Annonce

Annonce

Annonce

Miljøminister Lea Wermelin og nu forhenværende fødevareminister Mogens Jensen (begge til højre) arbejdede som to ministre i et og samme ministerium. Nu bliver ministeriet opdelt i to separate enheder. Foto: PR

Miljø- og Fødevareministeriet bliver atter delt i to

Efter fødevareminister Mogens Jensens afgang, vil statsminister Mette Frederiksen nu dele Miljø- og Fødevareministeriet op i to separate ministerier.

Da V overtog regeringsmagten i 2015, betød det samtidig, at Miljøministeriet og Fødevareministeriet blev lagt sammen til ét ministerium under samme minister.

Da Socialdemokratiet vandt valget i 2019, valgte statsminister Mette Frederiksen at fastholde ministeriet under ét, men med to ministre i form af Mogens Jensen, minister for fødevarer, fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde, og miljøminister Lea Wermelin.

Nu bliver ministeriet imidlertid delt op igen, så der kommer et selvstændigt Miljøministerium og et Ministerium for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Det betyder samtidig, at området for ligestilling og nordisk samarbejde bliver flyttet fra fødevareministerens område.

Det sker, efter at fødevareminister Mogens Jensen (S) onsdag valgte at trække sig på baggrund af kritikken af hans håndtering af corona-smitten blandt mink.

Onsdag krævede SF's formand, Pia Olsen Dyhr, også, at Mette Frederiksen delte ministeriet op. Til Politiken udtalte SF-lederen:

"Det er ikke første gang, at Fødevareministeriet har rodet rundt i den. Vi har set adskillige ministre været nødt til enten at gå eller se noget af deres ministerium blive taget fra dem. Det har vi set med Esben Lunde (V), vi så det med Eva Kjer (V), og det er jo kun otte dage siden, at de havde en pesticidsag. Så Fødevareministeriet generelt har udvist meget, meget kritisabel adfærd."

Flere artikler fra samme sektion

Når man kapper rødderne, vælter træet

DEBAT: Jeg er oprigtigt bekymret over udviklingen i Økologisk Landsforening. I min tid som medlem er større og større beslutninger blevet truffet af et formandskab uden respekt for den demokratiske proces.

12-04-2021 4 minutter Debat,   Økologisk Landsforening

Ægproducenters økonomi på ny nedtur

Igen i 2020 faldt de økologiske ægproducenters dækningsbidrag. Økologiske æg er for billige, og lav notering levner ikke plads til udvikling af produktionen, lyder det fra udvalgsformand.

12-04-2021 3 minutter Æg og fjerkræ,   Økonomi

Thise Mejeri vil låne penge til at beskytte "Jordens lunger"

Som led i ambitionen om at udfase brugen af soja i foderet beder Thise Mejeri om et crowdfundinglån på en mio. kr.

12-04-2021 5 minutter Klima,   Mejeriproduktion