Annonce

Annonce

Annonce

Tilhører bænket under solen på Madens Folkemøde 2019

Sidste år trak Madens Folkemøde ca. 8.000 gæster til Engestofte Gods på Lolland, og at dømme efter forhåndsinteressen for årets folkemøde, forventede arrangørerne mindst 10.000 gæster i år, og det gør det ekstra ærgerligt at aflyse. Foto: Christian Lykking

Madens Folkemøde bliver endnu et offer for coronaen

Bestyrelsen bag Madens Folkemøde har besluttet at aflyse det store madevent, da det ikke længere er realistisk at få lov til at samle 10.000 mennesker på Engestofte Gods midt i maj.

Arrangører af messer og konferencer er efterhånden ved at have temmelig god plads i kalenderen frem til sommerferien. Stort set alle større arrangementer er aflyst. Senest har foreningen bag Madens Folkemøde valgt at aflyse det store madevent, som efter planen skulle være afviklet 15.-16. maj på Lolland.

Madens Folkemøde blev afholdt første gang sidste år som et alternativ til Folkemødet på Bornholm, hvor mad-dagsordenen druknede i alle mulige andre dagsordner.

Den tidligere Lejre-borgmester Mette Touborg blev i november 2019 valgt som bestyrelsesformand for Foreningen Madens Folkemøde, og hun forklarede ved den lejlighed, at målet med Madens Folkemøde er at sætter fokus på mad og fødevarernes rolle og betydning for vores samfund.

Der er altid behov for at komme ud og inspirere køkkenerne til, hvordan de kommer videre med økologien.

— Torben Blok, Økologisk Landsforening

Den dagsorden trak sidste år trak ca. 8.000 madinteresserede til en kæmpe folkefest på Engestofte Gods ved Maribosøerne på Lolland, men med mindre arrangørerne kan finde hul i kalenderen til et alternativt folkemøde til efteråret, bliver Madens Folkemøde først gentaget i 2021. Det ærgrer i den grad Pelle Øby Andersen, som er direktør for FOOD Organisation of Denmark, som har ansvaret for afviklingen af folkemødet og en række andre store store madevents.

“At dømme efter forhåndsinteressen forventede vi mindst 10.000 gæster i år, og det har været en meget vanskelig beslutning at aflyse. Men mange af vores aktører er hårdt ramt af den usikre situation, og det er ikke realistisk, at vi får mulighed for at samle så mange mennesker allerede midt i maj, siger Pelle Øby Andersen.

Han er derfor i færd med at aflyse de flere hundrede aftaler, som Madens Folkemøde allerede havde indgået med oplægsholdere og udstillere m.fl.

“Det eneste vi ved lige nu, er at fremtiden er usikker,” siger Pelle Øby Andersen, som beklager de konsekvenser aflysningen har for folkemødets mange samarbejdspartnere, men han håber på forståelse, og den får han fra Torben Blok, markedschef for foodservice i Økologisk Landsforening, som ærgrer sig over, at corona-epidemien nu også gør det nødvendigt at aflyse Madens Folkemøde.

“Vi skulle blandt andet lave aktiviteter for elever på fødevareuddannelserne og havde planlagt et event omkring spisekartoflen, men måske vi kan flytte nogle af aktiviteterne til Copenhagen Cooking eller nogle af de foodservicemesser, som bliver afholdt til efteråret,” siger Torben Blok, som oplyser at alle de større arrangementer, som foodserviceafdelingen skulle deltage i på denne side af sommerferien er blevet aflyst, men han lover, at Økologisk Landsforening vender stærkt tilbage efter sommerferien, og når Madens Folkemøde igen kalder i 2021.

“Der er altid behov for at komme ud og inspirere køkkenerne til, hvordan de kommer videre med økologien,” siger Torben Blok.

Flere artikler fra samme sektion

Corona sætter prop i økologisk saftproduktion i Sønderjylland

Corona-krisen har drænet kassen i Søgaard Saft i Tønder, og nu har den lille saftproducent fyret de ansatte efter kun 10 måneders drift.

03-04-2020 2 minutter Corona

Midt i corona-krisen: Inspiration fra isbilen vender fyringer til hyringer

En god idé har ført til, at et økologiske landbrug med tilhørende restauranter i USA har genansat flere af de medarbejdere, som blev fyret, da coronavirus ramte.

01-04-2020 3 minutter Udland,   Corona

Madspildsbutikkerne har aldrig haft mere travlt

Siden statsminister Mette Frederiksen lukkede Danmark ned, er omsætningen i Wefoods tre københavnske butikker øget med 40 pct.

01-04-2020 3 minutter Corona,   Madspild