Annonce

Annonce

Jordbær

Bærplukkerne var rejst hjem. Derfor henvendte en sjællandsk jordbærproducent sig til Too Good To Go, da hedebølgen havde genstartet bærproduktionen, og så kom der gang i pluk-selv-salget af jordbær på Esromgaard. Foto: Colourbox

Landmænd bruger Too Good To Go som alternativ salgskanal

Flere landmænd har opdaget, at madspildsappen Too Good To Go kan benyttes til at afsætte varer, som ellers risikerer at gå til spilde.

Madspildsappen Too Good To Go er den seneste tid blevet kontaktet af flere landmænd, som ønsker at begrænse madspild via den noget alternative salgskanal.

Det oplyser landedirektør hos Too Good To Go, Heidi Boye, til TV2 Lorry efter, at virksomheden har indgået et samarbejde med den sjællandske jordbærproducenten Esromgaard.

Jordbærsæsonen var egentlig ovre, men de seneste ugers hedebølge har igen sat skub i bærproduktionen, og da bærplukkerne var rejst, riskerede de mange bær at gå til spilde. Men i stedet fik jordbæravleren succes med at sælge pluk-selv jordbær via appen, hvis landedirektør forklarer til TV2 Lorry, at Esromgaard langt fra er det eneste landbrug, som har henvendt sig for at afsætte varer, som ellers risikerer at gå til spilde.

"Da Esromgaard ringede og spurgte, om vi kunne hjælpe, sørgede vi for, at tilbuddet om lækre og billige jordbær kunne ud til en masse folk, der bruger vores app. For det handler om, at maden ikke skal smides ud," siger Heidi Boye til den københavnske tv-station.

Flere artikler fra samme sektion

Arla hæver sine klimaambitioner

Arla fordobler klimamålsætningen på to af tre områder for at leve op til de videnskabelige anbefalinger, der viser, hvordan man kan opfylde Paris-aftalen.

18-01-2022 4 minutter Klima,   Mejeri

Fremtidsforsker aner forbrugsfestens endeligt: »Behøver man virkelig at kunne vælge mellem 25 forskellige slags flåede tomater?«

En fremtidsforsker ser klare tegn på, at forbrugsfesten er ved at være ovre for en stor del af befolkningen; mange vil leve mere bæredygtigt. En professor savner dog konkrete beviser på, at det går den vej - men hun håber det.

18-01-2022 14 minutter Bæredygtighed,   Forbrug

Verdens største økologimesse udskydes et halvt år

I samråd med udstillerne har arrangører af BioFach i Nürnberg besluttet at flytte BioFach fra 15.-18. februar til 26.-29. juli, hvor alt tyder på, at der er mere styr på coronasituationen.

17-01-2022 5 minutter Eksport