Annonce

Annonce

Annonce

Hotel Dalgas er opkaldt efter den navnkundige hedeopdyrker Enrico Dalgas, og det bliver den nye ejers søn, Asger Månsson, som bliver bestyrer af hotellet i Brande.

Foto: Månsson

Axel Månsson overtager Hotel Dalgas i Brande

En af landet største producenter af økologiske grøntsager, salat og æg, Axel Månsson, kan fra 1. september også skrive hotelejer på visitkortet.

I den økologiske branche er Axel Månsson mest kendt som landets største frilandsproducent af grøntsager, salat og kål, en betydelige produktion af økologiske æg på basis af ca. 200.000 høns, samt etableringen af det økologiske biogasanlæg Nature Energy Månsson, som han driver i samarbejde med Nature Energy.

Via en lynhandel overtager han nu også Hotel Dalgas i Brande. Hotellet har en central placering på byens brolagte hovedstrøg, hvor der ifølge den kommende ejer er gode rammer for hoteldrift.

"Vi er glade for, at Marianne og Arne Andersen har valgt at sælge Hotel Dalgas til os, efter næsten fyrre års virke på stedet. Efter et kort og konstruktivt forhandlingsforløb har vi aftalt at overtage Hotel Dalgas allerede den 1. september 2020. Hos os er der fortsat mange drømme og tanker, som skal bundfælde sig, før vore planer for hotellet er helt på plads," skriver Axel Månsson i en pressemeddelelse.

"Vi ønsker at skabe en rød tråd fra vores produktion af økologiske æg og grøntsager på bedriften, Grarupvej 15, til restauranten og hotellet midt i byen," forklarer han om tankerne bag købet.

Han oplyser, at det er kontakten med kunderne i Gårdbutikken Månsson og et positivt samspil med virksomhedens gæster ved talrige arrangementer, som har inspireret til købet af hotellet, hvor han håber, at det i endnu højere grad bliver muligt at kombinere økologisk jordbrug og råvarer, med gæster og madoplevelser.

"Hoteldrift er nyt for os, og vi er ydmyge over for opgaven. Vi ser derfor frem til samarbejdet med nuværende nøglemedarbejdere på hotellet," siger Axel Månsson, som oplyser, at det bliver hans søn Asger Månsson, som bliver bestyrer af hotellet, og hans jordnære mål for hotellet er at skabe et rart sted at være – hvor der kommer mange gæster.

De mere detaljerede planer for driften af hotellet er Månsson-familien dog først klar med senere på efteråret.

"Vi vil gerne præsentere skitser og planer ved en reception med en lille forfriskning på Hotel Dalgas – men det bliver desværre først, når der er mere styr på corona-situationen," siger Axel Månsson.

Flere artikler fra samme sektion

EU: Sagen er bøf – også når den er vegetarisk

Ifølge et flertal i EU-Parlamentet skal ord som burger og pølse ikke være forbeholdt kødprodukter.

23-10-2020 3 minutter Plantebaserede fødevarer,   EU

Fresh.Land får bæredygtighedspris

I forbindelse med den danske udgave af 'Green Impact Week' som slutter fredag, har Fresh.Land fået bæredygtighedsprisen i kategorien 'Fødevarer og Landbrug'.

23-10-2020 2 minutter Bæredygtighed,   Frugt bær & grønt

Tilskudsordning giver rødt kort til grønne fisk

Både Dansk Akvakultur og Økologisk Landsforening kritiserer ny tilskudsordning til den hjemlige fiskeproduktion, som er målrettet store intensive produktionsanlæg og ikke levner plads til økologien.

23-10-2020 7 minutter Tilskud