Annonce

Annonce

Janusz Wojciechowski sidder til høring i Europa-Parlamentet

Hvis 'Farm to Fork'-strategien skal være forenelig med den kommende fælles landbrugspolitik, er det ifølge landbrugskommissær Janusz Wojciechowski nødvendigt, at en række grønne krav i landbrugspolitikken fastholdes. Foto: CC-BY-4.0: © European Union 2019 – Source: EP

Ny, grøn fødevareplan kan godt forenes med landbrugspolitikken, siger EU-Kommissionen

EU-Kommissionens grønne 'Farm to Fork'-strategi passer til den kommende landbrugspolitik, såfremt politikken opfylder nogle forudsætninger.

Den nye fødevarestrategi ‘Farm to Fork’, som Europa-Kommissionen præsenterede i sidste uge, er ikke en modsætning til EU’s kommende landbrugspolitik, CAP’en. Til gengæld bliver CAP’en afgørende for, at strategien kan nå i mål.

Det siger Kommissionen som svar på et spørgsmål fra parlamentet om, hvorvidt strategien og de grønne målsætninger er i modstrid med den kommende CAP, der forventes at træde i kraft i 2021.

Landbrugskommissær Janusz Wojciechowski siger ifølge Euractiv.com, at CAP’en bliver central for at opfylde Farm to Fork-strategien, men at det samtidig kræver, at der stilles en række grønne krav i CAP’en, som stadig mangler at blive færdigforhandlet.

Særligt skal man fastholde de obligatoriske eco-schemes, skærpede betingelser og forpligtelsen til at øremærke mindst 30 pct. af landdistriktsmidlerne til miljø- og klimatiltag, når den endelige CAP vedtages, sagde kommissæren.

Som del af den økonomiske genopretningsplan efter corona-pandemien foreslår Kommissionen desuden, at puljen til landdistriktsmidlerne hæves med 15 mia. euro.

Flere artikler fra samme sektion

Rapport: Økologi kan hjælpe Danmark med at leve op til FN's verdensmål

En ny rapport, der skal vise, hvordan Danmark konkret kan leve op til FN's 17 verdensmål, peger på økologi som et af værktøjerne.

30-09-2020 3 minutter Bæredygtighed

Politikere vil gøre økologi billigere

Det nystiftede parti Frie Grønne, som inkluderer flere nuværende folketingspolitikere, ønsker både mere støtte til økologi og en afgiftsreform, som understøtter det økologiske forbrug.

30-09-2020 1 minutter Politik

Professor er bekymret over pesticidforbruget

Professor Erik Arvin advarer om, at pesticidforbruget er ved at sætte det rene grundvand over styr. Dansk Planteværn afviser bekymringen.

29-09-2020 4 minutter Pesticider