Annonce

Annonce

Nyfremspiret korn i rækker

I Danmark dyrkes de fleste landbrugsafgrøder på basis af økologisk udsæd. Foto: Karen Munk Nielsen

Fortæl hvad du mener om økologisk udsæd

Er du økologisk landmand, kan du lige nu give din mening til kende om økologisk udsæd. En spørgeskemaundersøgelse i EU samler information om hvordan, landmænd oplever tilgængelighed og kvalitet af økologisk udsæd.

Projektet ‘Liveseed’ indsamler de økologiske landmænds erfaringer, holdninger og ønsker til økologisk udsæd og formeringsmateriale. Formålet er at fremme forædling af sorter tilpasset økologiske forhold og sikre en høj kvalitet og tilgængelighed af udsæd på tværs af EU.

Det er velkendt, at anvendelsen af økologisk udsæd svinger fra land til land, og at udbuddet af sorter varierer efter afgrøde. Dispensationer gør det tillige muligt i nogle tilfælde at omgå kravet om økologisk frø og læggemateriale. Derfor ønsker folkene bag projektet at få hjælp fra landmændene via et spørgeskema. 

Spørgeskemaet, som findes i en dansk udgave og kan udfyldes på 10-15 minutter, finder man i linket under artiklen. Der er bl.a. spørgsmål om, hvordan man oplever kvaliteten af de økologiske frø, og om spireevnen er på højde med konventionelle, ubejdsede frø. Man kan også give sin mening tilkende om, hvad der skal til for at øge anvendelsen af økologisk udsæd, og om man er tilfreds med Frødatabasen.

Projektet har partnere i 18 lande. Fra Danmark deltager Seges og Agrologica. Spørgeskemaet kan besvares via dette link.

Karen Munk Nielsen er kommunikationskonsulent i Økologisk Landsforening.

Flere artikler fra samme sektion

Afklaring nærmer sig efter usikkerhed om aflivning af dyr på marken

KOMMENTAR: Der er udsigt til, at praksis med at aflive dyr på marken, inden de transporteres til slagteri, kan fortsætte.

15-10-2019 3 minutter ØkologireglerPolitik

Kløvergræsmarken til vinter

En stor del af dine græsmarker skal også være i topform som græsmarker næste år, derfor er det vigtigt, at de bliver trimmet her i efteråret.

11-10-2019 3 minutter Fagligt talt

Avlsmål for en økologisk malkeko er ikke lige om hjørnet

Der er brug for mere viden om de økonomiske værdier på de enkelte fedtsyrer, mener avlsforening, som endnu ikke er klar til at lade avlsmål for fedtsyresammensætningen vægte højere end for eksempel ydelsen.

10-10-2019 5 minutter Kvæg