Annonce

Annonce

Seks varianter af plantedrikke fra Rema1000

Plantekøkkenet har betydet, at discountkæden har reduceret sortimentet af Naturli's plantedrikke. Foto: Rema 1000 Foto: Rema1000

Plantedrikke fra Naturli' er under pres fra dagligvarekædernes egne mærker

Dagligvarekædernes satsning på økologiske plantedrikke under eget mærke vender op og ned på et marked i vækst, skriver Dansk Handelsblad på basis af nye salgstal fra Nielsen.

Naturli har gennem en årrække været den eneste valgmulighed for de kunder, som ønskede at købe et plantebaseret, økologisk alternativ til mælk. Men i takt med at plantetrenden er skyllet ind over landet, har flere af dagligvarekæderne lanceret private label serier med havre- og risdrikke. De sælges ofte betydeligt billigere end Naturlis produkter, og ifølge Dansk Handelsblad presser de nye og billigere alternativer Naturli’.

Både kæderne under Coop, Salling Group samt discountkæden Rema 1000 er blandt de kæder, som har lanceret egne serier af plantedrikke, og det efterlader mindre plads til de tilsvarende varer fra Naturli’.

Adm. direktør i Naturli’ Foods, Henrik Lund, erkender, at de nye produkter har ændret markedssituationen:

“Det er klart, at med nye aktører og kædernes private label-produkter bliver pladsen på dagligvarekædernes hylder mere trang. Det er helt naturligt. Vi er stolte over at have været med til at drive denne kategori til vækst år efter år,” siger Henrik Lund, til Dansk Handelsblad.

Flere artikler fra samme sektion

EAT Grim sælger grimme grøntsager

To iværksættere har fået så megen succes med at begrænse madspild ved at sælge økologiske frugt- og grøntkasse, der udelukkende er fyldt med tilsyneladende uperfekte varer, at de snart retter blikket mod udlandet.

23-09-2020 6 minutter Madspild,   Virksomheder

Comeback til sønderjysk saftproducent

Søgaard Saft trykkede på pauseknappen i foråret, men nu er de ansatte genansat og produktionen af økologiske drikkevarer genoptaget.

22-09-2020 2 minutter Virksomheder,   Foodservice

Friland barberer toppen af øko-tillægget

Trods nyt fald i tillægget på økologisk svinekød oplever Friland stadig, at der er en god balance på markedet.

18-09-2020 2 minutter Svineproduktion