Annonce

Annonce

Janusz Wojciechowski sidder til høring i Europa-Parlamentet

Hvis 'Farm to Fork'-strategien skal være forenelig med den kommende fælles landbrugspolitik, er det ifølge landbrugskommissær Janusz Wojciechowski nødvendigt, at en række grønne krav i landbrugspolitikken fastholdes. Foto: CC-BY-4.0: © European Union 2019 – Source: EP

Ny, grøn fødevareplan kan godt forenes med landbrugspolitikken, siger EU-Kommissionen

EU-Kommissionens grønne 'Farm to Fork'-strategi passer til den kommende landbrugspolitik, såfremt politikken opfylder nogle forudsætninger.

Den nye fødevarestrategi ‘Farm to Fork’, som Europa-Kommissionen præsenterede i sidste uge, er ikke en modsætning til EU’s kommende landbrugspolitik, CAP’en. Til gengæld bliver CAP’en afgørende for, at strategien kan nå i mål.

Det siger Kommissionen som svar på et spørgsmål fra parlamentet om, hvorvidt strategien og de grønne målsætninger er i modstrid med den kommende CAP, der forventes at træde i kraft i 2021.

Landbrugskommissær Janusz Wojciechowski siger ifølge Euractiv.com, at CAP’en bliver central for at opfylde Farm to Fork-strategien, men at det samtidig kræver, at der stilles en række grønne krav i CAP’en, som stadig mangler at blive færdigforhandlet.

Særligt skal man fastholde de obligatoriske eco-schemes, skærpede betingelser og forpligtelsen til at øremærke mindst 30 pct. af landdistriktsmidlerne til miljø- og klimatiltag, når den endelige CAP vedtages, sagde kommissæren.

Som del af den økonomiske genopretningsplan efter corona-pandemien foreslår Kommissionen desuden, at puljen til landdistriktsmidlerne hæves med 15 mia. euro.

Flere artikler fra samme sektion

EU-politikere enige om at forlænge CAP'en

Forhandlingerne trækker ud, så politikerne er blevet enige om at forlænge den nuværende CAP - EU's fælles landbrugspolitik - med to år.

01-07-2020 1 minutter CAP,   EU,   Politik,   Tilskud

Fødevareminister: Vi kan godt betale nogle få ører mere for vores kød

Ny rapport fra Københavns Universitet viser, at brug af ansvarlig og afskovningsfri soja kun vil gøre kød- og mejeriprodukter marginalt dyrere end alternativet.

29-06-2020 2 minutter Foder,   Bæredygtighed

Økologisk Landsforening får million-bevilling til skovlandbrugsprojekt

Sammen med 10 partnere har ØL fået tilsagn til at gennemføre et fireårigt projekt, hvis formål er at fremme skovlandbrug i det danske landbrug.

26-06-2020 3 minutter Skovlandbrug,   Økologisk Landsforening