Annonce

GreenF-september.png

Annonce

NOFF_DAN-okt-nov.jpg

Annonce

Daka_oktober-compressed.jpg
Køer græsser

Der er afsat 207 mio. kr. til pleje af græs-ordningen, mens der er 317,2 mio. kr. i puljen til økologisk arealtilskud i 2020. Foto: Colourbox

Udmelding fra Landbrugsstyrelsen giver økologerne økonomisk ro

Alle ansøgere til økologisk arealtilskud eller pleje af græs- og naturarealer kan forvente tilsagn.

Frem til den 21. december kan landmænd søge om tilsagn til økologisk arealstøtte og pleje af græs, og hvis de overholder betingelserne for støtte, kan de godt regne med at få tilskuddet, selvom det officielle svar først kommer næste år.

Det oplyser Landbrugsstyrelsen, og det er en udmelding, som giver arbejdsro til økologerne, mener Landbrug & Fødevarer.

"Det er gode nyheder fra regeringen. Det giver ro og økonomisk forudsigelighed for naturplejerne, at de ved, at der er økonomi i EU's landdistriktsprogram til, at de kan få nye femårige tilsagn til de arealer, hvor de laver naturpleje. Vi ser frem til, at Landbrugsstyrelsen udbetaler tilskuddet til landmændene hurtigt og effektivt," siger Lone Andersen, viceformand i Landbrug & Fødevarer (L&F), i en skriftlig kommentar.

Formanden for L&F's økologisektion, Hans Erik Jørgensen, siger:

"Regeringen sender med denne udmelding et klart signal om, at de prioriterer økologien i det danske landdistriktsprogram. Det er meget positivt."

Der er afsat 207 mio. kr. til pleje af græs-ordningen, mens der er 317,2 mio. kr. i puljen til økologisk arealtilskud i 2020. Hvis der på en af ordningerne bliver søgt til et større areal, end der er afsat penge til, forventer Landbrugsstyrelsen at finde midlerne inden for den samlede tilskudspulje for de to ordninger eller ved at bruge overskydende midler fra tidligere års ansøgningsrunder.

Tilsagnene gælder fra 1. september i år og fem år frem. Styrelsen minder om, at landmænd, der allerede har et tilsagn, som udløber i år, skal huske at søge et nyt.

Flere artikler fra samme sektion

Fugleinfluenza igen på vej til Danmark

Fund af fugleinfluenza i vilde fugle i Vadehavet tyder på, at en ny sæson for fugleinfluenza står for døren. Fødevarestyrelsen opfordrer borgere til at tippe om fund af døde fugle, og beder fjerkræejere om at have ekstra fokus på smittebeskyttelse.

22-10-2021 3 minutter Æg og fjerkræ

Kok serverede blomkålsstænger til kødglade mænd: »Det er stadig den ret, de snakker om«

Kok Torben Kiel Hviid ser med bekymring på det, han betegner som dalende kvalitet af vores mad samt overforbruget af kød og råvarer fløjet hertil fra fjerne dele af verden. Som ejer af øko-cateren Groft prioriterer han at bruge grønt i sæson, små mængder kød og råvarer uden tilsætningsstoffer.

22-10-2021 13 minutter Gastronomi,   Forbrug,   Bæredygtighed

Stigende tendens til fjerpilning i økologiske etagesystemer skal stoppes

KRONIK: De seneste tre til fem år er der i økologien set en stigende forekomst af fjerpilning i høneflokkene, herunder også i de populære etagesystemer. Innovationscenter for Økologisk Landbrug vil sammen med producenterne finde veje til at forebygge det allerede i opstartsperioden.

21-10-2021 3 minutter Kronik,   Æg og fjerkræ,   Dyrevelfærd