus Universitet har til opgave at lede indsatsen med at identificere stakeholders og bringe dem sammen for at samarbejde om de nye teknologiske muligheder og begrænsninger.

Arbejdet skal munde ud i en række guidelines, der beskriver forhindringer i udbredelsen af teknologierne og politikker, der i sidste ende kan hjælpe med at iværksætte fremtidige projekter, som kan skubbe gang i teknologiernes anvendelser.

Projektet løber i tre år og er et samarbejde mellem 15 partnere fra ni lande. Fra dansk side deltager Seges og Aarhus Universitet.

Flere artikler fra samme sektion

Claus Hein: Vi er på vej i den rigtige retning

Frilands direktør glæder sig over, at selskabet kom ud af året med skindet på næsen trods flere uforudsete udfordringer.

24-11-2020 2 minutter

Fremgang for Friland trods coronakrise

Omsætningen hos Danish Crown-datterselskabet Friland voksede med 4,4 pct. til 859 mio. kr., og økologien stod for 84 pct. af salget i et regnskabsår med mange uforudsete udfordringer.

24-11-2020 5 minutter

Landbrugsorganisationer ser vidt forskelligt på regeringens klimaudspil

Regeringens skattereform mangler grøn vilje, mener Økologisk Landsforening. Omvendt er Landbrug & Fødevarer lettet over, at regeringen ikke indfører en bred CO2-afgift.

23-11-2020 6 minutter Klima,   Politik