Annonce

Annonce

Høns i underskov

Et nyt projekt skal bl.a. gøre fjerkræ i økologiske systemer mere robuste og mindske kannibalisme. Foto: Irene Brandt

Millioner fra EU skal styrke dyrevelfærden i økologien

EU yder tilskud til et femårigt velfærdsprojekt, der skal løse dyrevelfærdsmæssige udfordringer i økologien.

Dyrevelfærden for dyr i økologisk og lav-input landbrug skal styrkes. Derfor vil EU give knap 10 mio. euro over fem år til et tværnationalt arbejde med at forbedre forholdene for husdyrene - bl.a. med bidrag fra forskere ved Aarhus Universitet.

Det skriver poultryworld.net.

Projektet med forkortelsen PPILOW (Poultry and Pig Low-Input and Organic producing systems Welfare) vil bl.a. have udfaset aflivningen af daggamle hanekyllinger, forbedre velfærden i forbindelse med kastration af orner og undersøge, hvordan man kan minimere fjerpilning, kannibalisme og sænke dødeligheden blandt fjerkræ. 

Forskerne fra Aarhus Universitet får til opgave at undersøge, hvordan fodring, management og staldsystemer samt genetik kan øge fjerkræs sundhed og reducere dødeligheden.

I alt indgår 23 partnere fra ni EU-lande i projektet, der afsluttes den 31. august 2024.

Flere artikler fra samme sektion

Økologisk Landsforening frygter, at politikerne har glemt de små landbrug

Økologisk Landsforening har erfaret, at småskalalandbrugene er fraværende i den landbrugs- og veterinæraftale, som politikerne lige nu forhandler om. Stigende gebyrer og et kontrolsystem, der er udformet til storlandbrug, går ud over de små, mener foreningen.

26-04-2024 6 minutter Gårdbutikker & direkte salg,   Politik

Kritikere kalder det »en skandale«, at EU nu fjerner krav om småbiotoper i landbruget

For at imødekomme landmændenes protester rundt om i Europa har Europa-Parlamentet nu vedtaget at fjerne et krav, der skulle tilgodese dyr og planter på landbrugsarealerne.

26-04-2024 3 minutter EU,   Biodiversitet

CO2-afgiften lader til at virke

I 10 år havde de mest klimabelastende virksomheder i Danmark ikke sænket deres CO2-udledninger - lige indtil politikerne vedtog en afgift. Så faldt udledningen markant.

26-04-2024 3 minutter Klima,   Politik