Annonce

Annonce

Jens Krogh glæder sig over, at han som ny formand for Naturmælk kommer til at stå i spidsen for et veldrevet mejeri, der er kendt for sin store innovationskraft. Foto: Joachim Plaetner Kjeldsen

Jens Krogh er ny formand for Naturmælk

Naturmælk har fået en klimaneutral formand, som vil arbejde for at fastholde og udbygge den positive udvikling på det sønderjyske mejeri, som efterlyser nye leverandører.

Efter mange år som formand for Naturmælk, valgte Frode Lehmann i år at trække sig helt fra bestyrelsen i det sønderjyske mejeri, da hans to sønner er i færd med at overtage gården.

Posten som formand er overtaget af 56-årige Jens Krogh fra Strellev ved Ølgod, som bl.a. gennem flere år fungerede som næstformand for Økologisk Landsforening.

I dag driver han et klimaneutralt landbrug på slægtsgården Kroghsminde, hvor han er er syvende generation. Gården har 140 køer, og den nye Naturmælk-formand driver ca. 450 hektar, en vindmølle og et biogasanlæg.

”Frode har gjort et godt forarbejde, så jeg overtager et velfungerende mejeri, og min opgave bliver at sikre en afregningspris, som vores landmænd kan leve af,” siger Jens Krogh.

Plads til nye leverandører

Han omlagde driften på Kroghsminde ved Ølgod til økologi i 1995, og i en tid, hvor danske landmænd vælter på stribe, betragter han det som sin vigtigste opgave være med til at sikre, at Naturmælk bliver ved med at være et veldrevet og innovativt mejeri.

”Vi har lige præsteret vores historisk bedste regnskab, og en af vores opgaver bliver at finde nye leverandører, siger Jens Krogh.

Naturmælk har i dag 43 andelshavere, og mejeriet har et mål om at indveje ca. 50 mio. kg mælk i indeværende år.

”Vi har nogle nye leverandører i pipelinen, men hvis der kommer nye, som passer ind i vores koncept, så har vi også plads til dem,” siger den nye formand.

Annonce

Flere artikler fra samme sektion

Claus Hein: Vi er på vej i den rigtige retning

Frilands direktør glæder sig over, at selskabet kom ud af året med skindet på næsen trods flere uforudsete udfordringer.

24-11-2020 2 minutter

Fremgang for Friland trods coronakrise

Omsætningen hos Danish Crown-datterselskabet Friland voksede med 4,4 pct. til 859 mio. kr., og økologien stod for 84 pct. af salget i et regnskabsår med mange uforudsete udfordringer.

24-11-2020 5 minutter