Annonce

Annonce

Annonce

Ænder på græsmark

Selv om de østrigske øko-ænder vokser op ved foden af Alperne, vil en del af dem formentlig ende på middagsbordet i Norden. Foto: Gråsten Fjerkræ

Gråsten Fjerkræ laver samarbejde med Østrigs største producent af økologiske ænder

Gråsten Fjerkræ har netop indgået en partneraftale med den Østrigske andeproducent Bio Ente om produktion af økologiske ænder til det skandinaviske marked.

Aftalen med den østrigske producent er nødvendig, fordi Gråsten Fjerkræs produktionsmuligheder i Nordtyskland er under kraftigt pres, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Heraf fremgår det, at Gråsten Fjerkræ det seneste år har oplevet en salgsfremgang på helt nøjagtigt 375 pct. i 2018.

“Vi har sprængt vores nuværende produktionsmæssige rammer, og er nødt til at finde nye producenter, der lever op til vores etiske krav om dyrevelfærd, og ikke mindst vores høje krav til kvalitet og smag,” siger Gråsten Fjerkræs bestyrelsesformand Gunder P. Jensen.

Han oplyser, at Gråsten Fjerkræ i år har produceret ca. 25.000 økologiske ænder på sit landbrug syd for den danske grænse.

“Hvis vi skulle producere mere på vores nuværende adresse, skulle vi både købe mere jord og investere i et nyt slagteri,” siger forklarer Gunder P. Jensen.

Får adgang til nyt slagteri

“I Linz i Østrig ved foden af Alperne har vi indledt et samarbejde med Bio Ente. De skal fremover producere vores økologiske ænder efter vores forskrifter. Nøjagtig på samme måde som det i dag sker lige syd for grænsen,” siger han.

Han oplyser, at Bio Ente råder over Østrigs største andeslagteri, og udover at producere og slagte økologiske ænder leverer virksomheden også en lang række specialudskæringer og charcuterivarer baseret på økologiske ænder.

Bio Ente råder over et helt nyt slagteri med tilhørende forædlingsafdeling
Bio Ente råder over et helt nyt slagteri med tilhørende forædlingsafdeling. Foto: Gråsten Fjerkræ

Bio Ente har desuden egne forældredyr, eget rugeri, 10 farmere og nyt slagteri samt ny forædlingsfabrik. Alle ænderne går ude i den fri natur ved foden af Alperne.

“Vi har allerede sendt flere af de økologiske ænder på det danske marked, og bedømt efter salgstallene, er det fjerkræ, der falder i danskernes smag, så vi har store forventninger til samarbejdet,” siger bestyrelsesformanden.

Åbner kontor i Stockholm

Efter flere år på det svenske marked, har Gråsten Fjerkræ netop åbnet eget salgskontor i Stockholm i Sverige, hvor han har ansat en svensk salgskonsulent. Hun har gennem en årrække arbejdet i fjerkræbranchen i Danmark og har tidligere både produceret og solgt økologiske ænder i Danmark.

“Vi har haft det lidt vanskeligt på det svenske marked, men jeg har store forventninger til vores nye svenske sælger, som gerne skulle sælge for ca. seks mio. kr. i 2020, siger Gunder P. Jensen, som med sin nye østrigske samarbejdspartner ikke behøver at frygte for at løbe tør for juleænder.

Flere artikler fra samme sektion

Restaurationsbranchen i opråb til politikere: Grøn omstilling kræver økologi og klimakrav

Der er behov for efteruddannelse, mere økologi og klimakrav for at gøre professionelle køkkener bæredygtige, lyder det fra flere organisationer. Ikke alle politikere bakker op om ønsket.

27-05-2020 5 minutter Foodservice,   Klima,   Politik,   Bæredygtighed

Skandinaviens største økologimesse er udskudt til 2021

Arrangørerne bag Nordic Organic Food Fair har valgt at aflyse årets messe i Malmø på grund af den igangværende corona-pandemi.

27-05-2020 3 minutter Messer,   Eksport

Stor lokal opbakning til Amagers første mobile hønsehus

Crowdfunding sikrede Amager-økologer 90.000 kr. til mobil hønsehus samt et usædvanligt godt tilbud fra en stor foodservicegrossist.

27-05-2020 4 minutter Æg og fjerkræ