Annonce

Annonce

Karton med havredrik fra Thise

Thises havredrik skal opbevares på køl, da det er et frisk produkt med en kortere holdbarhed end de mange langtidsholdbare plantedrikke på markedet.I første omgang bliver den økologiske havredrik lanceret i Irma-kæden hvor prisen bliver 21 kr. Foto: Thise

Irma lancerer havredrik fra Thise Mejeri

Salling-mejeriets andelshavere leverer den økologiske havre til den nye havredrik, som i denne uge lander i køledisken hos Irma.

Et produkt som havredrik virker umiddelbart ikke som noget, der hører til på et mejeri, men hos Thise ser både mejeriets ledelse og andelshaverne det som en naturlig forlængelse af mejeriets mange animalske produkter, forklarer Salling-mejeriet, som i uge 18 lancerer sit første rent plantebaserede produkt.

”Vi er sikre på, at der er stigende efterspørgsel efter økologiske plantedrikke af dansk oprindelse. Det falder endvidere fint i tråd med formålet og virket for en andels- og landmandsejet mejerivirksomhed som Thise at forædle andre andelshaverbaserede råvarer end mælk. Derfor vil vi gerne lancere en havredrik,” siger Poul Pedersen, direktør for Thise Mejeri.

Gennem de seneste par år har flere små og store producenter af plantebaserede drikke forsøgt at etablere sig på det danske marked, og for ikke at ligne de eksisterende produkter for meget har man i Thise valgt at lave havredrikken på ‘sin egen måde’. Mens hovedparten af de eksisterende plantedrikke er langtidsholdbare, er Thises havredrik kendetegnet ved, at den er friskproduceret som frisk mælk og derfor kommer til at stå i køledisken sammen med de mejeriprodukter, som den er et alternativ til. Holdbarheden bliver ca. 15 dage.

Da en del havredrikke ofte ender i kaffen, har Thise prioriteret at lave en havredrik, med gode steaming-egenskaber. Dem har mejeriet udviklet ved at øge protein- og fedtindhold ved at tilsætte ærteprotein og rapsolie, som giver et stabilt skum, når man laver sin café latte.

Flere artikler fra samme sektion

Øllingegaard lancerer biodynamisk mælk og fløde

Kunderne i alle de sjællandsk Meny- og udvalgte Sparbutikker kan nu købe lokalt produceret biodynamisk fløde op minimælk fra Øllingegaard Mejeri.

24-09-2020 2 minutter Mejeri,   Detailhandel

EAT Grim sælger grimme grøntsager

To iværksættere har fået så megen succes med at begrænse madspild ved at sælge økologiske frugt- og grøntkasse, der udelukkende er fyldt med tilsyneladende uperfekte varer, at de snart retter blikket mod udlandet.

23-09-2020 6 minutter Madspild,   Virksomheder

Comeback til sønderjysk saftproducent

Søgaard Saft trykkede på pauseknappen i foråret, men nu er de ansatte genansat og produktionen af økologiske drikkevarer genoptaget.

22-09-2020 2 minutter Virksomheder,   Foodservice