Annonce

GreenF-september.png

Annonce

NOFF_DAN-okt-nov.jpg

Annonce

Daka_oktober-compressed.jpg
Per Kølster og Hans Erik Jørgensen står side om side

Hans Erik Jørgensen, som er formand for Landbrug & Fødevarers Økologisektion (t.h.), og Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening, ser frem til samarbejdet omkring det nye Innovationscenter, som skal sikre økologiens fortsatte vækst. Pressefoto

Innovationscenter for Økologisk Landbrug fejrer åbning onsdag d. 6. oktober

Pressemeddelelse

Økologisk Landsforening og Landbrug & Fødevarer fejrer åbningen af det fælles, nye Innovationscenter for Økologisk Landbrug onsdag den 6. oktober 2021. Centeret skal være centrum for udviklingen af det økologiske landbrug i Danmark og derigennem styrke landbrugets grønne omstilling og Danmarks position som verdens førende økologi-nation. Innovationscentret får til huse i Agro Food Park i Aarhus.

Økologien og landbruget får et helt nyt kraftcenter, når Innovationscenter for Økologisk Landbrug officielt åbner onsdag den 6. oktober 2021 i Agro Food Park i det nordlige Aarhus. Det bliver Aarhus’ borgmester, Jacob Bundsgaard (S), der står for at klippe snoren.

Centret er stiftet af Landbrug & Fødevarer og Økologisk Landsforening og opstår efter, at regeringen og dens støttepartier på finansloven 2021 afsatte økonomiske midler til at udvikle og styrke økologisk landbrug. Centret vil have særligt fokus på at skabe ressourceeffektive og økonomisk robuste økologiske landbrug, der arbejder fremtidssikret med dyrevelfærd, klima, et cirkulært fødevaresystem og naturhensyn.

Kræfterne bag centret er samlet på tværs af landbrugsorganisationen, Landbrug & Fødevarer, og interesseorganisationen Økologisk Landsforening, der hver især bidrager med de landbrugsfaglige medarbejdere, som skal drive projekter, forskning og udvikling i det nyetablerede center.

Førende inden for økologisk innovation

”Vi ser frem til endelig at kunne komme i gang med arbejdet og forene kræfterne om at understøtte den grønne omstilling i landbruget og den danske, økologiske landbrugsudvikling og konkurrencedygtighed. Og så skal centeret bane vejen for, at Danmark bliver førende inden for økologisk innovation og bæredygtighed, så vi bevarer vores økologiske forspring ind i fremtiden,” siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening.
”Med Innovationscenter for Økologisk Landbrug samler vi den ypperste faglighed og viden om økologisk landbrugsproduktion. Vores mål er at sikre et fremtidigt vækstpotentiale for økologien og sikre økologiens udvikling, ikke mindst på klimaområdet,” siger Hans Erik Jørgensen, som er formand for Landbrug & Fødevarers Økologisektion.

Innovationscenter for Økologisk Landbrug nedsatte i juli sin bestyrelse, som består af Per Kølster, formand i Økologisk Landsforening, Hans Erik Jørgensen, formand i Landbrug & Fødevarer Økologi, Helle Borup Friberg, direktør i Økologisk Landsforening, formand for bestyrelsen, Ejnar Schultz, direktør i SEGES, Tom Heron, direktør for bæredygtighed i NIRAS, Jakob Sehested, centerleder i ICROFS, Lisbeth Frank Hansen, økologikonsulent, Brian Fruergaard Roed, landmand og Ole Nørby, landmand. Kirsten Lund, økologichef i Landbrug & Fødevarer er desuden tilknyttet bestyrelsen som fagekspert

Pressen er velkommen til åbningen af Innovationscenter for Økologisk Landbrug onsdag den 6. oktober kl. 9-12. Her vil der også være et program med indlæg om økologiens fremtid.

Pressetilmelding senest mandag den 4. oktober 2021 på mail:

Vivienne Kallmeyer, Økologisk Landsforening vk@okologi.dk

Marie Gang Larsen, Landbrug & Fødevarer magl@lf.dk

Dette er en pressemeddelelse fra Økologisk Landsforening. Det er tilladt at kopiere og bringe den på andre nyhedssider.

Flere artikler fra samme sektion

Fugleinfluenza igen på vej til Danmark

Fund af fugleinfluenza i vilde fugle i Vadehavet tyder på, at en ny sæson for fugleinfluenza står for døren. Fødevarestyrelsen opfordrer borgere til at tippe om fund af døde fugle, og beder fjerkræejere om at have ekstra fokus på smittebeskyttelse.

22-10-2021 3 minutter Æg og fjerkræ

Kok serverede blomkålsstænger til kødglade mænd: »Det er stadig den ret, de snakker om«

Kok Torben Kiel Hviid ser med bekymring på det, han betegner som dalende kvalitet af vores mad samt overforbruget af kød og råvarer fløjet hertil fra fjerne dele af verden. Som ejer af øko-cateren Groft prioriterer han at bruge grønt i sæson, små mængder kød og råvarer uden tilsætningsstoffer.

22-10-2021 13 minutter Gastronomi,   Forbrug,   Bæredygtighed

Stigende tendens til fjerpilning i økologiske etagesystemer skal stoppes

KRONIK: De seneste tre til fem år er der i økologien set en stigende forekomst af fjerpilning i høneflokkene, herunder også i de populære etagesystemer. Innovationscenter for Økologisk Landbrug vil sammen med producenterne finde veje til at forebygge det allerede i opstartsperioden.

21-10-2021 3 minutter Kronik,   Æg og fjerkræ,   Dyrevelfærd