Annonce

Annonce

Miljøminister Lea Wermelin og nu forhenværende fødevareminister Mogens Jensen (begge til højre) arbejdede som to ministre i et og samme ministerium. Nu bliver ministeriet opdelt i to separate enheder. Foto: PR

Miljø- og Fødevareministeriet bliver atter delt i to

Efter fødevareminister Mogens Jensens afgang, vil statsminister Mette Frederiksen nu dele Miljø- og Fødevareministeriet op i to separate ministerier.

Da V overtog regeringsmagten i 2015, betød det samtidig, at Miljøministeriet og Fødevareministeriet blev lagt sammen til ét ministerium under samme minister.

Da Socialdemokratiet vandt valget i 2019, valgte statsminister Mette Frederiksen at fastholde ministeriet under ét, men med to ministre i form af Mogens Jensen, minister for fødevarer, fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde, og miljøminister Lea Wermelin.

Nu bliver ministeriet imidlertid delt op igen, så der kommer et selvstændigt Miljøministerium og et Ministerium for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Det betyder samtidig, at området for ligestilling og nordisk samarbejde bliver flyttet fra fødevareministerens område.

Det sker, efter at fødevareminister Mogens Jensen (S) onsdag valgte at trække sig på baggrund af kritikken af hans håndtering af corona-smitten blandt mink.

Onsdag krævede SF's formand, Pia Olsen Dyhr, også, at Mette Frederiksen delte ministeriet op. Til Politiken udtalte SF-lederen:

"Det er ikke første gang, at Fødevareministeriet har rodet rundt i den. Vi har set adskillige ministre været nødt til enten at gå eller se noget af deres ministerium blive taget fra dem. Det har vi set med Esben Lunde (V), vi så det med Eva Kjer (V), og det er jo kun otte dage siden, at de havde en pesticidsag. Så Fødevareministeriet generelt har udvist meget, meget kritisabel adfærd."

Flere artikler fra samme sektion

Claus Hein: Vi er på vej i den rigtige retning

Frilands direktør glæder sig over, at selskabet kom ud af året med skindet på næsen trods flere uforudsete udfordringer.

24-11-2020 2 minutter

Fremgang for Friland trods coronakrise

Omsætningen hos Danish Crown-datterselskabet Friland voksede med 4,4 pct. til 859 mio. kr., og økologien stod for 84 pct. af salget i et regnskabsår med mange uforudsete udfordringer.

24-11-2020 5 minutter

Landbrugsorganisationer ser vidt forskelligt på regeringens klimaudspil

Regeringens skattereform mangler grøn vilje, mener Økologisk Landsforening. Omvendt er Landbrug & Fødevarer lettet over, at regeringen ikke indfører en bred CO2-afgift.

23-11-2020 6 minutter Klima,   Politik