Annonce

Annonce

øko-tomater

På grund af et øget detailsalg under corona-pandemien støvsugede dagligvarekæderne sidste år væksthusene hos Økogaarden for økologiske tomater. Foto: Jakob Brandt

Rekordregnskab hos Danmarks største tomatproducent

Datterselskabet Økogaarden bidrog med 4,8 mio. kr. til bundlinjen hos Alfred Pedersen & Søn.

Med et samlet resultat på 18,6 mio. kr. blev 2020 det hidtil bedste år for landets største tomatproducent Alfred Pedersen & Søn, som har ca. 300.000 kvadratmeter under glas. Efter flere år med underskud i datterselskabet Økogaarden bidrog økologien sidste år med et stort plus til bundlinjen.

"Vi har en stigende produktion af økologiske tomater, og vi er lykkedes med vores ambitioner på det område, så det bidrager til vores bundlinje," siger Mads Pedersen til FødevareWatch i forbindelse med en omtale af alle Alfred Pedersen & Søns forretninger, hvor økologien bidrager med ca. 40 pct. af den samlede omsætning.

Af regnskabet fremgår det, at hovedparten af overskuddet, omkring 17 mio. kr., er hentet hjem fra tilknyttede datterselskaber, som bl.a. omfatter Økogaarden, der står for selskabets økologiske tomatproduktion.

2020 blev en økologisk optur

Efter nogle vanskelige år med underskud på henholdsvis 4,5 mio. kr. i 2018 og 3,8 mio. kr. året efter blev 2020 noget af et gennembrudsår for gartnerikoncernens økologiske produktion.  Sidste år overførte Økogaarden et overskud på 4,8 mio. kr. til moderselskabet, og Mads Pedersen fortæller til mediet, at der i 2020 var tale om et gennembrud for økologien, efter nogle år, hvor selskabets økologiske tomatproduktion har været under udvikling.

Flere artikler fra samme sektion

Arla hæver sine klimaambitioner

Arla fordobler klimamålsætningen på to af tre områder for at leve op til de videnskabelige anbefalinger, der viser, hvordan man kan opfylde Paris-aftalen.

18-01-2022 4 minutter Klima,   Mejeri

Fremtidsforsker aner forbrugsfestens endeligt: »Behøver man virkelig at kunne vælge mellem 25 forskellige slags flåede tomater?«

En fremtidsforsker ser klare tegn på, at forbrugsfesten er ved at være ovre for en stor del af befolkningen; mange vil leve mere bæredygtigt. En professor savner dog konkrete beviser på, at det går den vej - men hun håber det.

18-01-2022 14 minutter Bæredygtighed,   Forbrug

Verdens største økologimesse udskydes et halvt år

I samråd med udstillerne har arrangører af BioFach i Nürnberg besluttet at flytte BioFach fra 15.-18. februar til 26.-29. juli, hvor alt tyder på, at der er mere styr på coronasituationen.

17-01-2022 5 minutter Eksport