Annonce

Annonce

På grund af et øget detailsalg under corona-pandemien støvsugede dagligvarekæderne sidste år væksthusene hos Økogaarden for økologiske tomater. Foto: Jakob Brandt

Rekordregnskab hos Danmarks største tomatproducent

Datterselskabet Økogaarden bidrog med 4,8 mio. kr. til bundlinjen hos Alfred Pedersen & Søn.

Med et samlet resultat på 18,6 mio. kr. blev 2020 det hidtil bedste år for landets største tomatproducent Alfred Pedersen & Søn, som har ca. 300.000 kvadratmeter under glas. Efter flere år med underskud i datterselskabet Økogaarden bidrog økologien sidste år med et stort plus til bundlinjen.

"Vi har en stigende produktion af økologiske tomater, og vi er lykkedes med vores ambitioner på det område, så det bidrager til vores bundlinje," siger Mads Pedersen til FødevareWatch i forbindelse med en omtale af alle Alfred Pedersen & Søns forretninger, hvor økologien bidrager med ca. 40 pct. af den samlede omsætning.

Af regnskabet fremgår det, at hovedparten af overskuddet, omkring 17 mio. kr., er hentet hjem fra tilknyttede datterselskaber, som bl.a. omfatter Økogaarden, der står for selskabets økologiske tomatproduktion.

2020 blev en økologisk optur

Efter nogle vanskelige år med underskud på henholdsvis 4,5 mio. kr. i 2018 og 3,8 mio. kr. året efter blev 2020 noget af et gennembrudsår for gartnerikoncernens økologiske produktion.  Sidste år overførte Økogaarden et overskud på 4,8 mio. kr. til moderselskabet, og Mads Pedersen fortæller til mediet, at der i 2020 var tale om et gennembrud for økologien, efter nogle år, hvor selskabets økologiske tomatproduktion har været under udvikling.

Flere artikler fra samme sektion

Det frie liv har også en bagside

Det frie udeliv skåner økologiske malkekøer for trykninger, men øger risikoen for leverikter, viser en ny analyse af slagtefund.

07-05-2021 3 minutter Dyrevelfærd,   Kvæg,   Mejeri

Sådan skaber du nye, bæredygtige kostvaner

To eksperter giver deres bud på, hvordan du kan ændre gamle vaner til nye, som farver dine valg og måltider mere grønne. Det handler om at erstatte den gamle vane med noget, der giver dig samme belønning.

07-05-2021 9 minutter Forbrug,   Mere grønt,   Plantebaserede fødevarer

Fødevaregigant vil ind på Europas marked for plantedrikke

Nestlé vil disrupte markedet for plantedrikke og lancerer nu en ærtebaseret drik, der tilmed er certificeret CO2-neutral.

07-05-2021 5 minutter Plantebaserede fødevarer,   Fri for-produkter,   Detailhandel,   Forbrug