Annonce

To smagsdommere vurderer et mejeriprodukt og noterer ned på et stykke papir

Thise begejstrede dommerne og vandt to ud af årets fire Gourmetpriser og to ud af tre kategorier ved International Food Contest. Foto: PR

Thise og Naturmælk vandt Gourmetprisen 2018

Økologiske mejerivarer strøg til tops i tre ud af fire kategorier ved International Food Contest i Herning.

Thise Mejeri og Aabybro Mejeri kunne rejse hjem med priser for deres økologiske produkter, da den danske mejeribranche kårede vinderne af Gourmetprisen – den særlige gastronomiske del af den årlige International Food Contest, der løber fra 13.-15. november.  

Signatur økologisk Double Cream 48 % fra Naturmælk og Fyrtårnsost og Blå Grubé, begge fra Thise Mejeri samt Gammeldags kærnet smør med Læsø sydesalt fra Aabybro Mejeri løb med titlen som landets lækreste i hver sin kategori. 

"I modsætning til International Food Contest, hvor mejeristerne vurderer ca. 1.500 produkter på rent mejeritekniske kvaliteter, har vi til Gourmetprisen bedt et panel af kokke og madeksperter om at vurdere de deltagende produkter på deres smagsudtryk og den gode fortælling. På den måde henvender Gourmetprisen sig mere til restaurationsbranchen og gastronomien generelt, hvor det ikke handler om, at råvarerne skal være fejlfri. Nogle gange kan de små skæve afvigelser fra standarden være lige det, der skaber den store smagsoplevelse og giver produktet karakter og personlighed. Det vil vi gerne vise med Gourmetprisen," fortæller Pia Damgaard Beck, faglig koordinator i Mejeriforeningen, som for 7. år i træk stod for at arrangere den prestigefulde konkurrence. 

Medaljeslugeren Thise 

Som vinder af to ud af årets fire Gourmetpriser og to ud af tre kategorier ved International Food Contest, var det en stolt produktionschef, Nick Nørreby, fra Thise, som kunne modtage diplomet på scenen i Herning: 

"At vi vinder i fire ud af syv kategorier er selvfølgelig mega fedt og en stor anerkendelse af vores dygtige og passionerede mejerister. Det er deres høje faglighed, vi skal bygge på. Den sikrer os en placering der, hvor vi skal ligge i den danske mejeribranche," sagde han i sin takketale. 

Thise vandt International Food Contest med osten Thybo og en skyr med fersken fra Dybbækdal-serien. 

Blå, smagsintens, moden og med masser af velsmagende mælkefedt. Sådan er de fire vindere af Mejeribrugets Gourmetpris 2018, som hædrer mælkeprodukter med særlige gastronomiske kvaliteter
Blå, smagsintens, moden og med masser af velsmagende mælkefedt. Sådan er de fire vindere af Mejeribrugets Gourmetpris 2018, som hædrer mælkeprodukter med særlige gastronomiske kvaliteter. Foto: PR

Flere og bedre mælkeprodukter 

Gourmetprisens dommerpanel bestod i år af restaurantchef Christian Neve fra Restaurant Domestic i Aarhus; gastronom-uddannet madblogger Malou Rotvel Pagh; professionel mælke- og osteformidler Camilla Bojsen-Møller og kok og underviser Rikke Krone Vendelbo. 

Christian Neve var også dommer i 2017, og han oplevede en generel stigning i kvaliteten på tværs af de 44 deltagende produkter. En tendens, arrangør Pia Damgaard Beck tilslutter sig: 

"44 er det største antal produkter, vi har haft med i Gourmetprisens bedømmelse, og når kvaliteten af dem samtidig er højere end nogensinde, er det klart, at det er noget, vi er svært begejstrede for."

Flere artikler fra samme sektion

Nordjysk cateringmesse sætter spot på økologien

ØL sætter sammen med flere aktører ekstra fokus på økologi og 10-års jubilæum for Det Økologiske Spisemærke, når Cateringmesse Nord slår dørene op den 27. februar.

19-02-2019 4 minutter Foodservice

Arla lancerer ny øko-yoghurt med kun to ingredienser

En helt ny type yoghurt uden tilsat sukker eller tilsætningsstoffer af nogen art udfordrer både smagsløg og de gængse standarder for yoghurt.

18-02-2019 2 minutter Detailhandel

Massiv interesse for dansk eksportfremstød

Vodka-serie med rodfrugter fra dansk mikrobrænderi får stor opmærksomhed på verdens største økologimesse, hvor der er tæt trafik på den danske fællesstand.

15-02-2019 5 minutter Eksport