Annonce

GreenF-september.png

Annonce

NATEXPO-21-PARIS--1600x300--CTA-GB.jpg

Annonce

Daka-fra-august-compressed.jpg
Janusz Wojciechowski sidder til høring i Europa-Parlamentet

Hvis 'Farm to Fork'-strategien skal være forenelig med den kommende fælles landbrugspolitik, er det ifølge landbrugskommissær Janusz Wojciechowski nødvendigt, at en række grønne krav i landbrugspolitikken fastholdes. Foto: CC-BY-4.0: © European Union 2019 – Source: EP

Ny, grøn fødevareplan kan godt forenes med landbrugspolitikken, siger EU-Kommissionen

EU-Kommissionens grønne 'Farm to Fork'-strategi passer til den kommende landbrugspolitik, såfremt politikken opfylder nogle forudsætninger.

Den nye fødevarestrategi 'Farm to Fork', som Europa-Kommissionen præsenterede i sidste uge, er ikke en modsætning til EU's kommende landbrugspolitik, CAP'en. Til gengæld bliver CAP'en afgørende for, at strategien kan nå i mål.

Det siger Kommissionen som svar på et spørgsmål fra parlamentet om, hvorvidt strategien og de grønne målsætninger er i modstrid med den kommende CAP, der forventes at træde i kraft i 2021.

Landbrugskommissær Janusz Wojciechowski siger ifølge Euractiv.com, at CAP'en bliver central for at opfylde Farm to Fork-strategien, men at det samtidig kræver, at der stilles en række grønne krav i CAP'en, som stadig mangler at blive færdigforhandlet.

Særligt skal man fastholde de obligatoriske eco-schemes, skærpede betingelser og forpligtelsen til at øremærke mindst 30 pct. af landdistriktsmidlerne til miljø- og klimatiltag, når den endelige CAP vedtages, sagde kommissæren.

Som del af den økonomiske genopretningsplan efter corona-pandemien foreslår Kommissionen desuden, at puljen til landdistriktsmidlerne hæves med 15 mia. euro.

Flere artikler fra samme sektion

Nyt klimaværktøj medregner også jordens evne til at lagre kulstof

Fra 2022 kan landmænd sætte tal på kulstoflagringen i kløvergræsmarker og i sædskiftet i det hele taget. Landbrugets Klimaværktøj medregner jordens kulstofbalance, når udledning af drivhusgasser fra planteavl gøres op.

28-09-2021 3 minutter Klima

Vismand sår tvivl om tænketanks dystre forudsigelse af økologers økonomi

Landbruget - særligt økologerne - bliver hårdt ramt, hvis regeringens landbrugsudspil gennemføres, vurderer tænketanken Axcelfuture. Vismand Lars Gårn Hansen er dog ikke overbevist om, at beregningen bliver virkelighed.

28-09-2021 7 minutter Økonomi,   Klima,   Politik

Eksperter vil finde ud af, hvad køerne laver, når de er på skovtur

På gården Ellinglund ved Silkeborg har ammetanter og kalve adgang til indhegnede skovarealer. Center for Frilandsdyr undersøger, hvordan dyrene bruger skoven. Det sker med GPS, kameraer og adfærdsstudier i marken.

27-09-2021 5 minutter Kvæg