Annonce

Annonce

Portræt af Mathilde Jakobsen og Filipe Legal, som sammen har stiftet Fresh.Land.

Stifterne af Fresh.Land Mathilde Jakobsen og Filipe Leal håber, at bæredygtighedsprisen ved SDG Tech Awards vil bidrage til at øge kendskabet til modellen bag Fresh.Land, som har store internationale ambitioner. Foto: Fresh.Land

Fresh.Land får bæredygtighedspris

I forbindelse med den danske udgave af 'Green Impact Week' som slutter fredag, har Fresh.Land fået bæredygtighedsprisen i kategorien 'Fødevarer og Landbrug'.

"Det er et kæmpe skulderklap og en bred anerkendelse af det arbejde, vi laver," sagde Mathilde Jakobsen, direktør for Fresh.Land, da det i aftes stod klart, at den digitale platform for salg af økologisk frugt og grønt i konkurrence med en håndfuld andre danske virksomheder blev kåret som vinder af bæredygtighedsprisen i kategorien 'Fødevarer og Landbrug'.

Det skete som kulminationen på Green Impact Week, hvor organisationen Sustainary i aftes afviklede den danske udgave af awardshowet SDG Tech Awards på KPH Volume i København.

Tæt på 300 danske virksomheder har været med i opløbet om priserne i otte forskellige kategorier, og de øvrige nominerede i kategorien Fødevarer og Landbrug var Grim, Faunaphotonics, Plantier IVS og Aliga Aps.

Mathilde Jakobsen glæder sig over prisen, der tildeles virksomheder i fødevareindustrien, som sikrer en mere effektiv brug af ressourcerne.

"Det er en stor ære at modtage bæredygtighedsprisen. Fødevarer og landbrug står tilsammen for 30 pct. af emissionerne på globalt plan. Ved at forkorte rejsen fra gård til gaffel kan vi reducere udledningen væsentligt. Dette er, hvad vi gør hos Fresh.Land. Vores digital platform forbinder landmænd og forbrugere direkte," sagde Mathilde Jakobsen, som håber at prisen kan give selskabet endnu et skub i retning mod målet om at skalere selskabets model til at forbinde millioner af landmænd og forbrugere i EU.

Flere artikler fra samme sektion

Ole Roed og Fårup Sommerland modtager Økoprisen 2024

Når Fårup Sommerland tager hul på sæsonen i næste måned, har samtlige restauranter, madboder og kiosker i det nordjyske sommerland mindst Det Økologiske Spisemærke i bronze. Den bedrift belønner Økologisk Landsforening med Øko-prisen.

19-03-2024 9 minutter Øko-prisen,   Det Økologiske Spisemærke

Dansk hotelkæde er med i den første bølge af økologiske spisemærker i Tyskland

Der var fint besøg hos Guldsmeden Hotels i Berlin, som tirsdag som det første hotel fik overrakt Tysklands nye økologiske spisemærke i guld, som tyskerne har indført efter dansk forbillede for at sætte skub i omlægningen til økologi.

14-03-2024 5 minutter Det Økologiske Spisemærke,   Udland,   Eksport

DM for kokke og tjenere prioriterer økologi

Der er masser af økologi i gryderne, når Foodexpo i næste uge lægger lokaler til fagkonkurrencerne Årets Kok og Årets Tjener, som i år får tildelt det lejlighedsvise Økologiske Spisemærke i sølv.

13-03-2024 3 minutter Events,   Foodservice