Annonce

GreenF-september.png

Annonce

Okologisk-Inspirationsdag-2021-(A2).png

Annonce

NOFF_DAN-okt-nov.jpg
Festivalgæster med sandwich

Næste år er det slut med at sætte tænderne i fisk og kød på NorthSide. Samtidig bliver alle fødevarer økologiske. Arkivfoto: Jakob Brandt

NorthSide bliver kødfri og 100 procent økologisk

Når tusindvis af gæster næste år valfarter til den populære århusianske musikfestival NorthSide, kan de se frem til, at al forplejning er økologisk og primært plantebaseret.

Efter to år ufrivillig corona-pause vender NorthSide næste år tilbage i en grønnere og mere bæredygtig form end nogensinde. Den århusianske musikfestival bliver i 2022 landets første 100 pct. økologiske og kødfri festival.

Når NorthSide løber af stablen den 2.-4. juni 2022, vil al mad til både gæster, artister og frivillige være plantebaseret og 100 procent økologisk. Initiativet skal gøre det grønnere at gå på festival og tage gæsterne på en smagfuld rejse ind i fremtidens gastronomiske oplevelser.

År efter år har NorthSide skruet op for bæredygtighed og økologi, og næste år kan festivalgæsterne på den århusianske festival endnu engang opleve "et bæredygtigt kvantespring", oplyser arrangørerne.

"NorthSide arbejder hele tiden med at hæve barren for bæredygtighed. I 2014 lancerede vi den første økologiske øl i samarbejde med Tuborg. I 2019 fjernede vi engangsplastkrus og salg af vand på flaske, og i 2022 står plantebaseret mad side om side med overgangen til 100 pct. grøn strøm," siger Brian Nielsen, festivalchef for NorthSide i en pressemeddelelse.

Oles Gård er en af de faste leverandører til NorthSide, som bliver nødt til at justere lidt på opskrifterne, når festivalen næste år giver det røde kort til kødet
Oles Gård er en af de faste leverandører til NorthSide, som bliver nødt til at justere lidt på opskrifterne, når festivalen næste år giver det røde kort til kødet

Næste år har NorthSide fravalgt både kød og fisk i deres måltider og vil maksimalt bruge 15 pct. ost, æg eller mayonnaise pr. portion, og der bliver tydelig mærkning af måltider, der er rent vegetariske eller veganske.

"NorthSide har i sit DNA, at der er rum og forventning til, at vi sætter en retning som inspiration. Både for ny musik, men også nye bæredygtige tiltag som at gå plantebaseret. Vi vil gerne fortsætte med at overraske, udfordre og gå forrest, og at servere plantebaseret mad er et naturligt næste skridt på vores bæredygtighedsrejse. Det er fremtidens mad nu", siger Brian Nielsen.

Fremtiden skal være grønnere

Festivalen har arbejdet sammen med Dansk Vegetarisk Forening og Økologisk Landsforening om den nye grønne kurs. Samarbejdspartnerne står bag Plantebaseret Videnscenter, hvis centerleder Katrine Ejlerskov glæder sig over den plantebaserede strategi:

"Når NorthSide vælger, at maden på festivalen er plantebaseret og 100 pct. økologisk, sender de samtidig et vigtigt signal om, at fremtiden er og skal være grønnere. Noget af det allervigtigste, vi hver især kan gøre for klimaet, er at spise langt mere grønt og tilsvarende langt færre animalske produkter," siger Katrine Ejlerskov.

Hun roser festivalen for at vælge økologiske fødevarer, da de er med til blandt andet at sikre rent grundvand, bedre dyrevelfærd og rigere biodiversitet i og ved markerne.

"NorthSide går forrest og tager med tiltaget endnu engang konkret ansvar for den grønne omstilling – denne gang ved at synliggøre, at vores madvaner er en afgørende del af løsningen for en mere bæredygtig fremtid," siger Katrine Ejlerskov.

Festivalfavoritter i ny fortolkning

Frem til festivalen vil NorthSide i samarbejde med sine stadepladsholdere udvikle nye fastfood-retter, der kan inspirere og udfordre gæsternes madoplevelser, oplyser arrangørerne.

Har du lyst til at besøge festivalen, er det stadig muligt at købe billetter, men da et overvældende antal festivalgæster har gemt deres billetter fra de corona-aflyste festivaler i 2020 og 2021, er der kun ganske få billetter tilbage. De sidste partoutbilletter sættes til salg den 1. november kl. 10.00 på www.northside.dk.

Flere artikler fra samme sektion

Fugleinfluenza igen på vej til Danmark

Fund af fugleinfluenza i vilde fugle i Vadehavet tyder på, at en ny sæson for fugleinfluenza står for døren. Fødevarestyrelsen opfordrer borgere til at tippe om fund af døde fugle, og beder fjerkræejere om at have ekstra fokus på smittebeskyttelse.

22-10-2021 3 minutter Æg og fjerkræ

Kok serverede blomkålsstænger til kødglade mænd: »Det er stadig den ret, de snakker om«

Kok Torben Kiel Hviid ser med bekymring på det, han betegner som dalende kvalitet af vores mad samt overforbruget af kød og råvarer fløjet hertil fra fjerne dele af verden. Som ejer af øko-cateren Groft prioriterer han at bruge grønt i sæson, små mængder kød og råvarer uden tilsætningsstoffer.

22-10-2021 13 minutter Gastronomi,   Forbrug,   Bæredygtighed

Stigende tendens til fjerpilning i økologiske etagesystemer skal stoppes

KRONIK: De seneste tre til fem år er der i økologien set en stigende forekomst af fjerpilning i høneflokkene, herunder også i de populære etagesystemer. Innovationscenter for Økologisk Landbrug vil sammen med producenterne finde veje til at forebygge det allerede i opstartsperioden.

21-10-2021 3 minutter Kronik,   Æg og fjerkræ,   Dyrevelfærd